Hirdetés

Samsung E250 - extrák nélkül féláron

Hirdetés

Szervező, adatátvitel

A naptár a szokásos. Havi, heti és napi nézetben üzemel, négyféle bejegyzés rögzítésére ad lehetőséget, úgymint találkozó, évforduló, egyéb és feladat. Beállítható, hogy mi legyen az alapértelmezett nézet, illetve hogy vasárnappal, netán hétfővel induljon-e a hét. Az ébresztőóra is jól paraméterezhető, három időpontunk lehet, amelyeknél beállítható, hogy mely napokon ismétlődjenek. Kikapcsolt állapotban is működik, úgyhogy ennek szemrevételezése után nyugodtan tértem aludni, hogy másnap életem egyik legborzalmasabb reggelére ébredjek. Nincs szundi!!! Csörgött, rutinból lenyomtam, aztán másfél óra múlva fel is eszméltem a saját szuszogásomra. Egy dolgot remélek, hogy nem a végleges szoftver járt nálunk, de nagyon nem úgy tűnt. Update! A végleges szoftverben már van szundi, időbeállítási lehetőséggel együtt.

A többi dolog a szokásos: diktafon, amely nem üzemel beszélgetés közben, látványos világóra és számológép, stopper, időzítő, illetve az ismert mértékegység-átváltó került még az E250-be. Játékokból van egy rakás, de csak az első kettő teljes verzió, a többi csak demó, pedig van itt van a legdurvább: Paris Hilton Diamond Quest. Hogy ez micsoda? Logikai játék (logikai, bakker, Paris Hilton és a logika), ahol egymás mellé kell rendezni különböző gyémántokat, mire azok eltűnnek.

Adatátviteli szempontból kezdjük az örömhírrel: 1.2-es szabványú Bluetooth került a telefonba, amely ebben az árkategóriában igazán örvendetes. Sőt, még sztereó hangátvitelre is hajlandó. Nyilván a 3G csak álom marad egyelőre ennyi pénzért, de GPRS és EDGE van. Böngészés közben óvakodjunk a HTML oldalaktól, egyrészt a kicsike a legtöbbet nem is bírja értelmezni, másfelől ezzel a felbontással talán jobb is.

Az akkumulátor nem nyűgözött le. Vékony testben karcsú telep: intenzív használat mellett (107 SMS ugye, meg volt 1 órányi beszélgetés is) a második nap derekán megdöglött. Feltöltöttem, de nem változott a következő eredmény sem, tehát az a gyanúm, hogy kíméletes üzemmódban elmegy három napot is, de akkor az FM-rádióhoz még hozzá sem értünk.

Összegzés. Simán megkapja az ajánlott plecsnit. Ennyi pénzért abszolút megéri, no meg az sem utolsó, hogy egyelőre még mindenki ezüst D900-nak nézte. Inkább a D900 tulajoknak fájhat a fejük, most már nem lesz annyira vadorzó a telefonjuk, hiszen ugyanazt a stílust, formát és minőséget megkaphatja bárki feleannyiért, csak épp tudásban nyújt kevesebbet az E250.

Samsung E250

Bog

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés