Huawei Mate S - az Erő nincs vele

Szoftverek

Az EMUI leghasznosabb felügyeleti szoftvere a Telefonkezelő, amely megvizsgálja, hogyan lehetne memóriát vagy tárhelyet felszabadítani, az akkumulátorral takarékoskodni vagy a túl lelkes alkalmazásértesítéseket rendre utasítani. Apponként kezelhetők az engedélyek és a WiFi vagy mobilinternet kapcsolat, akad zaklatásszűrés, testre szabható a ne zavarj funkció, valamint itt lehet alkalmazások megnyitását ujjlenyomatos vagy másfajta védelemhez kötni. Néha egyébként túl agresszíven jár el a Telefonkezelő, és a legtöbb háttérben tárolt appot kiüríti a memóriából, amire Android 4.0 óta nem igazán van szükség, a 3 gigabájt memória mellett különben sincs szükség ilyen szigorúan ránézni az alkalmazások körmére. Ez a funkció szerencsére kikapcsolható.

A Huawei Mate S telefonkezelője felel a készülék egészségéért A Huawei Mate S telefonkönyve könnyen átlátható, a beszélgetési hangminőség tiszta
[+]

A tárcsázóban rendben működik a gyorskeresés és gyorshívás, a névjegyeket pedig a SIM-kártyá(k)ról és a különféle fiókokból be lehet hívni, illetve vezeték- és keresztnév szerint rendezni (ez utóbbi a nálunk járt szoftververzión nem volt elérhető). Praktikus megoldás, hogy az SMS-küldő integrálva van a telefonalkalmazásba, így nem kell külön appot megnyitni az üzenetküldéshez. A bejövő hívást az ujjlenyomat-olvasó megérintésével is fogadni lehet, ami mondjuk buszon kapaszkodva praktikus. Az email fiókokat a mellékelt gyártói alkalmazással és a Gmaillel is rendben be tudtuk állítani. Billentyűzetből a népszerű Swype-ot mellékelte a Huawei QWERTZ kiosztással, ékezetekkel, szójavaslatokkal, bővíthető magyar szótárral és korrektúrával. Nem hiányzik a Swype lelke, az ujjhúzós bevitel, továbbá egykezes használatot könnyítő elrendezés is kérhető.

A Huawei Mate S hangrögzítője több szögből képes beszédet felvenni és hangokat kiszűrni
[+]

Nem szűkölködik alkalmazásokban az EMUI felület, bár mondjuk a nyolc játékdemót kapásból ki lehetett volna hagyni. Az eszközök közül akad óra, ébresztő, időjárás, számológép, diktafon, jegyzetelő az előlapi kamerát használó tükör, a hátlapit bevető nagyító, biztonság-, letöltés-, NFC- és frissítéskezelő, valamint zseblámpa. A Rendezői móddal a WiFi-n kapcsolódott Huawei készülékek több nézőpontból képesek videót rögzíteni, és a „rendező” ezeket készülékén TV stúdióhoz hasonlóan összevághatja. Irodai alkalmazásként a WPS Office szolgál, a közösségi appok közül a Facebook és Twitter lett előre telepítve. Fejlett határidőnapló is jár a Todoist személyében, no és persze egy rakás Google alkalmazás.

A Huawei Mate S böngészője jól felszerelt A Huawei Mate S-sel a böngészés élvezetes, ám a hardveres teljesítmény nem mindig kiegyensúlyozott
[+]

A gyári böngésző gond nélkül kezel egy vagy akár egy tucat lapot. Könnyedén lehet inkognitó módra vagy asztali nézetre váltani, az oldalakon keresni, a képeket takarékoskodás érdekében eltüntetni, nyomtatni és a tartalmakat offline olvasáshoz menteni. Mivel a böngésző is támogatja a kétablakos módot, akár két honlapot is egymás fölé lehet dobni. A böngészési oldalunk és más, hasonlóan jól optimalizált tartalmak esetében dadogásmentes, azonban terheltebb honlapoknál már elő-előfordul megakadás, itt-ott akár komolyabb is. Mindennek ellenére a kijelző megfelelő alapot nyújt akár hosszabb online szörfölgetésre is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Honor 7 - emeli a tétet

  Az ár/érték bajnok Honor 6 tavaly nem csak a konkurenciának, hanem a folytatást illetően magának is feladta a leckét. A Honor 7 fémházzal és ujjlenyomat-olvasóval válaszol.

 • Mobilarena TV: nem vesz részt a csúcstalálkozón

  Mai adásunkban a Huawei G8-cal foglalkozunk, mely az 5,5 hüvelykes kijelző mellett középkategóriás felszereltséggel, dizájnos külsővel és ujjlenyomat-olvasóval hívja fel magára a figyelmet.

 • 27,4 millió készüléket szállított le a Huawei

  A kínai gyártó pontos számokat közölt az elmúlt három hónap eredményeit tekintve, amiből kiderült, hogy a P8 is az elődjéhez hasonlóan jól fogyott.

 • Huawei G8 - próbálja figyelni a nagyokat

  A berlini IFA kiállításon mutatkozott be a mobil, aminek előnye az 5,5 hüvelykes kijelző és az ujjlenyomat-olvasó, kamera és árazás terén viszont sajnos nem alkot maradandót.

Előzmények

Hirdetés