2018. január 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

HTC Touch Diamond2 - az igazi

Megérkezett a Gyémánt utódja. Tökéletesre lett csiszolva.

Gyémántot csiszolni nem könnyű

Gondolom mindannyian egyetértünk abban, hogy az HTC készülékei közül messze a Diamond volt a legnagyobb dobás, legalábbis ami a mainstream kategóriát illeti. Előtte is letettek már egyet s mást az asztalra, üzleti gépek, geekek kedvencei, saját kategóriák (az Athena és a Shift), de a Gyémánt volt az, ami szélesebb körökhöz is eljutott. És nem csak eljutott: megnyerte a szívüket. Sok rosszat lehet mondani a Windows Mobile-ra, de az a helyzet, hogy egy megfelelő gépen, a megfelelő felhasználói felülettel nagyon ütős tud lenni. Ilyen volt a Diamondon is.

HTC Touch Diamond2
Az újdonság kevésbé hivalkodó külsejű

A nagy készülékdömping miatt az idei Mobile World Congress-en nem is különösebben figyeltem fel az utódra, szinte csak azon akadt meg a szemem, hogy egybe írják a nevét: Diamond2. Egészen a készülék kézbevételéig nem is tudtam, hogy mit várok a masinától, hiszen az előd is szinte tökéletes volt, a kor követelményeinek pedig a mai napig megfelel, legalábbis a technológiai oldalt nézve. Pár dolgot persze azért sikerült megfogalmaznom magamban. Az egyik a készülékházzal kapcsolatos, mert bár szép volt a Diamond, nagyon könnyen kopott a hátlapja. A második a kamerára vonatkozik, hiszen annak minősége nem volt kiemelkedő, ami részben a Windows Mobile platform "hibája", az efféle gépek valamiért nem tudnak olyan képminőséget produkálni, mint konkurenseik. Harmadikként pedig az erőteljes szoftveres optimalizációban reménykedtem, hiszen az alapgép annak idején meglehetősen lassúcska volt, amin több hónap harc után tudtak segíteni az új ROM-ok. A negyedik a csatlakozókra vonatkozott: 3,5 milliméteres jack ide, HTC ExtUSB csatlakozó pedig el. Ha a Diamond2 ezen kritériumoknak eleget tesz amellett, hogy elődje értékeit megtartja, akkor szinte biztos, hogy az egyik legjobb Pocket PC lesz a piacon.

HTC Touch Diamond2

A tesztpéldányt a SpeedShoptól kaptuk: kicsi, feliratok nélküli, fekete színű doboz. Nem tudom eldönteni, hogy ez a kereskedelmi forgalomba is kerülő csomagolás - annak ugyanis kissé igénytelen -, vagy csak én kaptam meg így - mert ahhoz képest meg elég jó. Az biztos, hogy belül tojástartó-típusú újrahasznosított kartonpapírt találunk, ami kevésbé elegáns, de környezettudatos csomagolásmód, bár a 150.000 forintos készülékek vásárlóit ez jellemzően kevésbé szokta érdekelni, sajnos. Az biztos, hogy a készülék mellett egy pót ceruzát, adatkábelt, hálózati töltőfejet és sztereó fülhallgatót találunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

H​i​rdeté​s​

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.