Redmi 9 - sok bába közt elvész a gyerek

Hatalmas FHD panel, méretes telep, öt kamera még sincs Note utótag – furcsa hibrid az új Redmi alapmodell, és messze nem tökéletes.

Hirdetés

Adatkommunikáció, üzemidő, végszó

A Redmi 9 két nanoSIM-et fogad be minden hazai LTE sáv támogatásával, 5G opció nélkül. A vételi és beszélgetési minőség rendben, a hangszóró picit dobozos, nem kristálytiszta, de kellően felhangosítható, hogy zajos környezetben is értsem a másikat, ahonnan nem jött panasz. A WiFi 802.11a/b/g/n szabványú egy csatornán, átlagos vételi minőséggel (Direct, HotSpot, Display), a Bluetooth 5.0-s (A2DP, LE), az USB pedig 2.0-s (Type-C, MTP, OTG). A navigálás fürge a földi antennák és routerek, valamint a GPS, GLONASS, Galileo és BeiDou műholdak segítségével egy csatornán. Akad iránytű, gyorsulásmérő, giroszkóp, hangszenzor, NFC és infra. Nincs barométer.


[+]

Az 5020 mAh-s telep a sorozathoz méltó, kitűnő üzemidőt biztosít 6-8 órás képernyőidőkkel és intenzív használattal másfél napos töltésrátával, ami kitolható akár háromra. Kétségtelenül kényelmes úgy útra kelni nyáron, hogy nem fog egy ideig a mobil konnektor vagy akkubank után könyörögni, igaz: ha kábelre kerül, közel két órára a 10 wattos adapteren ragad. Qi töltés nincs, jó pár energiatakarékos opció viszont van az amúgy is jó készenléti fogyasztás megnyújtására.


[+]

Összefoglaló

Redmi 9
Pro
Kitűnő üzemidő
FM-rádió, USB-C port, dual SIM tálca külön microSD foglalattal, infra, jack kimenet
Kontra
Alacsony napfény alatti fényerő
Szaggatott 3D-s játék
Korlátozott kameraminőség
Nincs 4K felvétel vagy képstabilizálás
Pontozás
Kialakítás, védelem 7,5 pont
Kijelző 7,5 pont
Sebesség 7 pont
Szoftverfelület 9 pont
Fotózás, videózás 6 pont
Hangminőség 7 pont
Adatkommunikáció 8 pont
Üzemidő 9 pont
Ár/érték arány 6 pont
Indulóár (4/32 GB, HUF) 64 900

Ahogy a mobilpiac fejlődik, úgy gyarapodik a legendás Redmi alapszéria tudása, amit a 9 méretes, tűéles Full HD panelje bizonyít. Ugyanakkor nem egy drágább Note modellről van szó, valahol tehát kompromisszumot kellett kötni, és ennek gyenge napfény alatti fényerő és dadogós 3D-s játék lett az eredménye. A kameraötös is sokat akart, aztán csak a mennyiség jött össze, a minőség fotózáskor és videózáskor sem maradandó, leginkább a korlátolt algoritmus miatt. Azért jó, hogy belefért egy használható ultraszéles és makró kamera, viszont hiányzik a 4K felvétel és bármilyen képstabilizálás.

Az üzemidő kitűnő, az összeszerelés pedig rendben, de volt már fémből a most műanyag ház, 65 ezer forint pedig egyszerűen túl sok egy mobiliért, hogy a féléves, fürgébb és kamerában profibb Redmi Note 8T-nek kihívója legyen. Aki mégis ragaszkodna 2020-hoz, annak a Redmi Note 9 lehet jobb vétel kicsit többért, a Redmi 9A / 9C pedig jóval olcsóbban várható, úgyhogy azok lehetnek az ár/érték bajnokság legversenyképesebb tagjai. Túl sok hasonszőrű és méretű telefonnal rukkolt elő mostanság a Xiaomi és brandkatalógusa, és sajnos egy apróbb telefon sincs közöttük, a Redmi 9-nél pedig csupa jobb vétel akad. Úgy hallottuk viszont, hogy hamarosan csökkenni fog a 4/64 GB-os modell hivatalos ára, és kezd felbukkanni a 3/32 GB-os olcsóbban, tehát van élet a készülékben, de konkurencia is van rendesen.

Bone123

A készüléket a Xiaomi.hu ajánlotta fel tesztre, a Redmi 9 az alábbi linken érhető el.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés