Hirdetés

MyPhone Hammer 5 Smart - kaitérítést követelek

Ennek így semmi értelme.

Hirdetés

Multimédia, adatkapcsolat, összegzés

Van a hátlapon egy 2 egész megapixeles szenzor, néha lehet vele olyan képet csinálni, amin nagyjából felismerhető, hogy mire gondolt a költő, de jellemzően sok a zaj, hektikus a fehéregyensúly és rendkívül korlátozottak a lehetőségek a fix fókusz miatt. Sokkal érdekesebb, hogy az előlapra miért volt muszáj külön egységet rakni, amikor egyetlen egy olyan alkalmazás sincs, ami alkalmas lenne videóhívásra (vagy úgy egyáltalán hívásra, a GSM-et leszámítva), szelfizni meg fix, hogy senki nem fog a móka és művészi önmegvalósítás kedvéért egy 0,3 megapixeles ipari melléktermékkel.

A YouTube is minimum ennyire praktikus, de legalább különösebb nyűg nélkül működik, hajlandó teljes képernyős módban üzemelni, megvan a fiókunk, ami mind klassz, csak a megjelenítés minősége (az instabil kontraszt, színek és tükröződés külön kellemetlen a szemnek) és a hang borzasztó. Utóbbiból logikusan következik, hogy zenét sem érdemes Bluetooth-os célhardver nélkül hallgatni, az FM-rádióhoz pedig egy antennaként funkcionáló fülhallgatóra is szükség lesz. A hanginőség meglepő módon fülesen sem alkalmas zenehallgatásra.

Az egyetlen igazán értékelhető tulajdonsága a készüléknek a dual SIM dual standby üzemmód és a 4G képesség mellet az a 802.11b/g/n WiFi mellé járó HotSpot funkció, amivel máris van lehetőségünk bármilyen más, akár egy életképes és használható okoseszköznek internethozzáférést adni. Ezen kívül van valamilyen verziószámú Bluetooth, GPS (A-GPS) és ennyi. Ha valamilyen rejtélyes perverziótól vezérelve szeretnénk dolgokat tárolni a készüléken, a microSIM kártyák mellé tehetünk egy maximum 32 GB-os microSD kártyát is.


[+]

MyPhone Hammer 5 Smart
Pro
IP68
12 óra beszélgetési idő
4G, WiFi HotSpot
Kontra
Félelmetesen rossz kijelző
Használhatatlan okosfunkciók
Használhatatlan kamera
Használhatatlan az egész
Pontozás
Kialakítás, védelem 7 pont
Kijelző 3 pont
Sebesség 4 pont
Szoftverfelület 3 pont
Fotózás, videózás 2 pont
Hangminőség 6 pont
Adatkommunikáció 5 pont
Üzemidő 9 pont
Ár/érték arány 1 pont
Indulóár (HUF) 28000

A koncepciót egyébként értjük. Strapabíró kivitel, hagyományos kialakítás, LTE és WiFi-megosztás. Csak ehhez nem feltétlenül kell egy iszonyú korlátolt, rendkívül kényelmetlen és diszfunkcionális rendszer, főleg nem abban a formában, ahogy a MyPhone összerakta. A strapabíró kialakítással is vannak fenntartásaink, ha összesen két kiküldetés során képes volt úgy megkarcolódni a kijelzővédő plexi, hogy megakad benne az ember körme. Teszem hozzá ugyanott tartom a mindmáig makulátlan Z Fold2-met is, nem egy sitteszsákba vágtam be. A WhatsAppnak és a Facebooknak nem sok értelme van ebben a formában, a megjelenítés minősége siralmas, videóhívásra nincs lehetőség, Viber vagy Telegram nincs, Messenger is csak a ritka döcögős Facebookon belül, a böngésző pedig kínszenvedés, már, ha egyáltalán bejön az oldal és nem torlaszolják el felugró ablakok. A Gmail fiókot vagy sikerül szinkronizálni vagy nem, a navigáció igazából csak egy passzív útvonaltervező, a pozíciószerzés hozzávetőleges, ha eltévedtük, a Mapstől ugyan nem fogjuk megtudni, hol vagyunk. A Google Asszisztens nem igazán foglalkozik velünk, akkor sem, ha számára érthető nyelven próbálkozunk, a rendszernavigáció döcögős, tele van reklámmal, nincs magyar billentyűzet, a kezelés pedig kényelmetlen a zsúfolt funkcióbillentyűk miatt. Meg sok más miatt is, de azt fentebb már kifejtettük. Ja, üzemidő. A 2500 mAh-s akkuhoz képest nem lenyűgöző. Folyamatos szinkronizálás mellett és sok telefonálással két-három nap, a töltés pedig irtó lassú az 5 wattos adapterrel. Ez így sajnos nem jó. A 30 ezer forintos ársávban már van belépő szintű okostelefon, ami tényleg használható. Sajnos ez akkor sem lesz jó vagy használható, ha nem tudok helyette hasonló összegbe kerülő, HotSpotos strapamobilt ajánlani. Akármilyen irreális is, de értem, hogy lenne igény egy eszközre, aminek szuper a kijelzője, kéthetente kell tölteni, de azért e-mail, VoIP és Messenger legyen már, meg navi és használható kamera, meg minden kutyafüle, de akkor se legyen baja, ha leesik a létráról vagy fél méterre merül a latrinában, csak ez nem ebben az árkategóriában és nem ebben a formában fog megvalósulni, már ha egyáltalán. Főleg, ha a MyPhone-on múlik.

AliceWake

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

 • Nokia 8000 4G - KaiOS-ba fullad

  Elsőre megnyerő a Nokia légies mobilja – aztán kézbe veszi az ember.

 • Cat B40 4G - ezüsthátú

  A Cat B40 4G a lehető legegyszerűbb, telefonálásra szánt mobiltelefon, a készülékház viszont nem csak komoly ellenállósági tanúsítványokkal, de antimikrobiális bevonattal is rendelkezik.

 • MWC 2021: Kemény újdonságok a Hammer standján

  A lengyel cég azon kevés gyártó egyike, akik ténylegesen megjelentek a barcelonai kiállításon, így ki tudtuk próbálni a számunkra új modelljeiket.

 • Evolveo StrongPhone Z4 - csak telefon

  A StrongPhone Z4 idén levetett minden felesleges képességet és csak telefonként akar funkcionálni. Már csak a kamerától kéne megszabadulni és szerezni egy MIL-STD tanúsítványt.

Hirdetés