Hirdetés

Nokia E71 - tökéletes elképzelés

Hirdetés

Menü, vas

Symbian 9.2, de Feature Pack-ről most nem szólhat a fáma, merthogy ebben Home Screen 1.0 van, hogy jól megbonyolítsuk a dolgot. Az E66 is ugyanezzel a rendszerrel jön, a sztori lényege pedig annyi, hogy az eredeti Series60 platform fejlesztése most már két irányban halad. Adott a klasszikus, N95, N82, N78 verzió, amely sima, FP1 és FP2 neveken gyűrűzik előre, illetve az E66 óta van nekünk egy Home Screen 1.0-nk is, amely az FP1 és az FP2 egyes funkcióit átvéve teljesen máshogy néz ki. Mások az ikonok (de majd úgyis lesznek ezeket átrajzoló témák), a telefonkönyv és az üzenetek bekerültek egy Kommunikáció almenübe (ahonnan egyébként ki lehet őket szedni), a betűméret izmosabb, illetve megjelent a módváltás.

Nokia E71
[+]

A módváltás lényege, hogy a környezeti profilok mellett akad egy olyan lehetőségünk is, ahol otthoni és üzleti mód között ugrálhatunk. Ezek a módok a témát, illetve a kezdőképernyő ikonjait is módosítják, ezek pedig tetszés szerint személyre szabhatóak. Kellemes funkció, nem biztos, hogy otthon érdekelnek az elérhető WLAN hálózatok, vagy a naptár közelgő eseményei, akkor viszont minek nézegessem, így több hely marad az FM-rádió állapotának kiírására.

Nokia E71

Maga a menü szinte egy az egyben megegyezik az E66-ban látottakkal, azzal a különbséggel, hogy az E71-ben nincs mozgásérzékelő, tehát végig a fektetett QVGA képernyőhöz igazodva rajzolódik ki a felhasználói felület. A rendszer sebességével most sincsen gond, a 369 MHz teljesítményű ARM11 processzor elég erős ahhoz, hogy gond nélkül futasson bármit, ami egy mobilkészüléken elképzelhető.

Nokia E71

Viszont sajnos fagy. Az általunk használt szoftvervezió (100.07.76) néha nem igazán volt a helyzet magaslatán. Eleinte csak hívásokban esett szét, majd indult újra a telefon (s igen sokáig az öregecskedő SIM kártyám hibájának tudtam be a dolgot), aztán egyszer csak eljött a pillanat, amikor a Nokia Maps alkalmazás is beadta a kulcsot, s ezen csak az akkumulátor levétele segített. Nagy örömömre ezt be is tudom mutatni, mert pont akkor történt, amikor az alant látható 7 perces videót rögzítettem a készülék (nem) működéséről:

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés