LG Optimus G - a G-erő

Bevezető, tartozékok

A telekommunikáció világa mostanában erősen kétpólusú lett, szinte minden hír a Samsungról és az Apple-ről vagy a kettejük közötti csatáról szól. Noha kétségtelen, hogy e két gyártó uralja ma a mobilpiac jelentős részét, ne feledkezzünk meg a többiekről, ahol talán még nagyobb a harc. Itt van például az LG, amely sokáig stabil harmadikként igyekezett előrébb jutni. Sajnos a törekvések eleinte kudarcba fulladtak, és lecsúsztak a középmezőny népes társaságába.

LG Optimus G
[+]

Koreában azonban nem olyan felfogással dolgoznak, hogy feladják. Ahogy az már tavaly is látszott, az LG nagy offenzívát indított, amit idén is folytatnak. Ráadásul jól látják, hogy nem csupán a termékkínálatra kell hangsúlyt fektetni, hanem a már meglévő készülékek és vásárlók támogatására is kell gondolni. Az Optimus G nem is mondható igazán újnak, hiszen már tavaly megjelent, ám felbukkanására mostanáig kellett várni. Rögtön egy jó hírt is beszúrok ide, miszerint a cikk írása közben kaptam meg a sajtóközleményt, melyben az európai mellett a magyarországi hivatalos megjelenést is bejelentették. Ennek pedig bizony örülhetünk, mert az Optimus G okozhat meglepetéseket, de haladjunk csak sorban.

LG Optimus G
[+]

A készülék a VIP-Phone polcáról került hozzánk, a doboz hasonlít az Optimus True HD LTE csomagolására, ám ezúttal egy egész kompakt, elegáns, hófehér kivitelben. A kibontás után rögtön a telefon kínálja magát, az alatta lévő felhajtható fedél alatt pedig a hálózati töltőfej, USB kábel és sztereó füles sorakozik, meg kapunk egy fém SIM-tálca nyitót.

LG Optimus G
[+]

Külső

A fehér dobozban egy fekete készülék lapult (huhh, a fotózásos para elszállt), ám az az igazság, hogy szinte mindegy is, mert az Optimus G jól néz ki, mégpedig nagyon jól. A fekete szín eleve elegáns, de mindezt a formával is jól hangsúlyozzák. Szögletes, épp csak lekerekített sarkok, az előlap üvegfelületén kikapcsolt állapotban szinte egyáltalán nem látszik a kijelző. A fekete egyhangúságát a szélső peremnél körbefutó krómhatású csík oldja. Kicsit merítettek az L-sorozat világából is, de a végeredmény már a hajdani Chocolate modellek szépségét idézi. Mindehhez a minőséget sem vették félvállról. Noha fémet nem találunk, az elő- és hátlap is üvegborítást kapott, a ház pedig unibody, tehát nem megbontható. Tökéletesen masszív, lötyögés, nyikorgás nincs, az egész nagyon egyben van.

LG Optimus G
[+]

Még a formatervhez tartozik a szépen kidolgozott hangszóró, ami nem töri meg az előlap sík felületét. Ráadásul nem csak szép, hanem hangosan és tisztán halljuk a másik felet, márpedig ez utóbbi még mindig a legfontosabb. Alatta egy LG logó, illetve kétoldalt előlapi kamera, fény- és közelségszenzorok, valamint egy állapotjelző LED foglal helyet. Legalul három érintőgombot találunk, de csak bekapcsolt állapotban, addig ugyanis teljesen láthatatlanok. E két rész között terül el a lényeg, a kijelző. True HD IPS+, így hívják pontosan, képátlója 4,7 hüvelyk, felbontása 768 x 1280 pixel, ami 318 ppi értékkel bír. A képminőségre egyetlen szó van: csodálatos. Lenyűgöző a kijelző, a tesztidőszak során több készülékkel (köztük Sony Xperia Z-vel és T-vel) is volt alkalmam összemérni és bizony az LG-t egyik se tudta megszorítani. Kristálytiszta, tűéles kép, remek betekintési szög, nagy fényerő, csodás színek (a fehér picit kékes), tényleg kimagaslóan jó a képe. Napfényben sem kell lemondanunk erről az élményről, mert az olvashatóság remek. Mindezt „Zerogap touch” technológiával fejelték meg. Ennek lényege, hogy a kijelző rétegei között nincs légrés, ami csökkenti a tükröződést és javítja az érzékenységet (ami egyébként tényleg remek). Mellesleg az előlap Gorilla Glass üvegből készült.

LG Optimus G
[+]

Hátul szintén üveget találunk, a formavilágot itt a borítás alatti pöttyös minta dobja fel, ez a Nexus 4 világát idézi fel. A teljesen sík felületből egyedül a kamera lencséje domborodik ki, amitől viszont a hátán fekve kissé billegős a cucc. Alatta van egy LED villanó, kicsit lejjebb pedig ismét egy LG logóval találkozhatunk. Legalul a nem megbontható ház miatt szükséges feliratok sorakoznak, illetve egy rés jelzi a kihangosító helyét. A leggyengébb részlet az IMEI és sorozatszámot, valamint típusjelzést magába foglaló matrica, ezt nem értem, hogy miért nem tudták az üveg alá tenni. Mivel minden más viszont alatta van, így fogásra nagyon kellemes, hogy semmi nem töri meg a felületet.

LG Optimus G
[+]

Az oldalsó részeken is a minimalista elvet alkalmazták, úgyhogy zsúfoltságnak nyoma sincs. Alul középen figyel a microUSB, míg felül a 3,5 mm-es jack árválkodik. Baloldalt találjuk a hangerőszabályzót, és jobbra pedig a bekapcsolót, utóbbiért jár a piros pont, hiszen jóval kényelmesebb, mint ha a tetejére tették volna. A gombok vékonyak, de jól kitapinthatók, kellően kemények, határozott nyomásponttal, úgyhogy mindig biztosak leszünk benne, hogy megnyomtuk-e őket.

Hirdetés

Hardver, szoftver

Noha egy tavaly megjelent modellt boncolgatunk, az LG nem vette félvállról a hardvert, sőt. A jelenleg elérhető egyik legizmosabb konfigurációt rejtették az elegáns külső alá. A Qualcomm APQ8064 chipset egy négymagos, magonként 1,5 GHz-es órajelen üzemelő Snapdragon S4 Pro processzort rejt magában. Mindezt megfejelték 2 GB RAM-mal és egy Adreno 320-as grafikus gyorsítóval. Az S4 processzorról tudjuk, hogy kétmagosként sem vall szégyent, ám ebben az összeállításban komoly erőfitogtatásra képes. Ezt a szokásos benchmark eredmények is igazolják, hiszen látható, hogy könnyen átlép a Galaxy S III-on, a tegrás One X+ pedig csúnyán lemarad. Gyakorlatilag csak az ugyanilyen hardverrel szerelt Xperia Z és a Padfone 2 tartja vele a lépést, és ismét emlékeztetnék mindenkit, hogy e hármasból az Optimus G jelent meg leghamarabb.

Teljesítmény-teszt
Benchmark LG Optimus G HTC One X+ Samsung Galaxy S III Sony Xperia Z
AnTuTu Benchmark 3.x 18202 pont 14107 pont 17563 pont 20859 pont
Linpack for Android (single) 236,15 MF. / 0,35 s 48,599 MF. / 1,72 s 57,107 MF. / 1,47 s 214,408 MF. / 0,39 s
Linpack for Android (multi) 593,897 MF. / 0,28 s 144,406 MF. / 1,17 s 189,088 MF. / 0,89 s 611,111 MF. / 0,28 s
Smartbench 2012 Prod. 5215 pont 4160 pont 4020 pont 4905 pont
Smartbench 2012 Games 3336 pont 2446 pont 1647 pont 2402 pont
Quadrant 2.0 7653 pont 5907 pont 5480 pont 7817 pont

LG Optimus G LG Optimus G

A bekapcsolás után folytatódnak a kellemes meglepetések. A megjelenéskor még 4.0-s Androiddal került a polcokra, ám a mi példányunkon már a Jelly Bean, egészen pontosan a 4.1.2 töltődött be. Az európai piacra érkező hivatalos példányokon már eleve ez lesz rajta, így ennek külön örültünk. Igaz, hogy nem ez a legfrissebb verzió, de az LG korábbi frissítési mizériáihoz képest nincs okunk panaszra. Főleg úgy, hogy az Optimus UI 3.0 felületet húzták rá, amit mindenképp érdemes kicsit boncolni, ugyanis igazán jól sikerült. Ami különösen szembetűnő, az a kitűnő testreszabási lehetőségek garmadája. Nehéz lenne itt felsorolni mindent, de például a lezáró és alapképernyőkhöz külön-külön is olyan opciókat találunk, melyek sokszor csak a különféle főzött szoftverekben találhatók meg. Mindezek mellett nagyon fontos, hogy a rendszer valóban rendkívül gyors, akadással nagyon ritkán találkozunk, a multitask ennyi RAM mellett csodásan megy. Egy négy lappal megnyitott Chrome mellett bőven elfér a Facebook, a zenelejátszó, a Galéria és még 3-4 másik program, a váltáskor egyiknél sincs újratöltés, minden azonnal és ott folytatható, ahol abbahagytuk.

LG Optimus G LG Optimus G

Kezdőképernyőből maximum hetet használhatunk, ezek sorrendje és az alapértelmezett oldal szabadon állítható. A widgetek, parancsikonok és hátterek hozzáadása roppant egyszerű, bár ez a felület kissé a Samsung megoldására hasonlít. A lehúzható státuszmenüt is alaposan kitömték, legfelül gyorsikonok egész garmadája sorakozik. Itt aztán a WiFi-től az NFC-n át a néma üzemmódig piszkálhatunk mindent, ráadásul a sorrend és hogy miket szeretnénk itt látni, szintén állítható. Vannak még előre definiált témák, amikhez saját ikonkészlet is tartozik, de az ikonokat egyenként is kicserélhetjük, akár sajátra is. Ja, ha összeállítottuk álmaink képernyőit, az egészet le is menthetjük, majd visszaállíthatjuk.

LG Optimus G LG Optimus G

Alatta az LG speciális Qslide funkcióját érhetjük el. Az itt felsorolt programok bármikor elindíthatók kis ablakban, a meglévő képernyő felett. Az ablakok mérete és helyzete állítható, ám a legjobb, hogy egy csúszkával áttetszővé tehetjük őket, ilyenkor pedig inaktívvá válnak. A hardvernek egyébként abszolút nem okoz gondot mondjuk böngészés közben egy HD film futtatása. A lezáró képernyő is kapott extrákat, egyrészt saját háttérképet, többféle feloldási animációt és óratípust választhatunk. Aztán négy, tetszőlegesen kiválasztott funkció parancsikonját is kitehetjük ide, az viszont már tényleg nem átlagos, hogy a képernyő kikapcsolásához képest időzíthetjük a tényleges lezárást és a feloldáshoz kérhetünk rezgéses visszajelzést. A főmenü oldalra lapozós, külön lapon elérhetjük a letöltött alkalmazásokat és a widgeteket. Itt szintén állítható a sorrend, a háttérkép típusa és bekapcsolhatunk egy kisebb ikonos nézetet, ekkor 5x4 helyett 6x5 látszik egy lapon.

LG Optimus G LG Optimus G

Extra szoftverek

Mielőtt rátérnék az LG által külön telepített programokra, még néhány roppant ötletes megoldást említenék. Az egyik ilyen az úgynevezett egykezes használat. Noha a telefon relatíve egészen kompakt, azért ekkora képernyőt már csak nagyobb kezű ember tud átérni. Tudták ezt a mérnökök is, ezért a tárcsázónál aktiválható az egykezes használat mód, amivel a gombok jobb vagy bal oldalra húzódnak, ezáltal biztosan elérjük őket a hüvelykujjunkkal. Ez azonban nem minden, mert ugyanezt megcsinálták a virtuális billentyűzettel, amit álló helyzetben szintén jobbra vagy balra el tudunk tolni, és valóban lehet egy ujjal gépelni rajta (igaz, ilyenkor azért elég vékonyak lesznek a gombok). Erre rákontráztak azzal, hogy fekvő képernyőnél pedig ketté lehet választani a billentyűzetet, amolyan iPad módra.

LG Optimus G LG Optimus G

Mindezek után nézzük, milyen extra szoftvereket kapunk az Optimus G-vel. Elsőnek van egy Alkalmazás kezelőnk, amivel az extra programok és bizonyos funkciók önállóan is frissíthetők, sőt bizonyos dolgok teljesen el is távolíthatók, ami tényleg a főzött ROM-ok világát idézi. Ráadásul a telefon fel is ajánl néhány plusz alkalmazást, régiótól függően (pl. nekem a T-Home műsorújság, a Mastercard Mobile és az Origo szerepelt a listában). A Backup neve előre jelzi, ezzel biztonsági másolatot tudunk készíteni a telefonon lévő tartalmakról (beleértve olyanokat, mint a hívásnapló, böngésző könyvjelzők, SMS, rendszerbeállítások), akár ütemezve. A Diktafon elég egyértelmű, az ébresztés/óra résznél pedig találunk időzítőt, stoppert és 3D-s nézetű világórát. Ugyancsak nincs mit mondani a Fájlkezelő, Feladatkezelő, Feladatlista részekről, a nevek magukért beszélnek. Az Időjárás is ilyen, viszont itt ki kell emelnem az igényes grafikus kivitelezést, ami talán a HTC Sense-ben lévőn is túltesz.

LG Optimus G LG Optimus G

A Jegyzettömb a sima szöveg mellé csatolhatunk egyéb tartalmakat is, valamint többféle háttérszínt választhatunk. Ennél sokkal komolyabb a Jegyzetfüzet, ami a Samsungokban látott Mininaplóhoz hasonlít. Itt már van szabad kézírás, rajzolás, színek, vonalvastagságok, beszúrhatunk képeket, és az egészet amolyan virtuális könyv formában tárolhatjuk. Természetesen egy ilyen telefonról nem hiányozhat a dokumentumkezelő, amit egy fullos Polaris Office képében kapunk meg, ez szerkesztésre is alkalmas. Ejtsünk szót a QuickMemo-ról is, ez az LG specialitása, bár itt már nem újdonság. A hangerőgombokat egyszerre megnyomva az aktuális képernyő lementhető, de úgy, hogy előtte még rá is rajzolhatunk, illetve jegyzetelhetünk.

LG Optimus G LG Optimus G

Egy újabb érdekesség a Quick Translator, amely a kamera segítségével képes beolvasni szöveget egy megadott nyelven, majd azt egy másik nyelvre lefordítani. Állítható, hogy csak egyetlen szót vagy bekezdést vagy a kamera által látott összes szöveget szeretnénk használni. Ehhez kötődik a DioDict szótár program, ami meglehetősen profinak néz ki. Mivel a tesztkészülék ázsiai piacra szánt kivitel volt, így nem kizárt, hogy ez a két program az európai változatból hiányozni fog. A RemoteCall Service az LG már itthon is működő telefonos távoli segítségnyújtásához kell. A SmartShare a DLNA megosztást intézi, a SmartWorld az LG saját szoftveráruházát rejti. Végül kapunk még egy Videószerkesztőt és egy Video Wiz programot. Utóbbi előre definiált stílusokkal zenés videót készít a meglévő fotókból vagy videókból. Kicsit megmosolyogtató, hogy az opciók között lehet memóriát választani, ám az SD kártya inaktív, hiszen ilyen nincs a telefonban.

LG Optimus G LG Optimus G

Multimédia, adatkommunikáció

Ennyi extra után nem is meglepő, hogy kamerából sem átlagosat kapunk. 13 megapixeles felbontású szenzor, autofókusz, LED villanó, jól hangzik. Szoftveres oldalról is ki vagyunk szolgálva, elég sok beállítást babrálhatunk. A számunka legfontosabb négyet ki tudjuk tenni a keresőhöz parancsikonnak. Az opciók között állítható a vaku, zoom, fényerő, fókusz, felbontás, látvány mód, ISO, fehéregyensúly, színeffektek, időzítő, geotag és kamerahang (ez csak a néma móddal kapcsolható ki). Van még ezen felül HDR, panoráma és sorozatkép, meg pillanatrögzítő, ami azt tudja, hogy az exponáló megérintése előtti néhány másodpercben is fotóz, így ha későn nyomjuk meg a gombot, akkor sem maradunk le a kívánt pillanatról. A végső extra pedig a hangvezérlés, bizonyos előre definiált szavakkal tudunk exponálni. Mivel fizikai kamerabillentyű nincs (végre egy negatívum), így ez is sokat segíthet, de egyébként a hangerőszabályzó szintén használható erre.

LG Optimus G

Eddig minden szép és jó a kamera terén, a puding próbája viszont az evés, szóval nézzük, milyen eredményt kapunk. Azt kell mondjam, nem is rosszat. Noha a 13 megapixelt egyébként már túlzásnak gondolom, ráadásul nincs szó különleges szenzorról vagy más spéci hardveres megoldásról, az elkészült képek egész barátságosak. A dinamikatartomány lehetne több (a HDR-rel ezen lehet segíteni), illetve a zajszűrés kissé túl erős, emiatt a részletek többé-kevésbé elmosódnak (főleg a képek szélén). Viszont hasonlítsuk össze mondjuk a hasonló felbontású Sony mobilokkal, bizony az LG jobb teljesítményt nyújt. Videó terén viszont nem nagyon van miért kötözködni. Az 1080p felbontású mozgókép kép és hang tekintetében is igen jók, a felvétel közben folyamatos az autofókusz, és fotózni is tudunk. Mindezeket az ITT letölthető tesztvideón tudjuk megcsodálni.

LG Optimus G LG Optimus G

Lépjünk tovább a zenei részre, ahol ugyancsak kellemes kiszolgálásban van részünk. A lejátszó teljesen új felületet kapott, természetesen előadók, albumok vagy épp mappák szerint is tudunk válogatni. Látjuk az albumborítókat, van ismétlés, véletlen lejátszás, a vezérlés a státuszmenüből is megoldott (és itt is lehet tekerni!). Hangzásban egyrészt Dolby Mobile, másrészt előre definiált vagy saját magunk által beállított hangzásképek segítenek. Csalódnom kellett viszont a gyári fülesben. A QuadBeat fantázianévvel és lapos kábellel ellátott, egyébként külsőre dögös, agybadugós eszköz nem hozza azt a teljesítményt, amit elvárnánk tőle. Nincs komolyabb mély és magas, teljesen átlagos az egész. Miután a saját Sony-mat csatlakoztattam, máris megváltozott a helyzet, tehát a telefonnal semmi gond. Kapunk rádiót is, RDS-sel, gyors és pontos állomáskeresővel.

LG Optimus G LG Optimus G

Adatátvitel terén se ismer tréfát az Optimus G, gyakorlatilag minden ma elérhető megoldást belepréseltek. Négysávos GSM, kétsávos 3G (ez lehet, hogy az európaiban négysávos lesz) és egy ötsávos LTE került bele. Így aztán a GPRS-től kezdve a 42 Mbit-es HSPA+-on át a 100 Mbit-es 4G-ig van minden. Bluetooth-ból is a legfrissebb, 4.0-s verziót kapjuk, a microUSB pedig MHL-kimenetként is működik. Szintén nem spóroltak a WiFi-vel, az a/b/g/n szabvány mellett hotspot, DLNA, dual channel és Miracast opciókkal is felvértezték. Böngészőből rögtön kettő van, én a Chrome-ot használtam, ami villámgyors, jól kezelhető, kétujjas nagyítást meg se érzi. Sajnos a megbonthatatlan készülékház egyúttal kilőtte a bővíthetőséget. Igaz, azért el lehet férni, hiszen a 32 GB-ból 25-tel mi gazdálkodhatunk, ami a felhasználók elég nagy részének elég lesz.

LG Optimus G LG Optimus G

Üzemidő, összegzés

Egy kritikus területhez érkeztünk, ami a jelen okostelefonjait szinte kivétel nélkül érinti. Hiába a lenyűgöző kijelző, az óriási teljesítmény és extrák egész hadserege, ha mindezt csupán órákig élvezhetjük. Nos, az LG fordított némi figyelmet az üzemidőre is. Egyfelől egy elég nagy, 2100 mAh-s lítium-polimer akkumulátort préselt be a hátlap mögé. Másrészt elég részletes energiatakarékossági beállításokból tudunk válogatni, amivel tovább nyújthatjuk az üzemidőt. Alapvetően az Optimus G-t se nagy művészet lemeríteni egy nap alatt. Nálam kb. fél óra beszélgetéssel, szinte folyamatosan működő WiFi-vel és 2,5 órányi kijelzőhasználattal még közel egyharmadnyi töltöttség volt benne estére. Mindezt úgy érte el, hogy egyedül a CPU Eco mód volt bekapcsolva, semmilyen más energiaspóroló opciót nem használtam. Nyilván a folyamatosan világító kijelző és a teljes gőzzel pörgetett proci alaposan megdézsmálja a tápot, viszont a jelek szerint tanultak a 4X HD csúfos szerepléséből.

LG Optimus G
[+]

Értékelés: LG Optimus G
Külső
Ergonómia 7 pont
Anyaghasználat 9 pont
Összeszerelés minősége 10 pont
Kijelző mérete, minősége 9 pont
Belső
Kezelhetőség 9 pont
Sebesség 10 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 10 pont
Felhasználói felület élménye 9 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 9 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 10 pont
Multimédia
Vizuális 7 pont
Audio 7 pont
Egyebek
Üzemidő 6 pont
Ár/érték aránya 7 pont
Hogyan értékelünk?

Bizony az a helyzet, hogy az Optimus G egy jó telefon. Nem kicsit, hanem nagyon jó. Igen nehéz fogást találni rajta, de ha már kötözködni akarok, akkor egy kameragombot elvártam volna tőle. Azonban ha végignézzük a képességeit, műszaki paramétereit, nem igazán találunk bármilyen gyenge pontot. A kijelző elképesztően szép, talán csak a HTC One szorítja majd meg. A szoftver rendkívül jól sikerült, a testreszabásban kimagasló, ráadásul villámgyors és persze fagyásokról szó sem lehet (egyszer történt az, hogy lezárt állapotból nem kapcsolt fel a kijelző, csak a gombok, de egy manuális újraindítással helyrejött). A hardver pokoli erős, kisujjból megbírkózik bármivel, a multitask sem képes zavarba hozni. Tulajdonképpen a kamera sem rossz, bár azért fényképek terén kicsivel jobb lehetne. Mindezeket megfejeli a nagyon jól eltalált méret, és a kitűnő minőség és a prémium megjelenésű, elegáns külső. Nagy szerencsémre az átlagosnál több időt tölthetett nálam a készülék és bizony már az első nap úgy éreztem, ezt most nagyon eltalálták. Bátran kijelentem, hogy ez az egyik legjobb telefon, amit az LG valaha készített és a mai mezőnyben a kevés konkurencia bármelyik tagjával állja a versenyt.

