Samsung Galaxy A51 - kamera által homályosan

A Galaxy A50 utódja nem sok újdonságot tud felmutatni, de eleve megfelelő alapokra építkezve bizonyos szempontból kiforrottabb és teljesen up to date megoldás lett.

Hirdetés

Mozgókép, audió

Videózni most már 4K 30 fps minőségben is lehet mindkét látószöggel (maximum 10 percig, bármiféle stabilizálás nélkül), viszont ezt, mármint a látószöget a felvétel előtt el kell dönteni 1080p 30 fps-nél is, mert menet közben még mindig nem válthatunk.

Elérhető a Szuperstabilizálás is, de fényviszonyoktól függetlenül valami probléma tűnt fel a fókusszal, ami konkrétan nincs, a képkockaszám pedig instabil a feltűnően gyenge dinamika mellett. Mondjuk OIS nélkül nem is vártunk csodát, bár a rázkódást azért tisztességesen csillapítja. A jaszkarizó égszínkék jóféleautó azért fókusz nélkül is látványos ultraszélesben. Ugráltam vele egy kicsit a kertben is, fókusz és dinamika nem nagyon van, pedig minden látszat ellenére valamelyest sütött a nap. A szupertsabi problémája valószínűleg az ultraszéles szenzor fókuszhibájából fakad.

Az ultraszéles kamera önmagában is gyengébbnek tűnik videóban, egyrészt a hűvös fehéregyensúly és szerényebb dinamika miatt, másrészt nehezére esik fókuszban maradni. Kivéve 4K-ban, mert ott teljesen rendben van, leszámítva a túlbuzgó szűrést és a kissé erős élesítést. Az elektronikus stabilizálás viszont korrekt FHD-ban, a szuperstabi esetleges javításáig érdemes inkább erre hagyatkozni.

[+]

A zenelejátszót a Google szolgáltatja, de már a YouTube Music formájában, úgyhogy mi inkább a Samsung sajátját kerítettük elő a Galaxy Storeból. A hangszínszabályzó, az UHQ-felbontásnövelés és fülhallgatóval a Dolby Atmos módok ugyanúgy elérhetők, mint az Adapt Sound, ami személyreszabott hangzásprofil használatát teszi lehetővé. A fülhallgatóra jutó hangminőség kifejezetten jó, erőteljes, részletgazdag, korrekt térérzettel és szerény, de létező mély tartománnyal. Plusz így lesz FM-rádió is. A multimédiás hangszóró audiomegjelenítését viszont nem mondanánk jónak. Hangosnak hangos, de telítetlen, hajlamos kásássá válni és közel kellemetlenül felülreprezentáltak a magasak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés