2019. február 18., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Mobiltelefon rovat

Nokia 5330 - zenetévé

Az új zenés Nokia mobiltévés verzióját próbáltuk ki.

Hirdetés

Külső

A dobozban érdekes módon nincs adatkábel. Van viszont agybadugós végű fehér füles, klasszikus Nokia töltő és némi papírhalom. A telefon oldalában pedig a Nokia elhelyezett egy darab egy gigabájtos microSD-t. Maga a készülék jó benyomást tesz arra, aki először veszi kézbe. Harmónikus külső, korrekt összeszerelés, a minőségérzetre rámennek a finnek. Viszont valami környezettudatosság is lehet náluk, mert a készülék úgy szippantja magára a port és a szennyeződést, mintha külön erre a célra mérnökcsoportot hozott volna létre a Nokia, akik csak azzal foglalkoztak, hogy a világ minden táján analizálták a mikroszkopikus méretű pollenek összetételét, s fejlesztettek egy olyan bevonatot, amely ezek 99,7%-át sikeresen magához vonzza.

Nokia 5330

Az 5330 Mobile TV Editon fekete-szürke színkombinációban érkezett hozzánk. A telefon szétcsúsztatható kialakítású, a kijelző 2,4 inchen terpeszkedik, ennél nagyobbat nem is várhatunk el, kitölti szépen a telefon szélességét. Az ablak bal felén három zenei gomb található, illetve csak a festésük, mivel ezek nem gombok. A kijelző széléhez kell hozzáérnünk, ha a piktogramoknak megfelelő parancsokat szeretnénk aktiválni.

Nokia 5330

Szétcsúsztatást követően egyrészt megcsodálhatjuk az ízlésesen formált számgombokat, másrészt pedig egyből feltűnhet, hogy a klaviatúra alsó íve zöldeskék színnel felgyullad. Majd egy idő után el is alszik. Beszélgetés közben lassan pulzál, úgyhogy aki arra tippelt, hogy lehet itt még valamit kavarni vele a beállítások között, nyert egy medvecukorkás Mentost. Ugyanis mindenféle színre átkapcsolható a fény, nekem a barna volt a kedvencem, mert az nem passzol semmihez, de lehet sárga, piros, zöld, lila... elég bőséges a választék.

Nokia 5330

Felül szabványos csatlakozók ülnek, microUSB és 3,5 mm-es jack is került ide, valamint a jó, öreg Nokia töltő. De a telefon USB-n keresztül is vesz fel áramot. A hátlap elég fényes és kopogós, felső részén meglehetősen hangsúlyos a vakuval is ellátott kamera, holott kimaradt a funkciók közül az autofókusz. Oldalt a hangerőszabályzó gombpáros és a memóriakártya ajtaja mellett egy csúszka is található, ezzel a billentyűzárat lehet üzemeltetni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.