Hirdetés

LG C3300 - kicsit szürke

Hirdetés

Külső, kijelző

Összecsukható. Legömbölyített. Kamerás. Az LG C3300 nem lóg ki a sorból, ezzel a modellel nem vállalt kockázatot a gyártó. Amiben talán egyedi, az a magentára némiképp hasonlítani próbáló, de inkább rubintvörös metál színvilág. Hazánkban ugyanis a T-Mobile forgalmazza a készüléket, így természetesen rengeteg helyen tetten érhető a szolgáltató imázsa. A nemrég tesztelt Sagem myC5-2 legnagyobb riválisa lehetne az LG, de 50%-kal drágább nála, így viszont a több funkcióval rendelkező Samsung E310-zel kell felvennie a versenyt. A telefonon egyébként semmi sallang, a készülékház masszív, a belső antenna még inkább tömörséget sugall. A kinyitás és becsukás művelete hangtalan, a végponton azonban jól rögzül a fedlap. A készülék billentyűzetének formája és színvilága is követi a külső stílust. A gombok jó nagyok, könnyen olvashatóak, egymástól megfelelő távolságra vannak. A fedlapon érdekesen oldották meg a kamerát: a vaku közepébe helyezték az optikát, amely kissé szokatlan.

A külső kijelző egyszerű, ám praktikus. 96x64 pixelen jeleníti meg a legfontosabb információkat. A fehér háttérvilágítás néhány másodperc elteltével ugyan kialszik, ám az óra jól olvasható marad, ráadásul alig fogyaszt energiát. Merész elképzelés, de működik, hogy a fényképezőgép gyorsgombját összecsukott állapotban megnyomva, ezen a monokróm kijelzőn tájolhatjuk be becses arcunkat az önarckép készítéséhez.

Kinyitás után a piros gomb passzírozásával kelthető életre az LG. Kis T-Mobile animáció után megkapjuk az arcunkba a 3x3 ikonos főmenüt, és a 120x160 pixeles, csak STN technológiájú kijelzőt. Érződik is, hiába állítható a kontraszt, egyszerűen nem lehet optimális élességet kicsikarni belőle. Ennek ellenére a menürendszer könnyen használható. Egyrészt totálisan logikus a felépítése, másrészt viszonylag normálisan használták ki a színes kijelző biztosította lehetőségeket. Különösen csinos például a naptár.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:
 • LG

Azóta történt

 • LG G7020 - függetlenség

  Noha külföldön népszerűek az LG telefonok, hazánkban nem, és ezen az amúgy jól szereplő G7020 sem fog változtatni.

 • LG C1100 - tükrös

  Nagyon ezüst telefon a C1100, de nem csak tükrös fedlapjával szerez magának híveket.

 • LG C3310 - szürkebarát

  Egy hét alatt új barátom lett: a szürke egér.

 • LG B2100 - Szépséghiba

  A koreai gyártó alsókategóriás készüléke meg van áldva minden földi jóval, ám néhány rosszal is.

Előzmények

Hirdetés