2018. május 27., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Oukitel K7000 - túlélőkabát

Kint rendkívül hideg van, az Oukitel K7000 külső tartozéka mégsem meleget, hanem a 2000 milliamperórás akkumulátor mellett 5000 milliamperórányi extra energiát áraszt. Íme az okostelefon, opcionális óriásteleppel.

Hirdetés

Multimédia

Az előlapra 2 megapixeles, a hátlapra pedig 5 megapixeles szenzor került. Az előbbi teljesen értelmetlenül 5 megapixelre skálázza fel az eredményeket, az utóbbi nem kevésbé hasznosan, 8-ra. Az utóbbi közepes sebességű auto- és kézifókusszal operál, ledes villanó is elkísérte. A mezei AOSP-alapú szoftver csak panoráma, HDR és arcszépítő módokat kínál fel, ezenfelül a vaku, az expozíció és az érzékenység állítható. Videofelvételt legfeljebb 720p-ben lehet rögzíteni 30 fpssel, legfeljebb elfogadhatónak mondható képminőséggel, túlszűrt sztereó hanggal, íme, egy nem túl meggyőző példa.


[+]

A képminőséget is több panasz illeti, mint elismerés: a vonalélesség gyenge, semmi értelme a felskálázásnak, a szélek felé még kevesebb a részlet, a zajmentesítés csak ront a helyzeten. Szűk a dinamikatartomány, gyakran zöldes a fehéregyensúly, kromatikus aberráció is felüti a fejét, a HDR pedig természetellenes kontrasztokat szül. Este jobb inkább nem is próbálkozni, persze lehet, aztán mehet a kukába az eredmény. A makrókra közepes mennyiségű részlet jut.


[+]

A gyári zenelejátszó is AOSP-s puritán szoftver, amely előadók, dalok, albumok és listák szerint rendszerezi az állományokat – a wma kiterjesztéssel nem birkózik meg. Az alapvető hangszínszabályzó mellett FM-rádió is van, a videókat pedig a galéria játssza le 1080p-ig – rajta az AC3 hang, a feliratok és a H.265-ös klipek fogtak ki. A készülék aljáról kiáradó, monó hang útját könnyű véletlenül eltakarni, az akkumulátorkabát ugyanott kifúrt vájata nagyjából negyedével csökkenti az egyébként közepes hangerőt.


[+]

A bejövő hívást azért simán meghallani, zeneélményre viszont senki se számítson: a hangok zörejesek és sistergőek a maximumon és lejjebb véve sem nagy a produktum, de legalább nem rohan ki az ember a hóra ott helyben. A fülesre menő hanggal a frekvenciaátvitel oldaláról nincs gond, túl zajosnak sem mondanám a minőséget, viszont részletességben és dinamikában azt kapja a vásárló, amire belépőszinten számíthat, azaz nem éppen minőségi élményt. Az agybadugós füles is inkább headsetként hatékony, mint mindennapos zenehallgatásra.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Dupla hátlapi kamerarendszer az Oukitel újdonságán

  • Oukitel K6000 Pro - kínai telepes

    Továbbra is a bika akkumulátorokkal próbál hódítani az apró kínai cég, ezúttal a 6000 mAh-s telep lehet a fő hívószó. Legújabb mobiljuk sem sikerült rosszul, de határozottan erős a konkurencia is.

  • Oukitel A58 - oUkosóra

    Az Oukitel második nekifutása a kiegészítőknek egyrészt jobban sikerült, mint az első, másrészt sorra hozza ugyanazokat a problémákat, mint az A28. Viszont olcsóbb lett és már irtó hangos is.

  • Oukitel K10000 - a falu bikája

    Brutális méretű akkumulátort kapott a kínai gyártó új terméke, természetesen maga az eszköz sem kicsi, kézben tartani pedig hosszú távon kimondottan fárasztó.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.