Itt az Android Wear 2.0 és a két új LG Watch

Egy sor régebbi okosóra is megkapja a legnagyobbnak titulált Android Wear rendszerfrissítést. Bemutatkozott az LG Watch Sport és a Style, mindkettő roppant mutatós lett.

LG Watch Sport, Style és a frissítést megkapó órák

A Google és az LG előszeretettel fog össze egy-egy új Android főverzió demonstrálására, és a Wear 2.0 kapcsán egy kisebb, hölgy vásárlórétegnek (is) szánt, illetve egy nagyobb, zászlóshajónak számító óra is bemutatkozott. A Watch Sport a drágábbik és jobban felszerelt model, amely 316L típusú, rozsdamentes acél órarészt és IP68-as védelmet kapott, azaz másfél méter mélységig és 30 percig vízálló. A Watch Style csak IP67-es minősítéssel rendelkezik. Közös a 802.11b/g/n WiFi, a 4.2-es Bluetooth, a fénymérő, a gyorsulásmérő és a giroszkóp, ám az NFC, a GPS-vevő, a légnyomásmérő és a mobiladat támogatás (akár 4G-n) megint csak a Watch Sport sajátja.

Az LG Watch Sport
Az LG Watch Sport [+]

A Watch Sport előlapján 1,38 hüvelykes P-OLED kijelző dolgozik lyukas gumi effektus nélkül, azaz az egész óralapot betölti a kijelző, ennek ellenére sikerült a fénymérőt integrálni az automatikus állításhoz. A felbontás 480 x 480 pixel, ami igencsak éles, 348 ppi-s képpontsűrűséget jelent. A Watch Sport 45,5 x 51,21 x 14,2 milliméteres, azaz jókora, férfias darab, és inkább ez alkalmas a komolyabb szintű aktivitáskövetésre, a 4G modem okán pedig az önállóbb működésre. Az Android Pay mobil órafizetés is erre a változatra korlátozódik.

Az LG Watch Style
Az LG Watch Style [+]

Mindkét LG Watch belsejében a Snapdragon Wear 2100 dolgozik, a Sportban 768 megabájt RAM és 4 gigabájtos belső tároló, a Style esetében pedig 512 megabájt / 4 gigabájt kíséretében. A méretes Sport 430 milliamperórás telepet rejt, a jóval szerényebb méretű, 42,3 x 45,7 x 10,79 milliméteres Style viszont mindössze 240 milliamperórásat. Nyilván GPS nélkül kevesebb az utóbbi dolga, plusz az 1,2 hüvelykes, 360 x 360 pixeles P-OLED kijelzőnek is kisebb az energiaigénye. Aligha meglepő, hogy mindkét modell kapott egy mikrofonfuratot, bár hangszórója csak a Sportnak van. A két új LG óra vezetékmentesen, a csomagolásban mellékelt bölcsőre helyezve tölthető.

Az LG Watch Sport
Az LG Watch Sport [+]

Újdonság Android Wear vonalon a tekerhető korona, ami az érintőképernyőnél talán pontosabb görgetést tesz lehetővé, bár ebben alighanem még mindig a lünettás megoldások jelentik a legnagyobb kényelmet. A Sport emellett két további gombbal is rendelkezik. Ez utóbbi titán szürke és sötétkék színekben, holnaptól lesz elérhető az Egyesült Államokban, 4G támogatással, 350 dollárért (100 ezer forint), míg a Watch Style ezüst, titán szürke és rózsaarany változatokban, 250 dollárért (72 ezer forint), 4G modem nélkül. Ezt a brit és ázsiai megjelenés követi, a hazai árakról és elérhetőségről egyelőre nincs információnk. Az viszont biztos, hogy a két Android Wear 2.0-val elstartoló LG óra a hónap végén kezdődő MWC-n kint lesz, ahogy mi is, úgyhogy hamarosan lesz kapcsolódó anyagunk.

Az LG Watch Style
Az LG Watch Style [+]

A következő időszakban Android Wear 2.0-ra frissülő okosórák:

 • Asus ZenWatch 2 és 3
 • Casio Smart Outdoor Watch és Casio PRO TREK Smart
 • Fossil Q Founder, Fossil Q Marshal és Fossil Q Wander
 • Huawei Watch és variánsai
 • LG Watch R, LG Watch Urbane és 2. LTE kiadás
 • Michael Kors Access órák
 • Moto 360 2. generáció, Moto 360 for Women és Moto 360 Sport
 • New Balance RunIQ
 • Nixon Mission
 • Polar M600
 • TAG Heuer Connected

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés