Hirdetés

Top öt mobilos történés 2021-ben

Nem volt égszakadás-földindulás 2021-ben a mobilkommunikációs piacon, de azért történt néhány említésre méltó esemény.

Az LG kiszállt

Az idei év egyik legszomorúbb bejelentése történt meg áprilisban, amikor az LG bejelentette, hogy felhagy az okostelefonok gyártásával. Egy 20 éves történet végére került ezzel pont úgy, hogy az LG mobilos üzletágának vergődése már évek óta aggasztotta a márkát szerető felhasználókat. A második számú koreai gyártó azonban hibát hibára halmozott sorozatosan, sűrű irányváltások, sokszor érthetetlen stratégiai döntések és elsőre is meglehetősen életképtelennek látszó (Wing) modellek erőltetése miatt lemaradtak a versenyben és nem tudtak vonzó ajánlatokat kompetitív árazással piacra vinni.


[+]

Az LG döntése azonban más-más helyzetet teremtett a világ különböző részein. A cég hagyományosan erős volt az Egyesült Államokban, ott a Samsung és az Apple örülhetett ennek a döntésnek, Magyarországon azonban az LG mobilok piaci részesedése már a bezárás előtt sem volt szignifikáns, tehát itt kevésbé volt kérdés, hogy az eddig LG-t használó tulajdonosokat melyik gyártó kaparintja meg, ez sokkal fontosabb volt a Huawei jelentőségvesztését követően.

Az LG mindenesetre úgy döntött, hogy a veszteségeket nem kívánja a továbbiakban finanszírozni, de nem tűnik el a mobiliparból. TWS headsetet például továbbra is forgalmaznak, iparági beszállítóként pedig számos gyártó modelljeiben megtalálhatók például kijelzők és akkumulátorok kapcsán a cégcsoport termékei. Szintén kapcsolódik az okostelefonos vonalhoz az LG okosotthonos ökoszisztémája, amely a megfelelő alkalmazás letöltése után bármilyen mobilról vezérelhető, itt pedig meg lehet említeni a koreai gyártó által egyébként is uralt tévés és klímatechnológiás piacot is.


[+]

Egy korábban fontos gyártóval tehát kevesebb lett 2021-ben, akit érdekel az LG mobilos üzletágának története, az ide kattintva kaphat egy kronológiai áttekintést.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Hirdetés