2018. május 25., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Phablet rovat

Lenovo P2 - a hosszú kapcsolat titka

14 nanométeres SoC és 5100 milliamperórás akkumulátor biztosít zseniális üzemidőt és kiegyensúlyozott teljesítményt a P2 belsejében. Megszületett az üzemidőmobil kategória?

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Hol vannak már azok a mobilok, amelyek egy hétig mentek egy töltéssel? Kérdezik nagyon sokan, amikor egy beszélgetésben előkerül a kihagyhatatlan téma, és bár megváltást szolgáltató, új akkumulátortechnológia láthatáron sincs, egyszerű optimalizálásokkal végre eljutottunk oda, hogy van néhány olyan okostelefon a piacon, ami könnyedén megy 4-5 napot egy töltéssel. Előrebocsátjuk: mai tesztalanyunk is ilyen.

A Mate 9 mellett sem törpül el a P2, pedig 5,9 helyett csak 5,5 hüvelykes a kijelzője
A Mate 9 mellett sem törpül el a P2, pedig 5,9 helyett csak 5,5 hüvelykes a kijelzője [+]

Sokat segít a helyzeten, hogy a nagy kijelző előnyei miatt az utóbbi években teljesen elfogadottá vált a phabletek méretosztálya, így az egyébként helyigényes lítiumos telepből egészen nagy is befér egy-egy termékbe, lassan a középkategóriás lapkákban is megjelenik a rendkívül kedvező fogyasztással és hőtermeléssel kecsegtető 14 nanométeres gyártástechnológia, és szoftveresen az Android is rengeteget fejlődött, ami a fogyasztással kapcsolatos dolgokat illeti. A felhasználó pedig ebből azt veheti észre a gyakorlatban, hogy ugyan kicsit nagyobb és nehezebb a telefonja, mint két éve, de nem egy, hanem négy napig bírja ki töltő nélkül, és közben semmilyen egyéb kompromisszumot nem kell hoznia funkcionalitás terén.

A hátlapot nem vehetjük le, az óriásakkumulátor kiléte rejtve marad
A hátlapot nem vehetjük le, az óriásakkumulátor kiléte rejtve marad [+]

A Lenovo remekül összeválogatott alkatrészekből dolgozott ezúttal, és készített egy jól összerakott, elegáns és funkciókban gazdag telefont Super AMOLED kijelzővel, híresen takarékos Snapdragon 625 lapkával, valamint bőséges tárhellyel és rendszermemóriával a 100 ezer forint körüli árkategóriába. A kütyü persze nem a semmiből érkezett, a szintén nehézkesen lemerülő Vibe P1 utódaként, ám a sokáig használt fantázianév nélkül került a boltok polcaira a P2, de természetesen nem is a név a fontos, jóval lényegesebb, hogy mit talál a felhasználó a dobozban!

A dobozban szerencsére rengeteg tartozék van
A dobozban szerencsére rengeteg tartozék van [+]

A Lenovónál azonban ezzel nem szoktak gondok lenni, és most sincs ez másképp: a mobilt gyárilag egy átlátszó műanyagtok védi, víztiszta fólia is jár hozzá, és nem maradt ki a microUSB kábel, a headset, a SIM-tű, az OTG-adapter és a 2 amperes, változó feszültségű Rapid Charge töltőfej sem, aminek segítségével nem csak lassan merül, adott esetben villámgyorsan fel is tölt a telefon.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Lenovo Vibe P1 - ej, ráérünk lemerülni még

    A kínaiak újdoságának középkategóriás felszereltsége és 5,5 hüvelykes kijelzője valószínűleg nem hoz lázba senkit, az 5000 mAh-s akkumulátor viszont izgalmasnak ígérkezik.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.