Hirdetés

Nokia X3-02 Touch & Type - jó útra tért

Bevezető

Hölgyeim és uraim, eljött az idő. A Nokia visszaszáll a ringbe az olcsóbb mobilok kapcsán is, és némi késéssel ugyan, de reagált arra, hogy bizony a felhasználók egyre inkább arra vágynak, hogy tapogassák a kijelzőt. A kedvező árú, szolgáltatóknál is elérhető, átlagos funkciókkal felvértezett mobilok esetében is. A finnek végre kicsit megrázták magukat, és a sokak által ismert S40 platformnak elkészítették az érintéssel is vezérelhető verzióját. A lényeg pedig az előző mondatban az, hogy: is.

Nokia X3-02 Touch & Tpye
[+]

Az S40-es platform valószínűleg az a mobilos felhasználói interfész, amivel szinte már mindenki találkozott, akinek volt egynél több telefon a kezében. Az összes nagy népszerűségre szert tett és nagy darabszámban eladott Nokia készüléken ez dolgozik, csak címszavakat mondok a múltból: 5300, 7230, 6500, 6700... Hosszú évek alatt csiszolgatták ugyan a finnek a dolgot, de mostanra vették észre, hogy elszaladt mellettük kicsit a piac és manapság a Corby, Cookie jellegű telefonokkal menőzik a nép, legalábbis az, akit még nem szippantott be az okostelefonok világa.

Nokia X3-02 Touch & Tpye
[+]

A Nokia viszont nem állt neki egy S60-nak kinéző zárt rendszert rajzolgatni. Ha már úgyis megvették a Symbiant, akkor végülis az S60-at lehozhatják szinte bármilyen olcsó szintre (Nokia 5250), hanem inkább megfogták a dolgot a másik felénél, és bizony jól tették. Az eddigi S40 felületet felhasználva egy furcsa hybrid keletkezett, amely támogatja az érintőképernyőt, de megmaradtak a gombok is. Volt már ilyen egyébként, három – teljesen különböző – példát is tudnék hozni: Asus P525, Sony Ericsson G700, illetve rengeteg kínai „csoda“, elég ha csak annyit mondok: Kingbond. Ennek ellenére maradjunk azért abban, hogy a Touch & Type a mai környezetben viszonylag egyedi megoldás, de hogy a hétköznapok során hogyan vizsgázik, az a következő oldalakon rögvest kiderül, s mivel a telefon már kapható például a GsmLine.hu-nál, ezért hamarosan lesznek felhasználói tapasztalatok is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés