Hirdetés

Sony Xperia XA - keretcsökkentés

Az új X-sorozat legolcsóbb tagja is kissé drágára sikeredett, noha vannak tagadhatatlanul kellemes funkciói, kifejezetten kézbeillő és jól használható. Kiegyensúlyozott, komoly hibáktól mentes.

Bevezető

Amikor az MWC-n, február végén bemutatták az Xperia X modellcsaládot és elhangzott, hogy majd a nyáron lehet őket kapni, akkor több jelenlévő újságíró kezében is megállt a toll. Illetve a notebook-billentyűzet. Vagyis az sem, mert leülni nem lehetett, mondjuk inkább, hogy kicsit megfagyott a levegő, a vénebb rókáknak felötlött emlékezetükben a P990, amit csak vártunk és vártunk, aztán több hónapos csúszás után került piacra. Ráadásul a Sony-nak óriási szüksége lett volna arra, hogy rögvest a boltokba tudjon zavarni pár új modellt, a Z-széria kipukkadt (és még mindig nem lehet tudni, hogy kap-e utódot), az M-ek még fogyogatnak, de a Compact is korosodik, a talán legjobban eltalált SP-nek pedig idáig képtelenek voltak utódot állítani.


[+]

Az X-széria éppen ezért dedikáltan valami új, valami friss, valami más, ahol nem a specifikációt kell nézni, hanem a felhasználói élményt, a formatervet és azokat a trükköket, amelyekkel a készülékek jól működnek a mindennapok során. Legalábbis erről szól a kommunikáció. Egyrészt kár, hogy ezekből a trükkökből az XA egy csomót nem is kapott meg, másrészt pont az olyan trükkökért szerették sokan a Sony-t, mint a vízállóság, amit csak a legdrágább X Performance tud nyújtani, az XA esetén látszatra inkább egy közepes funkcionalitás marad relatív drágán.

És egy irgalmatlanul eltalált design.


[+]

Nem úgy jó a design, hogy leteszem az asztalra az XA-t és körégyűlnek az emberek, mint a legyek, ez nem egy feltűnő telefon, noha persze azért nem néz ki rosszul. Amiben nagyon erős, az az ergonómia. Az 5 hüvelykes kijelzőt faltól-falig húzták, az így hosszúkássá váló készülékház nem tűnik tucatformatervnek, a telefon mérete pedig tökéletes. Mert jó dolog egy hatalmas kijelzőt babrálni, ezt ma már nem vitatja senki, de amikor az ember egy 6 hüvelykes monstrumról vált vissza 5-5,2 inchre, akkor csak rövid ideig érzi mütyürkézésnek a használatot, de már ezen idő alatt is hamar rájön, hogy egy kézzel, könnyedén mégiscsak ezzel lehet úgy együtt létezni, hogy ne legyen nyűg az állandó egyensúlyozás és fogásváltás. Ezt egyébként még a Huawei P9-nél találták el, de az XA simán hozza azt az érzést, hogy a telefont használni egyszerűen jó. Mert kézreáll, mert nem billeg, mert nem fejnehéz, mert meg lehet fogni, mert egy kéz is elég hozzá.


[+]

Szóval úgy voltunk vele, amikor az XXL GSM elküldte a tesztcuccot, hogy na, itt van megint egy Sony, ami amúgy biztos tök jó, de hát közel 100 lepedőt ki fog adni egy Helio P10-es chipsetért és egy HD kijelzőért, amikor ezen az árszinten olyan gépek vannak még a piacon, mint az LG G4, a Honor 7, a Nexus 5X, a P9 Lite, vagy a Zenfone 2. Ezek papíron mind többet tudnak (egyébként jellemzően a gyakorlatban is), ki a fene fog venni Xperia XA-t? Ennyiért nem sokan, de az Xperia X ára is jó 25%-ot esett az elmúlt időszakban, 70 ezer forint körül pedig már az XA sem tűnik komolytalan ajánlatnak, noha még úgy sem lenne kiemelkedő.

Doboz, külső

Az XA doboza kívülről igen minimalista, egy fehér hasáb, fekete feliratokkal. Aztán ahogyan felemeljük a tetejét, felbukkannak vidám minták a belső oldalfalakon, ettől még a tartozéklista csak a szokásos: töltőfej, adatkábel (microUSB-USB), illetve egy közepes headset (MH410c) képezi a repertoárt. Ha egyáltalán van füles benne, ugyanis régiófüggő, hogy kapunk-e, vagy sem.


[+]

A telefon viszont az egyik legjobb formaterv, amit ebben a méretben az utóbbi időben összeütöttek. Ez jelenleg a legkompaktabb, 5 hüvelykes gép, aminek elsősorban az az oka, hogy a finoman lekerekített szélű kijelző gyakorlatilag kitölti az előlap teljes szélességét. Ez amúgy is igen jól néz ki, de kiválóan is használható a telefon, könnyen át lehet érni egy kézzel, hiszen csupán 67 mm a készülék oldalirányú kiterjedése, erre a lekerekített oldalélek külön rásegítenek. Komolyan menőbb ez a középkategóriás Sony, mint a gyártó drágább termékei, ráadásul a keret fém, tehát még csak nem is mondhatni, hogy ezen spóroltak volna.

Xperia XA vs. Huawei P9
Xperia XA vs. Huawei P9 [+]

A kijelző alatt és felett viszont sok a hely — főleg, ha az oldalsó kávákat tekintjük viszonyítási pontként. Ez pont nem zavarja a használatot, csak nyúlánkabb lesz tőle a készülék. A hellyel azonban nem kezdtek semmit, felül persze van márkajelzés, előlapi kamera, értesítési fény és közelségszenzor, de alul semmi nincs, még az androidos vezérlőgombok is a 720p-s kijelzőből csípnek le maguknak. Említett kijelző nem egy óriási eresztés, a felbontása épp elégséges, viszont fényerő kapcsán egész ügyes, a betekintési szögekre sincs különösebb panasz. De talán a legjobb hír, hogy kevéssé tükröződik, ami nyáron nem utolsó szempont. Szem-pont.

Kijelző-teszt
Mérés Sony Xperia XA OnePlus X Huawei P9 lite Samsung Galaxy A5 (2016)
Fehér fényerő (max.) 503 nit 338 nit 507 nit 490 / 565 nit
Fehér fényerő (min.) 3,6 nit 3,3 nit 10,7 nit 2,4 nit
Fekete fényerő 0,36 nit 0 nit 0,38 nit 0 nit
Kontrasztarány 1399:1 végtelen 1335:1 végtelen
Színhőmérséklet 9452 K + kézi 8223 K 8575 K + kézi 7547 K


[+]

Ha balról közelítünk a telefonhoz, akkor egy hosszúkás ajtót fogunk találni: emögött ül a nanoSIM és a microSD fiókja. Létezik a telefonból kétkártyás verzió is, a jó hír, hogy ezzel együtt a bővíthetőség is megmarad, tehát a két szolgáltatói lapka behelyezése mellett a memóriakártyának is jut hely. A készülék jobb oldalán a Sony Xperia modellekre jellemző, kerek, fémes bekapcsológomb nyitja meg a sort felül, alatta vannak a hangerőt szabályozó kezelőszervek, legalul pedig a kamera kapott egy gyorsbillentyűt, ami továbbra is ritkaságnak számít, pláne ebben a kategóriában. Ezt hosszan nyomva alvó állapotból 1,5-2 másodperc alatt indul a fényképezőgép, ami ha nem is villámgyors, de mindenképpen hasznos opció.


[+]

A hátlap nem leszedhető és elég sivár. A polikarbonát borítás kicsit fényes, enyhén csúszik, de a kompakt méret miatt ez nem jelent gondot. Egészen a felső sarokba tolták ki a kamerát és a vakut, középtájon az NFC emblémája látható. Az XA alján van microUSB csatlakozó és egy darab, kis rácsokkal takart hangszórócska. A 3,5 mm-es jack luk felülre költözött. Az általános anyagminőség és összeszerelési nívó átlag feletti, már-már prémium.

Hardver, menü

Egy közel 100 ezer forintos telefonnál a felhasználók elvárnak bizonyos hardveres szintet. Ha azt nézzük, hogy a mindennapi használatban mennyire zökkenőmentes a működés, akkor persze elég az a Helio P10-es MediaTek chipset, ami az XA burkolata alá került 2 GB RAM társaságában. Ha viszont onnan közelítjük meg a témát, hogy ennyiért elvárás, hogy minden játék frankón fusson, hogy egyszerre több, erőforrásigényes app is nyitva lehessen (navi, böngésző, zenelejátszó, közösségi alkalmazások) és közöttük tudjak adott esetben villámgyorsan ugrálgatni, hogy akadás nélkül nézhessek nagy felbontású videót, akkor már nem lesz elég ez a hardver. De azt azért szögezzük le, hogy nincs komoly gond, de nem az a fölényes simaság hatja át az általános működést, ami annyira meggyőző néhány más, hasonlóan árazott modellnél.

Teljesítmény-teszt
Benchmark Sony Xperia XA Honor 7 Huawei P9 lite Samsung Galaxy A5 (2016)
Rendszerchip MediaTek Helio P10 HiSilicon Kirin 935 HiSilicon Kirin 650 Exynos 7580
AnTuTu Benchmark 6.x 48408 pont 53149 pont 53733 pont 37880 pont
Vellamo Browser 3291 pont 2872 pont 3099 pont 2940 pont
Vellamo Metal 1264 pont 1430 pont 1434 pont 1150 pont
Geekbench 3 (single) 797 pont 943 pont 906 pont 747 pont
Geekbench 3 (multi) 3143 pont 3621 pont 3825 pont 3488 pont
GFXBench Man. onscreen 15 fps 9,5 fps 8,5 fps 4,8 fps
GFXBench Man. offscreen 7,2 fps 9,2 fps 8,0 fps 4,8 fps
GFXBench T-Rex onscreen 28 fps 18 fps 19 fps 14 fps
GFXBench T-Rex offscreen 18 fps 15 fps 19 fps 14 fps

A szintetikus tesztek pontszámai is erről árulkodnak. A 28 nm-es csíkszélességgel készülő, nyolcmagos, Cortex-A53 magokkal operáló, maximum 2 GHz-en ketyegő processzor és a Mali-T860 MP2-es GPU nem atomerőmű, de korrekt képességekkel bír, más telefonokban is már bizonyította, hogy a középkategóriában helyt tud állni, akár Full HD felbontsású kijelző mellett is. Erősebb igénybevétel hatására sem tapasztalható számottevő melegedés, inkább csak langyos lesz a hátlap. A grafikus processzor fogja vissza kicsit a teljesítményt, ne is várjunk 4K videózást tőle, de egyébként a célnak megfelel.


[+]

A rendszer alapja az Android 6.0-s verziója, ezt dolgozta át a Sony, szokás szerint ízléses, jól testreszabható és átlátható lett a végeredmény olyan extrák hozzáadásával, amelyek nem bonyolítják túl a rendszert, de mégis hasznos apróságokat rejtenek. A főképernyőkön megjelenő ikonokat mappákba szervezhetjük, vannak témák, ikoncsomagok (ezek letölthetők), állítható a lapozási animáció milyensége, természetesen van automatikus fényerőszabályozás, illetve azt is kérhetjük, hogy a kijelző ne kapcsoljon le mindaddig, amíg a telefon úgy érzi, hogy nem sík felületen fekszik, hanem mondjuk a kezünkben tartjuk. Ez elalvás előtti tartalomfogyasztásnál hasznos, noha ez a tevékenység tudományos alapokról nézve az alvás minőségét és a szemünk képességeit vizsgálva nem az.


[+]

A felülről lehúzható értesítési függöny kapcsolói szabadon paraméterezhetők, bizonyos notifikációkat pedig olvasottra is állíthatunk anélkül, hogy megnyitnánk külön az appot, ami tök hasznos mondjuk egy banki SMS-nél, ahol úgy is tudom, hogy mennyit rántottak le a kártyámról a közértben. Beállítható duplakoppintásos kijelzősötétítés, feloldani viszont nem lehet így, s mivel nincs ujjlenyomat-olvasó, ezért marad az oldalsó gomb izgatása. A menü oldalra lapozható, az ikonokat többféleképpen lehet rendezni, mappázni itt is tudunk, ha egyéni rendezést választunk. Ha balra indulunk el, akkor a legutóbb használt appokhoz jutunk, az alkalmazásváltó kártyás kialakítású és egy mozdulattal lehet kisöpörni innen a legutóbb használt szoftverek listáját.


[+]

A tárcsázó saját fejlesztés, a legutóbb hívott kontaktok fotói egy vízszintes sávban vannak felül, ez alatt van a klasszikus híváslista. A névjegyzék egy csomó helyről tud szinkronizálni, az azonos neveket-számokat össze lehet fésülni egy gombnyomással. A szövegbevitelhez a Sony a magyarul is tudó SwiftKey gombsort telepítette az XA-ra, az egyszerre négy ujjat érzékelni képes kijelzőn a félreütések száma ritka volt. A rezgős visszajelzés markáns, ez természetesen a hívásokra, eseményekre is igaz. Elég meglepő, de van a telefonban beépített hangposta, ami pont úgy működik, ahogyan a klasszikus, kazettás, vezetékes megoldások csinálták. Fel kell mondani egy üdvözlőszöveget (mondjuk a “most nem vagyok itthon…” kezdetű lehet, hogy idétlen lenne), aztán rögzíti a hívó fél hangját, majd ezt bármikor visszahallgathatjuk. Egyrészt a szolgáltatói ilyen-olyan kódokat igénylő és egy sereg tök felesleges dumát kötelezően végignyomató megoldásoknál sokkal triviálisabb a Sony okossága, másrészt mikor láttunk ilyet utoljára gyárilag? Talán egy Motorola Timeportban?