Noha az LG-re általában az alacsonyabb ár jellemző, ennyi finomságot ők se adnak olcsón. Jelenleg kártyafüggetlenül 160 ezer forint körül kell fizetnünk érte, akinek viszont nem lényeg az ÁFA, az akár 130-140 ezer körül is beszerezheti. Ez sem kevés pénz, viszont az feltétlen jó hír, hogy hamarosan hivatalos úton is felbukkan hazánkban, várhatóan a szolgáltatóknál is, ami az árakat is lejjebb tolhatja. Bár a cikkben eredetileg Különösen Ajánlott plecsnit adtunk a készüléknek, ezt később módosítottuk Ajánlottra, aminek egyik oka az, hogy a konkurens gyártók hasonló tudású eszközeit ennél is picit jobb áron lehet beszerezni. Az LG Optimus G ettől függetlenül egy kiváló készülék, amit talán a fenti dilemmánk is mutat. Mindenképp Ajánlott.

LG Optimus G

Rusi

A tesztkészülék a VIP-Phone jóvoltából jutott el hozzánk. Vásárláshoz kérem, kattintson ide!

A cikk elkészítésében a T-Mobile 4G mobilinternet volt segítségünkre.

Specifikáció

LG Optimus G
LG Optimus G Általános
Technológia GSM/UMTS/LTE
Méret 131,9 x 68,9 x 8,5 milliméter
Tömeg 145 gramm
Színvariációk fekete, fehér
SIM-foglalat micro-SIM
Kijelző
Kijelző átlója 4,7 hüvelyk
Kijelző felbontása 768 x 1280 pixel (318 ppi)
Kijelző típusa Kapacitív, multi-touch TrueHD IPS+ TFT
Színárnyalatok száma 16 millió
Hardver
SoC típusa Qualcomm Snapdragon APQ8064
Processzor típusa 1,5 GHz quad-core Krait (Snapdragon S4 Pro)
Processzor csíkszélessége 28 nm
Processzor utasításkészlete ARMv7
Grafikus chip Adreno 320
RAM mérete 2 GB RAM
Memória
Telefonkönyv kapacitása korlátlan
SMS memória korlátlan
Szabadon felhasználható belső tárhely 25 GB
Memória bővíthetősége nincs
Adatátvitel
Frekvenciasávok GSM 850/900/1800/1900 MHz
UMTS 900/2100 MHz
LTE 800/900/1800/2100/2600 MHz
GPRS / EDGE van / van
UMTS / HSDPA / HSUPA van / 42 Mbps / 5,76 Mbps
IrDA / Bluetooth nincs / 4.0 (A2DP)
WiFi 802.11a/b/g/n, dual band, DLNA, WiFi Direct, MiraCast, hotspot
USB microUSB 2.0 (MHL)
Push-to-talk / RSS nincs / van
GPS vevő van
NFC van
Alapfunkciók
Profilok néma/rezgés
Vibra funkció van
Kihangosítás van
Hangtárcsázás / hangvezérlés nincs / nincs
Hangrögzítés van
Ébresztés van
Prediktív szövegbevitel van
Szoftverek
Platform Android 4.1.2
WAP / HTML böngésző nincs / van
E-mail kliens van
Java van
Játékok telepíthető
Valutakonverter telepíthető
Extra szoftverek Alkalmazáskezelő, Backup, Diktafon, Fájlkezelő, Feladatkezelő, Feladatok, FileShare, Időjárás, Jegyzet, Jegyzetfüzet, Polaris Office, Quick Translator, RemoteCall Service, SmartShare, SmartWorld, Szoftverfrissítés, Szótár, Video Wiz, Videószerkesztő
Multimédia
Fő kamera 13 megapixel, autofókusz, LED villanó
Másodlagos kamera van
Videófelvétel van (1080p)
Zenelejátszó szoftver van
Hangszínszabályzó van
FM-rádió van (RDS)
Üzemidő
Alap akkumulátor 2100 mAh-s lítium-polimer
Készenléti idő 335 óra
Beszélgetési idő 15 óra
Internetezési idő N/A
Zenelejátszási idő N/A
Videólejátszási idő N/A
Egyebek
3,5 mm-es audio kimenet, állapotjelző LED, fény- és közelségszenzor, aktív zajszűrés másodlagos mikrofonnal, Dolby Mobile hangzásjavító, 100/50 Mbps LTE, LG Optimus UI v3.0
  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés