2018. december 18., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Mobiltelefon rovat

Levi's telefon - atya gatya!

A cipész maradjon a kaptafánál. A Levi's pedig gyártson gatyát, mert telefonban csúnyán leszerepeltek.

Bevezető

Ez most a divat - szó szerint. A telekommunikációs bizniszben időről időre feltűnnek máshonnan ismert nevek, hogy az ismert márka majd egy számukra új területen is sok vásárlót és még több zsetont termel ki. Általában ezek a speciális készülékek nehezen jutnak el hozzánk, a Levis mobilról is azt gondoltam, hogy talán egy év múlva majd megnyúzhatom, de az XXL GSM ezúttal döbbenetesen gyors volt, úgyhogy lassan egy hete a telefonhoz választok farmert.

Hummer, Adidas, Porsche... ebbe a sorba illeszkedik bele a Levis, a felsoroltaknak elvileg már mind van saját márkás telefonjuk, bár ezeket nem volt módunkban tesztelni. A divatcuccok másik irányzata az, amikor egy híres ember (jó esetben tervező) neve kerül egy készülékre, ilyen a Prada, az Armani (előbbi LG, utóbbi Samsung), a Motorola V3 Dolce & Gabbana, vagy akár a Jasper Morrison féle Samsung E590.

A nagy különbség az, hogy ez utóbbiakat egy telefongyártó cég állítja elő, a technológia, az ergonómia és a szoftver a gyártó műve, csupán a nevet, esetleg a formatervet álmodja meg az erre felkért illető - nyilván sok pénzért. A Levis mobil ilyen szempontból más: itt a cég kitalálta, hogy nekik telefon is kell a portfólióba, majd rábízták az egész projektet egy olyan gyártóra, akiről még életemben nem hallottam, az a nevük, hogy Modelabs.

Van viszont szép weboldaluk (Firefox alatt behal), ahol kiderül, hogy a Hummer is az ő nevükhöz fűződik, illetve a Virgin mobil, az MTV telefon, az Elite készülék... szóval ráfeküdtek kicsit erre a történetre. Gyakorlat teszi a mestert? Reméltem.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.