Hirdetés

HTC One X+ - ha kell egy kis energia

Hirdetés

Adatkommunikáció, akkumulátor, összegzés

Adatkommunikációs szempontból sem előre-, sem visszalépés nem történt. A One X+ is – az előddel megegyezően – rendelkezik kétcsatornás, DLNA-ra és internetmegosztásra képes, 802.11b/g/n szabványú WiFi modullal, valamint A2DP-t támogató 4.0-s Bluetooth chippel is. Nem maradhatott ki az A-GPS (GLONASS) egység sem, mely az adatkapcsolatunkat használva rendkívül gyorsan pozicionál. Mobilkommunikációs szempontból sem gyenge a masina, ugyan LTE nincs, ettől függetlenül letölteni 21 Mbps sebességgel tudunk, feltöltéskor pedig 5,76 Mbps engedélyezett. NFC chipet szintén tartalmaz a kütyü, így a későbbiekben majd egyszer hasznát vehetjük akár itthon is. Híváskor a hangminőség rendben van, mindkét beszédpartner gond nélkül és tisztán hallhatja a másik mondókáját. A microUSB csatlakozó MHL-re képes, így TV-n keresztül is élvezhetjük a telefon által megjelenítendő tartalmakat.

HTC One X+ screen shot HTC One X+ screen shot

A böngésző egy high-end készüléknél nem okozhat csalódást, s ez a kijelentés jelen tesztalanyunk esetében is helytálló. A honlapok betöltési sebesség rendben van, a kétujjas nagyítás sem tudja megizzasztani a szoftvert. Az Android 4.1-től elvileg le kell mondanunk a Flash támogatásról, ám a böngészőben egy menüponton keresztül mégis kiválaszthatjuk a Flash Player engedélyezését (ilyenkor egyébként a rendszer figyelmeztet, hogy több eszközmemória és energia szükséges ehhez), így a Flash tartalmú szájtokat továbbra is örömmel böngészhetjük. Természetesen ha ránagyítunk a szövegre, akkor a sorok a képernyő szélességéhez igazodva rendeződnek. Könyvjelzőket egyszerűen tudunk tárolni, de az adott oldalt is lementetjük, ha később internetes kapcsolat nélkül szeretnénk azt elolvasni.

HTC One X+
[+]

Az akkumulátor az a pont, ahol még előnyére változott a masina, hiszen az eddigi 1800 milliamperóra helyett immáron egy 2100 mAh-s tepsit pakoltak a készülékbe. Ez a gyári adatok szerint egy elég hosszadalmas, vagyis 13 óra 45 perces beszélgetési időre elegendő. Általában sántítanak a gyári adatok, s ez most sincs másképp, ám az bátran kijelenthető, hogy jobb az akku, mint az elődnél. Ugyan a Tegra 3 és az S-LCD 2 sem a túlzott energiahatékonyságáról híres, normál használattal könnyedén elérhető a másfél nap, visszafogott működéssel pedig két nap után fog csak megéhezni a cucc.

HTC One X+
[+]

Értékelés: HTC One X+
Külső
Ergonómia 10 pont
Anyaghasználat 10 pont
Összeszerelés minősége 10 pont
Kijelző mérete, minősége 10 pont
Belső
Kezelhetőség 9 pont
Sebesség 8 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 10 pont
Felhasználói felület élménye 10 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 9 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 9 pont
Multimédia
Vizuális 8 pont
Audio 8 pont
Egyebek
Üzemidő 7 pont
Ár/érték aránya 6 pont
Hogyan értékelünk?

Az előd (One X) sokaknak volt potenciális választás az erős hardver, a prémium minőségű külső és a gyönyörű kijelző miatt. Teljesítményben is bőven a konkurencia szintjén volt (és még most is ott van), elég csak elolvasni a Négymagos okostelefonok viadala című cikkünket. A HTC a legelsők között lépett be a négymagos telefonok világába, így a többi gyártónak volt ideje elemezni a helyzetet és tudták, hogy miket kellene még esetleg javítani. A tajvani gyártó most keretbe foglalta a történetet és nem az elődöt próbálták foltozgatni, hanem inkább – immáron másodjára – egy továbbfejlesztett modellel rukkoltak elő. A HTC One X+ mindenben előnyére változott, miközben megtartották a csodás megjelenítőt, az impozáns kinézetet, s a korrekt képeket produkáló kamerát. Kiváló lépés volt, hogy már gyárilag a Jelly Bean operál a kütyün, de az akku kapacitásának megnövelése is mindenképpen a One X+ felé billenti a mércét. Igazából megint el lehet azt a mondatot sütni, hogy "már eleve így kellett volna csinálni". Főleg úgy, hogy a One X+ ára nem éppen baráti, hiszen a nálunk járt 64 GB-os modellért függetlenül 190 ezer magyar forintért juthatunk hozzá, ami horribilis, s ennél már számos jobb ajánlat is létezik. A HTC One X már 110-120 ezer forint körül megkapható, de a Samsung Galaxy S III és a Sony Xperia T sem kerül lényegesen többe, az LG Optimus 4X HD új ára pedig már a 100 ezer forintot sem éri el. Ebből pedig egyértelműen az következik, hogy a HTC One X+ egyszerűen nem éri meg jelenleg az árát. Jók a módosítások, viszont közel sem érnek annyit, hogy több tíz ezer forintot ráfizessünk. Az biztos, hogy most lett tökéletes a One X sorozat, viszont érdemes várni még egy ideig a One X+ megvásárlásával, hiába tetszenek a javítgatások.

HTC One X+

Legendd

A tesztkészüléket a Speedshop biztosította, köszönjük! Vásárláshoz kérem, kattintson ide!

A cikk elkészítésében a T-Mobile 4G mobilinternet volt segítségünkre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:
 • HTC

Azóta történt

Előzmények

 • HTC Desire X: Desire újratöltve

  A Desire széria legújabb tagja remek formatervvel, kétmagos processzorral és Sense 4.1-gyel támad.

 • Négymagos okostelefonok viadala

  Ringbe szállnak az idei nagyágyúk, a négymagos processzor és a HD felbontású kijelző alapfelszereltségnek számít a mezőnyben.

 • HTC One V - legenda csak egy one

  A korábbi Legend formatervére építkezik a HTC új készüléktriójának legolcsóbb tagja, amely így sem egy filléres termék. Viszont egyedi.

 • HTC One S - acéloS

  Noha papíron gyengébb nála, a HTC One S esetenként még a csúcsmodellnél is jobb teljesítményt nyújt, ráadásul igen szépre és vékonyra sikerült.

Hirdetés