Samsung Galaxy Core Prime - már nem lehet vezéregyéniség

Adatkommunikáció, akkumulátor, összegzés

A chipset támogatja a Cat.4-es 4G/LTE hálózatokat, vagyis akár 150/50 Mbps sebességgel is szörfölhetünk az interneten. Ha nincs 4G, akkor a HSPA biztosítja a maximum 42,2/5,76 Mbps-nyi le- és feltöltést. A telefon microSIM-et fogad, létezik egyébként belőle duál SIM-es variáns is. Híváskor a hangminőség kiváló, hangos és tiszta a hangszóró, bár azért egy zajszűrő mikrofon talán nem ártott volna, persze óriási hibának sem róható fel. A Core Prime rendelkezik internetmegosztásra alkalmas, 802.11a/b/g/n-es WiFi-vel, Bluetooth 4.0-val, és nagyon jó, hogy még az NFC sem maradt ki. Navigálni a GLONASS műholdak információit is feldolgozó A-GPS egység segítségével tudunk, a pozicionálás rendkívül gyors és precíz, körülbelül 5 méteres pontossággal talál meg minket a telefon. Hiába a fájlkezelő, az USB-OTG-t nem támogatja a microUSB csatlakozó.

Samsung Galaxy Core Prime Screenshot Samsung Galaxy Core Prime Screenshot

A Chrome mellett samsungos böngészőt is kapunk, méghozzá Internet néven. A programon belül a felső sáv tartalmazza az URL-t, a lapváltót, valamint az olvasómód aktiválásához szükséges ikont. Ekkor az éppen olvasott weboldal külön kis ablakban jelenik meg, ahol a szövegméretet tudjuk változtatni a jobb olvashatóság miatt. A könyvjelzőket egy gombnyomással elérjük, mint ahogy pillanatok alatt indíthatunk privát böngészést, és kérhetünk asztali nézetet. A netezési élmény megfelelő, a honlapok szempillantás alatt betöltődnek.

Samsung Galaxy Core Prime akkumulátor
[+]

Értékelés: Samsung Galaxy Core Prime
Külső
Ergonómia 8 pont
Anyaghasználat 8 pont
Összeszerelés minősége 9 pont
Kijelző minősége 7 pont
Belső
Kezelhetőség 8 pont
Sebesség 8 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 10 pont
Felhasználói felület élménye 8 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 9 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 8 pont
Multimédia
Vizuális 5 pont
Audio 7 pont
Egyebek
Üzemidő 8 pont
Ár/érték aránya 8 pont
Hogyan értékelünk?

A 2000 mAh-s akkumulátor egész jól teljesít, hiszen a telefon egy napi üzemidőt szinte minden nyomkodás esetén, két napos használatot pedig kicsit visszafogott használat esetén is kibír. Itt jön ki egyébként a fejlett hardver és az alacsony felbontású TFT kijelző jótékony hatása. Mindig TV-vel 80%-os fényerőn nagyjából 7 órán keresztül tudunk HD filmet nézni, beszélni pedig jóval több mint tíz órán át lehetséges.

A Samsung Galaxy Core Prime alapvetően egy egész jó telefon, főleg úgy, hogy szolgáltatótól függően kártyás kínálatban 37 és 43 ezer forint között mozog az ára, függetlenül pedig 47 ezer forintba kerül. Ennyi pénzért kapunk egy jófajta középkategóriás hardvert, a négymagos processzornak gyerekjáték meghajtani a WVGA felbontású kijelzőt. A dél-koreai gyártó persze választhatott volna nagyobb felbontású, vagy legalább más technológiájú megjelenítőt, bár akkor már tényleg jobb lett volna a házon belüli ellenfélnél. A rendszersebesség kiváló, ám ha másfél gigabájtnyi rendszermemória lenne a motorháztető alatt, akkor tesztalanyunk könnyedén kiemelkedne az igencsak túlzsúfolt mezőnyből. A fizikai home gomb még mindig sokaknak lehet fontos szempont, mint ahogy az FM-rádió is hasznos funkció. A mobil nem a fotózni vágyóknak készült, ugyanis a kamera hagy némi kívánnivalót maga után, az üzemidő viszont elég jó, ami szintén egy ütőkártya lehet. Ellenfélből persze akad dögivel, szolgáltatói kínálatban például ott van rögtön a Vodafone Smart Prime, ami ugyanilyen áron HD kijelzővel kecsegtet, vagy a szintén hasonló összegért elvihető, de nagyobb felbontású képernyővel szerelt Huawei Ascend G620s, esetleg a már sokszor emlegetett, ám a távolságérzékelő szenzort mellőző Samsung Galaxy Ace 4. Utóbbi még ajánlott volt, ám azóta már sok kemény vetélytárs lépett a piacra, például a Sony Xperia E4g, ami kedvezőbb áron lazán lekörözi a Samsung újdonságát. A Galaxy Core Prime tehát maximum egy tetszett plecsnit érdemel, hiszen azért ha valaki ezt a telefont választja, főleg mondjuk egy kedvező árú előfizetéses konstrukció keretében, akkor nem fog csalódni a mobilban.

Samsung Galaxy Core Prime

Legendd

A cikk elkészítésében a Telekom 4G/LTE mobilinternet volt segítségünkre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés