2019. február 18., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Mobiltelefon rovat

Sony Ericsson K508i - az egyik testőr

A középkategóriában és a T-Mobile színeiben versenyez a svéd-japán gyártmány.

Külső, kijelző

Egy nap híján egy hetet vendégeskedett nálam a K500i, F500i, K508i trió legnagyobb számmal jelzett képviselője. A legegyszerűbb talán az lenne, ha kiemelném azt, hogy mivel tud többet, illetve kevesebbet a másik két modellnél, és kb. 5 sorban elintézhetném az egész cikket, de nem így teszek. (Persze, hogy nem, hiszen a főszerkesztő nem azért passzolta le a tesztkészüléket, hogy 5 sorban elintézésre kerüljön – Bog) Tételezzük fel, hogy újszülöttek vagyunk, vagy egy másik bolygóról érkeztünk, és a három közül még egyik telefonnal sem találkoztunk, és szemléljük így a készüléket.

Hirdetés

Első ránézésre igazán férfias darabbal van dolgunk. Fekete és szürke illetve krómozott színek uralják a telefont, ezt még megtámogatták egy kis réversárga gombvilágítással, így létrehozták a középkategória legférfiasabb darabját. A krómozás egyébként nekem személy szerint nagyon tetszett, szépen körbeöleli a kijelzőt, és megtalálható a négy funkciógombon, továbbá a joystick körül is, már csak valami igazán kemény BMW-s témát vártam, és tökéletes lett volna az összkép.

A telefon alján egy T-mobile matricát találunk (a szemfülesebbek ezt általában pengével eltávolítják), így biztosak lehetünk benne, hogy a rózsaszín szolgáltató palettáját bővíti a darab. Az oldalán található a hangerő vezérlője, valamint a kamera gyorsgombja, amit az igazán hozzáértők a telefont oldalára fordítva kezelnek, hiszen ez is hozzátartozik a felőlem-felőled érzéshez, amit a K508i is képvisel.

A hátlapon óriási Sony Ericsson felirat látható a gyártó logóját képző kis zöld golyóval. E felett található a kamera, valamint a már alapkövetelménynek számító tükör. A kamerát egy érdekes kör alakú lencsevédővel takarja el a gyártó. A dolog mindenképpen hasznos, ugyanis a lencse nem porosodik, és nem karcolódik, de saját véleményem szerint elég idióta kinézete van, azonban volt már olyan, akinek tetszett. (Példásul nekem – Bog) A kamera felett található a kihangosító hangszórója, így kiderül, hogy ilyesmit is rejt a telefon. A készülék tetején az infraportot, és a bekapcsoló gombot, alján a szabványos csatlakózókat találjuk, amit igen régóta használ a gyártó, de szerintem megérett a cserére, ugyanis kb. fél év után elkezd oxidálódni, és vagy kis pengével kapargathatjuk, vagy pedig szenvedhetünk a töltővel, hogy tényleg érzékelje az energiát. (A csere a K750i-nél már meg is történt, az év végén piacra dobandó modellek már az új rendszercsatalkozóval érkeznek.) Egyébként érdekes, hogy a Nokiától átvett bekapcsoló gomb csak bekapcsolásra szolgál, és nem tudunk vele profilt választani, továbbá az a szerintem nagyon remek gyorsmenü is eltűnt, amit a „C” gomb megnyomásával tudtunk előhozni. Így jóval körülményesebb lett az infra bekapcsolása is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.