Realme GT 2 - aláírjuk

A Realme GT 2 nem sokat változott az elődmodellhez képest, továbbra is rendkívül versenyképes minden szempontból, grátisz környezettudatos, legalábbis a hátlap.

Adatkommunikáció, üzemidő, összegzés

Az adatkommunikációs képességeket is nyugodtan el lehetne intézni egy linkkel a GT 5G vonatkozó fejezetéhez, a világon semmi változás nem történt, csak rövidebbek lettünk egy jackkel. De adott a dual standby 5G támogatás, a WiFi 6, az NFC, az OTG képes Type-C port, a kiterjedt kodektámogatással dolgozó 5.2-es Bluetooth és a teljes szenzoros felszereltség, amiben az optikai ujjlenyomat-olvasóval dolgozó pulzusszenzor is benne van, a navigáció pedig a GPS, a GLONASS, a Galileo, a BeiDou és a QZSS adatai alapján történik. Az eSIM támogatás azért hiányzik.


[+]

A méretnövekedésnek nem feltétlenül örülünk maradéktalanul, pozitív hozadék viszont, hogy jellemzően az akkumulátorkapacitás is követi a trendet, ahogy most is. A telep 5000 mAh-ra nőtt, a gyorstöltés viszont maradt 65 watt, ami eleve nem kevés, ráadásul a töltőfejet is voltak szívesek a készülék mellé csomagolni, amivel nagyjából fél óra alatt tölthetjük 100%-ra a telepet. A szokásos teszten két óra alatt 4%-ot merült helyben tárolt tartalom lejátszása során, felhasználói szokásoktól függően ez 5-6 óra nettó kijelzőidőre lesz elég, a napot pedig nagy valószínűség szerint biztosan kihúzzuk kábel nélkül. A vezeték nélküli töltés viszont továbbra sem opció.

Realme GT 2
Pro
Kifinomult dizájn, környezettudatos anyaghasználat
Kifogástalan megjelenítő, kiváló teljesítmény
Kiváló főkamera, elfogadható segédkamerák
65W gyorstöltés, adapter a dobozban
Szerethető felhasználói felület, három főverzió-frissítés
Kontra
Nincs IP-védelem, jack kimenet, tárhely bővítés
Nincs eSIM támogatás
Pontozás
Kialakítás, védelem 9 pont
Kijelző 9 pont
Sebesség 9 pont
Szoftverfelület 9 pont
Fotózás, videózás 7 pont
Hangminőség 8 pont
Adatkommunikáció 8 pont
Üzemidő 8 pont
Ár/érték arány 10 pont
Indulóár (8/128 GB, HUF) 199 990
Indulóár (12/256 GB, HUF) 220 000

Az az igazság, hogy a viszonylag gyenge ultraszéles és makró kamerán kívül nem sok kifogást lehet emelni a Realme GT 2-vel szemben, amihez nyilván az árazása is vastagon hozzájárul. Mondjuk nincs eSIM, IP védelem vagy vezetékmentes töltés, általában mindhárom jelentősen növeli a felhasználói élményt, de ezen az árszinten igazán nem fair mindent is elvárni, ami viszont van, az magasan meghaladja a kategóriaátlagot. Az aktuális kínálatban ezen az árszinten lényegében nincs is 120 Hz-es, prémium AMOLED panel, Snapdragon 888 teljesítményű és stabilitású szett, opció a 12 GB RAM, kiválóan alkalmas erősebb rendszerigényű játékok futtatására is, fejlett a Bluetooth kodektámogatás, korrekt a multimédiás hangszóró, a 65 wattos gyorstöltő ott lapul a dobozban, az üzemidő kifejezetten jó és a képfrissítésen vagy az AoD-n sem kell ezért spórolni, a teljes töltés pedig nem több, mint fél óra. A készülék három főverzió-frissítést kap, ami Android 12-ről indul, a Realme UI rendkívül letisztult, funkciógazdag és a legapróbb részletekig testreszabható, ezzel együtt nagyon rendezett és felhasználóbarát. Mindehhez különleges (és a mindennapi kihívásoknak esztétikaia szempontból szokatlanul ellenálló) dizájn és környezettudatos megoldások tartoznak. A megtévesztésig papírszerű textúra nekem nem jött át, nem érzem vagy látom papírszerűnek, ettől függetlenül ránézésre és tapintásra is kiváló a biopolimer hátlap, az összeszerelés minősége pedig példás. Így kell szerethetővé és prémium érzetűvé tenni a műanyagot. Több gamer funkcióért persze érdemes megnézni a Black Shark 4 Pro-t, iOS vonalon összegszerű alternatíva a pici és kvázi retró kialakítású iPhone SE (3. generáció), az A52s-ből kiindulva pedig érdekes lehet (még nem teszteltük) az új A53, hacsak nem történt valami borzasztó mellényúlás a gyártó részéről, de ott a töltés- és hardveres teljesítményből kell engedni, és ebben az árkategóriában innentől már csak régebbi vagy jóval szerényebb készülékeket tudnánk sorolni. 200 ezer forintért valahol kompromisszumot kell kötni: a remek főkamera mellett nem kifejezetten kompetens segédszenzorok vannak, esőben nem nagyon fogunk hosszas csevegéseket folytatni, a töltéshez kell kábel, cserébe irtó gyors, a SIM kártyát pedig kézzel kell beletenni a készülékbe. Nagyjából ennyi. A dizájn, a megjelenítés és a teljesítmény viszont kifogástalan, úgyhogy a készülék minden további nélkül ajánlott.

AliceWake

Realme Gt 2 5G

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés