Hirdetés

Samsung Ativ S - ablakok a galaxisban

Hirdetés

Bevezető

Érdekes módon csak a HTC és a Nokia után jött piacra a Samsung WP8 köré épített készüléke, ami kicsit azt jelzi, mintha a koreai óriás kissé kevesebb hittel állt volna neki ablakos okostelefont tervezni, mint amilyen nagy elánnal az Android kapcsán emberkednek. Ennek lehet oka az Omnia 7 visszafogott sikere is, vagy talán az, hogy úgyis azt gondolják, hogy ezen a platformon a Nokia mellett csak másodlagos szerep jut nekik.

Samsung Ativ S
[+]

Az Ativ termékvonal a Microsofttal való együttműködés gyümölcseit tartalmazza, van ilyen branddel ékesített notebook és tablet is a portfólióban, az okostelefonos vadhajtás azonban kicsit mostohagyereknek tűnik, nincs is rajta akkora fókusz, mint a Galaxy széria termékein. Ráadásul egyelőre nem szólnak arról a pletykák, hogy további Ativ telefonok érkeznének, a WP7-nél sem árasztották el a piacot különböző termékekkel, ami abból a szempontból valamelyest érthető, hogy a WP8 sem a belépő szintű cuccokról lesz híres, ennél erősebb gépet viszont megint nem nagyon lesz értelme csinálni, mert a Microsoft rendszere a minimumként megszabott hardveres feltételek teljesítése esetén is bőséges sebességgel teszi a dolgát, nagyon durva extra funkciók pedig a platform korlátozásai miatt nemigen várhatók.

Samsung Ativ S
[+]

Ettől függetlenül az Ativ S természetesen helyet kér és szorít is magának a piacon, hiszen a Samsung egységes formatervezése miatt sokaknak tetszeni fog, más mint a kissé drabális, de elegáns Nokiák, és más, mint a kecses, vékonyka HTC-k. Ez a koreai szappan a jelenleg ismert, gömbölyded, íves, természet ihlette formákkal operál, nem erőlködtek nagyon a tervezők, amikor az volt a feladat, hogy most lesztek szívesek egy WP8-as telefont összerántani. Fogták a jelenlegi sémákat, kicsit máshova került néhány oldalsó gomb, aztán már mehetett is gyártásba az eszköz. Ettől még az XXL GSM-től érkezett okostelefon messze nem egy filléres vacak, sőt, igazából kifejezetten menő, főleg, ha egyébként rajongunk az olyan modern készülékekért, amelyekre egy kis nyelet szerelve asztalitenisszel is - szó szerint - elüthetjük az időt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés