Hirdetés

Meizu MX4 - reformkonyha kínai módra

Hirdetés

Bevezető

Olvasóink észrevehették, hogy a Mobilarénán az évek elteltével nem csak a kevésbé ismert távol-keleti márkák és termékek mennyisége emelkedett, hanem a készülékek minősége is, elég mondjuk az Oppo csúcsmodelljeire gondolni. Noha magyar oldalként elsősorban az itthon forgalmazott, adózott és garanciázott mobilkészülékekre koncentrálunk, természetesen mi is szívesen kipróbálunk egy-egy ázsiai különlegességet, sokszor olvasóink segítségével. Már csak azért is érdemes ezeket az általában kínai készülékeket megnéznünk, mert a mögöttük álló feltörekvő gyártók gőzerővel dolgoznak a nemzetközi piacra való betörésen, így elérhető már nálunk is hivatalosan a OnePlus és a Xiaomi több terméke, vagy a Lenovo mobiljai, az Oppónak pedig van nem hivatalos európai képviselete.

A Meizu MX4 az LG G3 mellett
[+]

Nehéz megmondani melyik márka juthat el a magyar boltok polcaira legközelebb, a Meizu mindenesetre az esélyesek között lehet. A Makaó tőszomszédságában, Zhuhaiban alapított cég mindössze tizenegy éves, és öt éve gyártanak mobilokat, a 2012-től elstartolt MX terméksorozat Ázsiában máris az ismertebb nevek közé tartozik, sokszor párhuzamot vonva a Xiaomi Mi sorozatával az alacsony árképzése és remek hardveres felszereltsége okán.

A Meizu MX4 fémkeretes csúcskészülék
[+]

A Meizu mégis kissé különcnek számít egyéni megoldásai okán: az MX2 kapcsán már általunk is megismert Flyme OS csak nyomokban hasonlít az Androidra, az MX4 1152 x 1920 pixeles kijelző szokatlan felbontású, a képernyő alatt csak egy kezelőgomb található, a rendszert pedig nem egy Qualcomm, hanem egy friss MediaTek chipset hajtja meg. Az egyéni megoldások és baráti ár mellé fémkeretes ház, 20,7 megapixeles kamera és kéttónusú ledes villanópár jár, de még ennél is ütősebb lehet a most vizsgált készülék hamarosan elstartoló Pro változata, úgyhogy a Meizunál sincs megállás.

A Meizu MX4 elegáns kartondobozában
[+]

Az MX4 egyik budapesti olvasónk felajánlására került hozzánk eredeti, kínai dobozában. A csomagolásra több kínai gyártó is kiemelt figyelmet fordít, és igaz ez a Meizura is: az MX4 elegáns fehér kartonszerkezetet kapott, amelynek a tetején néhány vastag papírlap számol be a készülék jó tulajdonságairól, azokat balra lapozva pedig előbukkan szűk foglalatával az 5,36 hüvelykes készülék. A többi alkatrész jobboldalt, egy kartonfedő mögül kerülhet elő; itt mi egy ázsiai szabványú töltőfejet és egy microUSB kábelt találtunk, mást a doboz nem tartalmazott. Mindjárt a teszt elején megjegyeznénk, hogy kínai modell lévén a Google szoftverpakkját külön telepíteni kellett (amit olvasónk már megtett), ezt követően semmilyen gond nem volt a Play Áruházas appok és szolgáltatások elérésével.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

 • Ismét felbukkant a Meizu MX4 Pro

  Két jobb minőségű kép is kiszivárgott a bejelentés előtt álló, felturbózott Meizu MX4-ről, amely a Pro névvel különböztetné meg önmagát az alapkészüléktől.

 • Ujjlenyomat-olvasóval érkezhet a Meizu MX4 Pro

  A Meizu friss csúcskészülékének hign-end változata QHD megjelenítőt, 64-bites Samsung Exynos SoC-t és ujjlenyomat-olvasót kaphat.

 • 4 GB memóriával érkezhet a Meizu MX4 Pro

  A minap leplezték le a csúcshardverrel felszerelt Meizu MX4-et, hamarosan érkezhet azonban a még ütősebb Pro változat, 13 megapixeles előlapi kamerával.

 • Meizu MX2 - Android másképpen

  Bár a Meizu újdonságán teljes értékű Android fut, a gyártó ezt igen mélyen elrejtette a saját fejlesztésű Flyme OS alá. Android, ahogy még soha nem láttuk.

Hirdetés