LG Optimus G - a G-erő

Hirdetés

Külső

A fehér dobozban egy fekete készülék lapult (huhh, a fotózásos para elszállt), ám az az igazság, hogy szinte mindegy is, mert az Optimus G jól néz ki, mégpedig nagyon jól. A fekete szín eleve elegáns, de mindezt a formával is jól hangsúlyozzák. Szögletes, épp csak lekerekített sarkok, az előlap üvegfelületén kikapcsolt állapotban szinte egyáltalán nem látszik a kijelző. A fekete egyhangúságát a szélső peremnél körbefutó krómhatású csík oldja. Kicsit merítettek az L-sorozat világából is, de a végeredmény már a hajdani Chocolate modellek szépségét idézi. Mindehhez a minőséget sem vették félvállról. Noha fémet nem találunk, az elő- és hátlap is üvegborítást kapott, a ház pedig unibody, tehát nem megbontható. Tökéletesen masszív, lötyögés, nyikorgás nincs, az egész nagyon egyben van.

LG Optimus G
[+]

Még a formatervhez tartozik a szépen kidolgozott hangszóró, ami nem töri meg az előlap sík felületét. Ráadásul nem csak szép, hanem hangosan és tisztán halljuk a másik felet, márpedig ez utóbbi még mindig a legfontosabb. Alatta egy LG logó, illetve kétoldalt előlapi kamera, fény- és közelségszenzorok, valamint egy állapotjelző LED foglal helyet. Legalul három érintőgombot találunk, de csak bekapcsolt állapotban, addig ugyanis teljesen láthatatlanok. E két rész között terül el a lényeg, a kijelző. True HD IPS+, így hívják pontosan, képátlója 4,7 hüvelyk, felbontása 768 x 1280 pixel, ami 318 ppi értékkel bír. A képminőségre egyetlen szó van: csodálatos. Lenyűgöző a kijelző, a tesztidőszak során több készülékkel (köztük Sony Xperia Z-vel és T-vel) is volt alkalmam összemérni és bizony az LG-t egyik se tudta megszorítani. Kristálytiszta, tűéles kép, remek betekintési szög, nagy fényerő, csodás színek (a fehér picit kékes), tényleg kimagaslóan jó a képe. Napfényben sem kell lemondanunk erről az élményről, mert az olvashatóság remek. Mindezt „Zerogap touch” technológiával fejelték meg. Ennek lényege, hogy a kijelző rétegei között nincs légrés, ami csökkenti a tükröződést és javítja az érzékenységet (ami egyébként tényleg remek). Mellesleg az előlap Gorilla Glass üvegből készült.

LG Optimus G
[+]

Hátul szintén üveget találunk, a formavilágot itt a borítás alatti pöttyös minta dobja fel, ez a Nexus 4 világát idézi fel. A teljesen sík felületből egyedül a kamera lencséje domborodik ki, amitől viszont a hátán fekve kissé billegős a cucc. Alatta van egy LED villanó, kicsit lejjebb pedig ismét egy LG logóval találkozhatunk. Legalul a nem megbontható ház miatt szükséges feliratok sorakoznak, illetve egy rés jelzi a kihangosító helyét. A leggyengébb részlet az IMEI és sorozatszámot, valamint típusjelzést magába foglaló matrica, ezt nem értem, hogy miért nem tudták az üveg alá tenni. Mivel minden más viszont alatta van, így fogásra nagyon kellemes, hogy semmi nem töri meg a felületet.

LG Optimus G
[+]

Az oldalsó részeken is a minimalista elvet alkalmazták, úgyhogy zsúfoltságnak nyoma sincs. Alul középen figyel a microUSB, míg felül a 3,5 mm-es jack árválkodik. Baloldalt találjuk a hangerőszabályzót, és jobbra pedig a bekapcsolót, utóbbiért jár a piros pont, hiszen jóval kényelmesebb, mint ha a tetejére tették volna. A gombok vékonyak, de jól kitapinthatók, kellően kemények, határozott nyomásponttal, úgyhogy mindig biztosak leszünk benne, hogy megnyomtuk-e őket.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés