Hirdetés

Rocki - minden hangszóró a hálózaton

Hirdetés

Bevezető

Idén először volt alkalmunk ellátogatni a világ talán legnagyobb technológiai rendezvényére, a Las Vegasban megrendezett CES-re. Ez egy olyan, sok, impozáns helyszínre telepített össznépi techshow, ahol az ismert, nagy cégek mellett számos kicsi, feltörekvő csapat is megtalálja a helyét, főleg azokon a mellékrendezvényeken, mint amilyen a Showstoppers, vagy a Digital Experience. Ez utóbbin botlottunk bele a Rocki asztalkájába, mi itt találkoztunk először ezzel a kis dobozzal, ami akkor még épp csak a prototípus fázisában tartott, de a közösségi finanszírozás katalizátoraként működő Kickstarteren már összejött elég zseton arra, hogy hamarosan gyártásba is kerüljön.

Rocki at CES2014

Hamar kiderült, hogy a Rocki pont az, amit már évek óta keresek. Nagyon röviden egy olyan berendezés, amit egy tetszőleges hangcucchoz kötve azt bekapcsolja a rendelkezésre álló WiFi-hálózatba, hogy aztán innentől kezdve az erre a hálózatra szintén csatlakozó eszközökről egy gombnyomással átlökhessük a zenét. Ez így nagyon egyszerűnek tűnik, pedig nem olyan triviális és pláne azért is volt érdekes a ketyere, mert ilyen terméket eddig nemigen gyártott senki, legalábbis nem ennyire univerzális módon.

Természetesen beszédbe elegyedtünk a cég illetékeseivel, én már rögtön ott jeleztem, hogy egy ilyenre nekem bizony mindenképpen szükségem lesz, de mivel még a gyártás sem indult be, ezért arra nem sok remény volt, hogy ott és akkor egy tesztkészülékre rátegyem a kezem. S miután hazatérve már nem reagáltak az ilyen irányú leveleimre, ezért úgy döntöttem, hogy 50 dollárt akkor is megér a masina, ha aztán kiderül róla, hogy mégsem tudom beleilleszteni az életembe, maximum eladom, vagy kisorsoljuk egy nyereményjátékon. De nem így történt, rengeteg szervezési hiba, rossz címzés és kissé ingerült levelezés után a Rocki pár hete megjött végre hozzám, működik és pont arra jó, amire használom. A Mobilarena TV-ben már röviden bemutattuk a masinát, de természetesen az azóta eltelt idő sokféle tapasztalatot hozott, úgyhogy a következőkben arról lesz szó, hogy mi ez a Rocki igazából, mire jó, ér-e ennyi pénzt és úgy általában mennyire könnyű és sokoldalú a használata.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Előzmények

Hirdetés