[+]

Az extra szoftverek száma véges, de a fontos dolgok megvannak. Akad egy NewSuite, amely egy RSS-olvasót rejt, van rajzolóprogram, fent van az AVG, egy Sony-kontenteket szóró What’s New gyűjtőapp, a PlayStation alkalmazása és egy csomó multimédiás izébizé, amelyekre hamarosan kitérünk. Van egy telefonkezelő, ami segít takarítani a tárhelyről felesleges dolgokat és van egy egész ügyes backup szoftver, ami ütemezhető is, a készülék komplett tartalmát külső tárhelyre, vagy a felhőbe tudja tárolni. Office doksikat kezelő app viszont gyárilag nincs, ezt nekünk kell levadásznunk a Play Áruházból.

Multimédia

Az X és az X Performance már az új Sony kameraszenzort kapta meg, az XA maradt egy korosabb megoldásnál. Így aztán nem vártam tőle túl sokat, de például fókuszkövetés van a lehetőségek között, ami nem haszontalan akkor, ha az ember egy ugráló kiskutyát, kisgyereket, kistücsköt, kismacskát, vagy kísértetet próbál lefotózni. Ez elméletben jól hangzik ugyan, de ettől még a fotók fele így is homályos lesz, egy kiváltképp lelkes, 9 hetes kiskutyát próbáltam fókuszkövetni, de vagy ő volt túl random mozgású, vagy a Sony volt túl lassú. A felbontás 13 megapixeles, a kameraszoftver tök egyértelmű, bal felől vannak az üzemmódváltó ikonok, jobb alul pedig a beállítások. Az üzemmódoknál van automatikus, ami megpróbálja felismerni, hogy melyik jelenetmód (SCN) az ideális. Manuális opciónál babrálható a fehéregyensúly, az ISO, illetve magunk választhatunk jelenetmódot is, van vagy harminc verzió.

Extra módok a kamerához, ez a gyári kínálat, de le is lehet tölteni továbbiakat
Extra módok a kamerához, ez a gyári kínálat, de le is lehet tölteni továbbiakat [+]

Ezen kívül ott vannak a spéci effektek, mint a kiterjesztett valóság, a hangos fotó, a kétkamerás fotó, a panoráma és a portré, ezekhez továbbiakat is le lehet tölteni, ilyen mondjuk a homályosított háttér, a 360 fokos panoráma, a Vine, vagy éppen a timelapse. Videózni Full HD-ben tudunk, külön kapcsolható a HDR, itt is vannak jelenetmódok, tesztfelvételt most kettőt is tudok mutatni: nappali és alkonyati verziót. Ezek jobbak az átlagnál, noha nincs optikai stabilizáció, mégis egész remegésmentes felvételek születnek kézből is.

A fenti fotók automatikus módban készültek. Miután a kézi opció nem sokat ad hozzá az egyéni paraméterezéshez, ezért valószínűleg a tulajdonosok zöme is ezt fogja használni. És ez egész korrekt is, a Sony végre tudott csinálni egy normális algoritmust a saját szenzorához, bravó. Nappal ugyan van némi jótékony zajmentesítés, de ez nem okvetlenül megy a részletek rovására, a dinamikatartomány egész kulturált, a képek csücskeinél nincs minden rendben, de ez csak 100%-os nézetben szúrható ki. De ahogy megy le a nap, úgy válik rosszkedvűvé a kamera is, hirtelen megjelenik nagy mennyiségű zaj és életlenség, a vaku pedig maximum két méterre tud ellőni. Némi manuális utómunkával lehet ezeken valamelyest segíteni azért. Az előlapi kamera 8 megapixeles, nincs benne sok opció, de van “sima bőr” hatás, nekem már kezd jól jönni. Kicsit fakó a végeredmény, de bőven elég jó selfiet lehet vele lőni. (Ez mondjuk alanyfüggő, ezen én sokat nem tudok javítani.)


[+]


[+]

A Sony saját képnézegetőt (Album) zenelejátszót (Zene) és videolejátszót (Videó) fabrikált. Az Album időrendben listáz, kétujjas mozdulatokkal lehet a bélyegképek méretét változtatni, tudjuk GPS-koordináták alapján térképre tenni a képeinket, meg tudja nyitni a helyi hálózaton levő fájlokat és a közösségi oldalakon levő tartalmainkat is képes listázni. Szerkeszteni viszont nem tudjuk a fotóinkat, maximum forgatni. A videolejátszó kezel feliratokat is, a Movie Creator segítségével sablonokat használva tudnunk sablonos kisfilmeket összevágni, a Sony saját zenelejátszója pedig minden igényt ki tud elégíteni. Van benne időzítő, megjeleníti az albumborítókat, dinamikus normalizáló segítségével védi meg a fülünket a hangosabb és halkabb számok közötti váltás traumájától, a hab a tortán pedig a TrackID zenefelismerő és az FM-rádió megléte. Viszont kihangosítva relatív gyengén szól, a mellékelt headset sem nagy eresztés, de egy normális fülest szépen meghajt.

Adatátvitel, akkumulátor

Nyilván van 4G (B20 is), maximum 150 Mbps sebességgel. A WiFi érzékenysége remek, a GPS villámgyors, nem hiányzik az NFC, az USB csatlakozó pedig képes OTG-re, simán kezel pendrive-ot. A böngésző a Chrome, annak minden előnyével, egy ideje a Sony már nem foglalkozik saját browser készítésével. A szörfölési élményre nem lehet panasz, a görgetési sebesség megfelelő, a kétujjas nagyítás is hibátlanul működik.


[+]

A nagy kérdés az akkumulátoros üzemidő volt, több okból is. Egyrészt az a 2300 mAh-s akkumulátor, ami a hátlap alatt húzódik meg, nem ígér túl sokat. De a Helio P10 és a HD kijelző párosa nem annyira energiaigényes, úgyhogy ha az átlagos üzemidő (másfél nap) elég, akkor nincs baj, mert ezt tudja hozni. Nagyjából 5 órás kijelzőidő ment bele egy töltésnyi energiával, ezt két dologgal próbálja ellensúlyozni a gyártó. Egyrészt a MediaTek PumpExpress technológiájával egy megfelelő töltővel (UCH12) elég hamar meg lehet etetni a gépet — nagy kár, hogy nem ilyet csomagoltak a dobozba. Másrészt sokféleképpen paraméterezhető energiatakarékos üzemmód (Stamina) van a masinában, némi kompromisszum árán meg lehet hosszabbítani az üzemidőt.


[+]

Értékelés: Sony Xperia XA
Külső
Ergonómia 8 pont
Anyaghasználat 8 pont
Összeszerelés minősége 10 pont
Kijelző mérete, minősége 7 pont
Belső
Kezelhetőség 8 pont
Sebesség 8 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 10 pont
Felhasználói felület élménye 8 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 10 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 8 pont
Multimédia
Vizuális 7 pont
Audio 8 pont
Egyebek
Üzemidő 7 pont
Ár/érték aránya 6 pont
Hogyan értékelünk?

Összegzés. Az Xperia XA lehetne az Xperia SP szellemi utódja, de ahhoz most még drága. Ha viszont esik az ára és bejut a szolgáltatói kínálatokba, akkor nincs kudarcra ítélve, mert egyrészt szép, másrészt remekül kezelhető, harmadrészt pedig nincs zavaró hibája, szolgáltatáskínálata kiegyensúlyozott, bizonyos területeken kimondottan jó (meglepő módon az egyik ilyen a kamera), máshol kevésbé, például a kihangosítás minősége már nem ilyen csodálatos, de sosem végzetesen gyenge. De tényleg, amire ma egy okostelefon kell, arra az XA általában érvényes megoldást tud nyújtani. Nem olcsó, de a faltól-falig tartó, meglehetősen korrekt, bár nem túl magas felbontású kijelző, a korrekt anyaghasználat és a remek összeszerelés drágábbnak láttatja, mint amelyik kategóriában versenyez. A szoftver is jól sikerült, vannak apró finomságok és jól testre is tudja szabni majd magának a tulajdonos, játékoknál azért a hardver erősen izzad és az üzemidő is maximum átlagos, de összességében egy jól eltalált, csinos, minőségi okostelefon az XA, ami csak relatív magas ára miatt nem tud elnyerni egy plecsnit tőlünk. De azt látni kell, hogy lesz ez még olcsóbb is, ha pedig nem a benchmark-pontszámok hajkurászása és a különböző extra funkciókkal kapcsolatos specifikus elvárások vannak a tervezett vásárlásunk homlokterében, akkor az XA egy olyan okostelefon, ami nem okoz csalódást, friss rajta a szoftver, rendesen össze van rakva, jó ránézni és — ami a legfontosabb — jó használni is. És sokaknak ez fontosabb, mint a nyers számítási teljesítmény, vagy a fület letépő kihangosított produkció. Ám jelenleg számos csábítóbb ajánlat közül lehet választani (Huawei P9 Lite, ASUS Zenfone 2, Vodafone Smart Platinum 7, LG G4, és egy tetszőleges Xiaomi is megfelelő lehet, ha a B20 hiánya nem égető), így ha valaki kacérkodik az XA megszerzésével, inkább azt mondanánk, hogy várjon vele pár hónapot.

Bog

A készüléket az XXL GSM biztosította, köszönjük. Vásárláshoz kérjük kattintson ide!

A cikk elkészítésében a Telekom 4G/LTE mobilinternet volt segítségünkre.

Specifikáció

Sony Xperia XA
Sony Xperia XA Általános
Technológia GSM/UMTS/LTE
Méret 143,6 × 66,8 × 7,9 milliméter
Tömeg 137 gramm
Színvariációk fehér, grafit fekete, lime arany, rózsaarany
SIM-foglalat 1 x nanoSIM
Kijelző
Kijelző átlója 5 hüvelyk
Kijelző felbontása 720 x 1280 pixel (294 ppi)
Kijelző típusa Kapacitív IPS-LCD
Színárnyalatok száma 16 millió
Hardver
SoC típusa MediaTek MT6755 Helio P10
Processzor típusa 8 x 2 gigahertzes Cortex-A53
Processzor csíkszélessége 28 nm
Processzor utasításkészlete ARMv8
Grafikus chip Mali-T860 MP2
RAM mérete 2 GB
Memória
Telefonkönyv kapacitása korlátlan
SMS memória korlátlan
Belső tárhely 16 GB (kb. 8 GB elérhető)
Memória bővíthetősége microSD
Adatátvitel
Frekvenciasávok GSM 850/900/1800/1900 MHz
UMTS 850/900/1900/2100 MHz
LTE 800/850/900/1800/2100/2600 MHz
GPRS / EDGE van / van
UMTS / HSDPA / HSUPA / LTE van / 42 Mbps / 5,76 Mbps / 150 Mbps
LTE Cat.4
IrDA / Bluetooth nincs / 4.1 (A2DP, LE)
WiFi 802.11a/b/g/n, hotspot, Direct
USB microUSB 2.0 (OTG)
Push-to-talk / RSS nincs / nincs
GPS van
GLONASS van
BeiDou van
NFC van
Alapfunkciók
Profilok néma/rezgés
Vibra funkció van
Kihangosítás van
Hangtárcsázás / hangvezérlés nincs / nincs
Hangrögzítés van
Ébresztés van
Prediktív szövegbevitel van
Szoftverek
Platform Android 6.0.1 (Marshmallow)
WAP / HTML böngésző nincs / van
E-mail kliens van
Java van
Játékok telepíthetők
Valutakonverter telepíthető
Extra szoftverek AVG, Kiterjesztett valóság, Movie Creator, PlayStation, Rajz, Track ID
Multimédia
Fő kamera 13 megapixel, PDAF, LED villanó
Másodlagos kamera 8 megapixel, autofókusz
Videófelvétel 1080p (30 fps)
Zenelejátszó szoftver van
Hangszínszabályzó van
FM-rádió van
Üzemidő
Alap akkumulátor 2300 mAh-s lítium-polimer
Készenléti idő 600 óra (3G)
Beszélgetési idő 10 óra (3G)
Zenelejátszási idő 55 óra
Egyebek
3,5 mm-es audio kimenet, fény- és közelségszenzor, giroszenzor, dedikált kameragomb
  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

  • Sony Xperia X - igazi aktakukac

    A japán gyártó új terméksorozatának első tagja nem vall szégyent, jól néz ki, nagyon gyors, könnyen kezelhető, viszont a kamera még mindig nem az igazi, és az árazás sem az.

  • MWC 2016: Videón az Xperia X család

    Hétfő reggel mutatta be a Sony az új Xperia sorozatot és víziót, videón mutatjuk meg a készülékeket.

Hirdetés