Hirdetés

Seat EXS KickScooter bemutató

A spanyol autómárka neve alatt futó elektromos roller első-hátsó rugózással és defektmentességgel kecsegtet, ennek ellenére nem kompromisszummentes.

Ninebot alkalmazás, töltés, összegzés

Nem maradt el az okostelefonos vezérelhetőség, a rollert a Ninebot saját alkalmazásával kezelhetjük sajátunkként. A Bluetooth-kapcsolat létrejötte után az alkalmazással be tudjuk állítani a roller alatti területet uraló hangulatvilágítás színét és ütemét, nyomon követhetjük a jármű által megtett eddigi összes kilometert, illetve az aktuális töltöttséggel hátralévő hatótávot.

[+]

Le is zárható a roller, ilyenkor az első kerék forgatását próbálja megakadályozni az elektromotor, és persze csipog is a csatlakoztatott telefon, hogy valaki mozgatja az eszközt. Szoftverfrissítéseket is az alkalmazás segítségével telepíthetünk, ilyen egyébként érkezett is a teszthét alatt, a folyamat mindössze pár percet vett igénybe.


[+]

A töltés nagyon ügyesen van kitalálva. Egyrészt okosan, a kormányszár vezető felé eső oldalán, tehát eleve védett helyen tették le a gumifedéllel burkolt körcsatlakozós dugót, a 71W-s adapter pedig a szokásosnál gyorsabban lehel új életet a lemerült rollerbe: egy óra alatt már óvatos 10 km-es hatótáv beletölthető, majd még a töltés második felében észlelhető lassulással együtt is 3,5 órás marad a 42V-on üzemelő rendszer teljes töltési ideje, a megszokott 230V-s otthoni csatlakozóval.


[+]

A Seat elektromos rollerét elsősorban nyilván a márka megrögzött rajongóinak merjük ajánlani, hiszen bár üzemanyag-spórolással aránylag gyorsan meg tudja termelni a 265 000 forintos árát is, a piacon jóval olcsóbban kaphatók hasonló képességű alternatívák, maga a Ninebot is körülbelül 50 000 forinttal olcsóbban adja ugyanezt a konstrukciót. A Seat EXS KickScooter (és persze Ninebot ES2) legfőbb előnyei közt az eddig próbált alternatívákhoz képest a komfortot, a defektmentesség és a jó töltési időt lehet említeni, viszont nagyon hiányzik egy jó mechanikus tárcsafék, illetve egy picit stabilabb összerakottság. Az elektromos roller nagyon kellemes közlekedési kiegészítő, és bár korlátozott vízállósága, vékony kerekei miatt erősen szezonális, összességében talán karácsonyra sem rossz ajándék. A jogszabályi háttér pedig remélhetőleg rendeződik a következő hónapokban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • SEAT

Azóta történt

Előzmények