2018. június 22., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Oukitel K7000 - túlélőkabát

Kint rendkívül hideg van, az Oukitel K7000 külső tartozéka mégsem meleget, hanem a 2000 milliamperórás akkumulátor mellett 5000 milliamperórányi extra energiát áraszt. Íme az okostelefon, opcionális óriásteleppel.

Hirdetés

Adatkommunikáció, üzemidő

A K7000 két microSIM-et fogad be dual standby technológiával, 800/1800/2100/2600 MHz-es LTE sávokkal, legfeljebb Cat.4-es adatátvitellel (150/50 Mbps). A beszélgetési hangminőség nem túl jó, a hangszóró alacsony bitrátával, digitálisan szól, átlagos hangerővel. A másik oldalon sem voltak maradéktalanul elégedettek. A WiFi közepes érzékenységű 802.11b/g/n szabvánnyal, Directtel és hotspottal, a Bluetooth 4.0-s A2DP-vel és LE-vel, a navigáció modul csak a GPS műholdakra lát rá, a GLONASS-csoportra, a Beidoura vagy a Galileo szatellitekre nem. A-GPS és gyorsulásmérő van, iránytű, NFC, infra, hall szenzor és giroszkóp viszont nincs.


[+]

Az üzemidő eme teszt legérdekesebb fejezete lehetne, ehelyett a legkiábrándítóbb. Oké, a K7000 nem túl vastag alapból, ám a méretéhez képest szűkös a 2000 milliamperórás telep és kevés a belőle felső hangon kihozható, 3 képernyőóra. Ergo egy közepesen intenzív nap túléléséhez is szükség lehet az akkumulátorkabátra, az pedig bumfordi phablet méretűre növeli a telefont. Így már 6-7 órás képernyőidők is összejöhetnek (a 5000 milliamperórás toldalék a külső akkumulátorokra jellemzően 2/3 - 3/4 kapacitást ad le), ennyit viszont egy beépített, 4100 milliamperórás teleppel összehoz egy Redmi 3s. A K7000 sajátos megoldása akkor működhetett volna, ha minimum 3000 milliamperórás a beépített áramforrás, így viszont melléfogás az egész. Arról nem is beszélve, hogy az összesen 7000 milliamperórányi energia több órán keresztül vándorol a két akkumulátorba az 1 amperes töltővel.


[+]

Értékelés: Oukitel K7000 / akkumulátorkabát
Külső
Ergonómia 8 / 5 pont
Anyaghasználat 7 / 6 pont
Összeszerelés minősége 8 / 7 pont
Kijelző mérete, minősége 6 pont
Belső
Kezelhetőség 7 pont
Sebesség 6 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 8 pont
Felhasználói felület élménye 8 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 6 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 7 pont
Multimédia
Vizuális 5 pont
Audio 5 pont
Egyebek
Üzemidő 5 / 9 pont
Ár/érték aránya 7 pont
Hogyan értékelünk?

El kell ismerni: az Oukitel megpróbálkozott valami szokatlannal, a K7000 ugyanis nem a K10000 példáját követi egy kolosszális akkumulátor bepakolásával, hanem egy kisebbet használ a telefonban és egy nagyobbat, akkumulátortok formájában. Ez nem volna rossz, ha a mobil tökéletesen illeszkedne a kabátban és az minden oldaláról védené, de nem így van, a K7000-nek ráadásul szüksége van a kiegészítőre, mert 2000 mAh-s telepével nem éli túl a napot. A kételemes koncepció sokkal jobban működik a Moto Z karcsú küllem + elegáns akkumulátortoldalék megoldásával, a jobb megvalósításnak persze komoly felára van. Önmagában véve a K7000 nem rossz: a fémkeret remekül egyben tartja a házat, rendben van a HD kijelző, elmegy a napi teljesítmény (fluid felület, lassú alkalmazáskezelés), nem is rossz, hogy manapság a 2 gigabájt RAM és a 16 gigabájtos tároló belefér 37 ezer forintba, a B20-ról és a dualSIM támogatásról nem is beszélve.

Csakhogy ennyiért már necces a két gyenge kamera és az általánosan felejthető multimédiás csomag, és csak tetézi a bajokat a borzasztó hatékonyságú ujjlenyomat-olvasó, amit ráadásul letakar az akkumulátorkabát. Ezt egyébként nem igazán sikerült okosan végiggondolni. Azért a stabil, javarészt magyarított szoftverfelület, valamint a fogás és a kezelés kényelme segít a K7000-et a vízfelszín tetején tartani, NFC, iránytű, giroszkóp vagy GLONASS támogatás nélkül a készülék ugyanakkor céltalanul sodródik a tucatnyi olcsó kínai telefon jól felszerelt, ámde sok sebből vérző tengerében.

Bone123

A tesztkészüléket az Okos Pont küldte el nekünk, a vásárláshoz kérem, kattintson ide.

A cikk elkészítésében a Telekom 4G/LTE mobilinternet volt segítségünkre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Dupla hátlapi kamerarendszer az Oukitel újdonságán

  • Oukitel K6000 Pro - kínai telepes

    Továbbra is a bika akkumulátorokkal próbál hódítani az apró kínai cég, ezúttal a 6000 mAh-s telep lehet a fő hívószó. Legújabb mobiljuk sem sikerült rosszul, de határozottan erős a konkurencia is.

  • Oukitel A58 - oUkosóra

    Az Oukitel második nekifutása a kiegészítőknek egyrészt jobban sikerült, mint az első, másrészt sorra hozza ugyanazokat a problémákat, mint az A28. Viszont olcsóbb lett és már irtó hangos is.

  • Oukitel K10000 - a falu bikája

    Brutális méretű akkumulátort kapott a kínai gyártó új terméke, természetesen maga az eszköz sem kicsi, kézben tartani pedig hosszú távon kimondottan fárasztó.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.