Motorola Moto G10 - középkezdés

Megnyerő küllemmel ámde gyenge hardverrel futott be a Moto középkategóriása.

Adatkommunikáció, üzemidő, végszó

A Moto G10 kiszereléstől függően egy vagy két nanoSIM-et fogad be minden haza LTE sáv támogatásával, 5G modem nélkül. A beszélgetési hangminőség rendben: nincs gond a hangszóró erejével vagy átlagos tisztaságával, a túloldalról sem érkezett panasz a mikrofonokra. Megvan a kétcsatornás WiFi modem (802.11a/b/g/n/ac, Direct, HotSpot), az 5.0-s Bluetooth (A2DP, LE) és a 2.0-s USB (Type-C, MTP, OTG). A navigálás az egycsatornás GPS vevővel fürge (A-GPS, GPS, GLONASS, Galileo), viszont hiányzik az iránytű, akárcsak a barométer vagy az infra. Megvan a gyorsulásmérő, a giroszkóp és az NFC.


[+]

Motorola Moto G10
Pro
Parádés üzemidő
Megnyerő hátlap és összeszerelés
Korrekt ultraszéles kamera
Kontra
Lassú, öreg hardver
Rossz betekintési szögek
Tepsiméret sok kávával
60 Hz-es HD kijelző
Fókuszhibák
Pontozás
Kialakítás, védelem 9 pont
Kijelző 6 pont
Sebesség 6 pont
Szoftverfelület 9 pont
Fotózás, videózás 7 pont
Hangminőség 7 pont
Adatkommunikáció 8 pont
Üzemidő 10 pont
Ár/érték arány 6 pont
Indulóár (4/64 GB, HUF) 59 990

Megvan 2021 üzemidő bajnoka? Nem fordult meg nálam minden hazai forgalmazású telefon, az 5000 mAh-s telephez tartozó, laza 9-10 órás képernyőidők mindenesetre odapakolnak, egy-egy csúcskészülék efféle adatára ráduplázva. Ez még intenzív használat mellett is kétnapos töltésrátát jelent, visszafogottabban pedig a 3-4 is meglehet. Más kérdés, hogy a mellékelt 10 wattos adapter bő két és fél óra alatt tölti csurig, és azért akad jóval fürgébb etetés manapság a középkategóriában.

A Moto G10 megnyerő hátlappal, piacvezető üzemidővel és meglepően használható ultraszéles kameraminőséggel a középkategória aljának nyerő ajánlata lehetett volna, és koros hardvere, illetve HD kijelzője oda predesztinálta. Hivatalosan 60 ezerért, itt-ott pár ezressel olcsóbban viszont máris drágább telefonokkal versenyez, és ellenfél egy 120 Hz-es FHD panellel és kétszer olyan erős hardverrel szerelt Realme 8i. A G10 pedig hiába erős képfeldolgozásban, ha gyenge autofókuszban és videóban. Kár érte, mert ma speciel kritikus kérdés a kamera, és akik nem akarnak egy vagyont ott hagyni egy zsebokosért, hanem egy rendben összerakott, fürge és megbízható kamerájú mobilra vágynak, azoknak háromból csak egy rubrikát tud a Motorola bekarikázni.

Bone123

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés