Realme X50 Pro 5G - vágyak kontra realitás

Óriási offenzívába kezdett a Realme, a középkategóriában a 6-ossal tettek le ütőképes ajánlatot, a csúcsmodellek között ezt a feladatot az X50 Pro szeretné megoldani.

Adatátvitel, akkumulátor

Kezdjük azzal, hogy mi nincs: infra. Minden más adott, 2G-től 5G-ig szánkázhatunk a hálózatokon annak megfelelően, hogy a tartózkodási helyünkön mi érhető el. A beszélgetési hangminőség patika, a rezgés megfelelően vehemens, kihangosítva is jól használható társalkodásra a termék. A Chrome mellett fent van az Opera is, a böngészés roppant gördülékeny, ahogyan a műholdas pozíciószerzés is csak pillanatok kérdése. Nem maradt ki az NFC, a Bluetooth 5.1-es, aptX HD, a WiFi modul pedig roppant korszerű (802.11 a/b/g/n/ac/6) és meglehetősen stabil is.

[+]

A hátlap alá betolt akkumulátor 4200 mAh-s, ami másfél napra általában elég. Ha sokat izélgetjük a kijelzőt 90 Hz-en (mert ezt lehet állítani), akkor azért a nap végén keressünk majd töltőt, hacsak nem vittük magunkkal minden töltőfejek tankját, a Superdart szabványú, 65 W-os tartozékot, amivel tényleg bele lehet tolni irgalmatlan tempóval jelentős mennyiségű áramot a cuccba, konkrétan a 0-100 megvan bő 30 perc alatt. Elmész tusolni és vasalsz egy inget, körülbelül ennyi.


[+]

Értékelés: Realme X50 Pro 5G
Külső
Ergonómia 9 pont
Anyaghasználat 10 pont
Összeszerelés minősége 10 pont
Kijelző mérete, minősége 9 pont
Belső
Kezelhetőség 9 pont
Sebesség 10 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 10 pont
Felhasználói felület élménye 9 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 9 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 10 pont
Multimédia
Vizuális 8 pont
Audio 9 pont
Egyebek
Üzemidő 8 pont
Ár/érték aránya 8 pont
Hogyan értékelünk?

Összegzés. Egy kicsit csalódott vagyok, de ez csak azért alakult így, mert túlságosan szerettem volna, ha 250-ért a Realme fityiszt mutat a nagyoknak. A nyers erőre nincs panasz, a kialakítás is példás, a kijelző is igen korrekt, a szupertöltés pedig lenyűgöző. Jól is szól, kellemes a Realme UI, de vannak fájó hiányosságok (jack, Qi, memóriabővítés, IP-védelem), a kamerás produkció pedig alatta van annak, amit papíron ígér, hiába a sok látószög és a szuperstabi, a minőség egyik esetben sem olyan, amitől elájulhatnánk. Nem azt mondom, hogy förmedvény, hanem egyszerűen nem üti meg egy S20, egy P40, vagy éppen a félig-meddig házon belüli OnePlus 8 szintjét sem, nyilván kellett valahol spórolni, de a 64 megapixeles quad-Bayer szenzorhoz összeüthettek volna egy jobb algoritmust. Szóval ez most összességében egy halovány Tetszett plecsnire lesz csak elég, ha a 600 eurós ár itthon is játszana, akkor már nagyobb lenne a lelkesedés, de persze meg kell várni, hogy mit hoznak a következő hónapok, lesz-e szolgáltatóknál és mennyiért. Mi a negyed millás tervezett hazai árból indulunk ki, ha ennél olcsóbb, akkor már megfontolandó alternatíva azoknak, akik nem nézik meg a fotóikat 15 hüvelyknél nagyobb képernyőn.

Realme X50 Pro 5G

Bog

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés