HTC Amaze - nehéz, bombázó

Multimédia, adatátvitel

A hátlapon elég hangsúlyos megjelenést kapott a kamera, ami egy 8 megapixeles, autofókuszos egység, egy dupla LED villanóval megtámogatva. Azt már említettem, hogy készenléti állapotból is villámgyorsan indíthatjuk, és persze a felületét is teljesen átdolgozták. Több lett a beállítási lehetőség is, a felbontáson és képminőségen túl többek között állítható az ISO, fehéregyensúly, expozíció, időzítő, előre programozott témák, geotagging és kikapcsolható a zárhang. Külön jó hír, hogy egy fél Instagrammot is beletettek, mert számos effektussal dobhatjuk fel a fotókat. Köztük a leghasznosabb a HDR lehet, ami kiegyenlíti a fotón lévő színeket és kontrasztot.

HTC Amaze

Nos, a fotók alapján bizony nem kell különösebben szégyenkeznie az Amaze-nek. A képek bár némileg zajosak, a részletekből csak kevés mosódik el, a színek szépek, a dinamikatartomány is viszonylag jó, bár a vakító napsütéssel ez se tud mit kezdeni. Azaz önmagában nem, ám ezért van a HDR funkció, és a képek között láthatunk is erre példát, a különbség önmagáért beszél. A képek készítése rendkívül gyors, az exponálás és mentés gyakorlatilag egyetlen másodperc alatt történik. Videót felvenni 1080p-ben tudunk, amit IDE kattintva lehet megnézni. Minősége megfelelő, sztereó hangot rögzít, de a bitráta lehetne magasabb is.

HTC Amaze HTC Amaze

Zenében is tisztességes kiszolgálást kapunk. A lejátszó új felülettel mutatja a számokat, kapunk albumborítót, van véletlen lejátszás és ismétlés, illetve hangszínszabályzó. Ez nem a Beats Audio megoldás, hanem az SRS, illetve vannak előre definiált hangzásképek is. Maga a lejátszás a lezárt képernyőről, illetve a lehúzható státuszsávról is vezérelhető. Az FM-rádiót sem kell hiányolnunk, itt feltűnt a nagyon gyors behangolás és az átlagos felüli érzékenység.

HTC Amaze HTC Amaze

Adatátvitelben minden szükséges támogatást megkapunk. Egyrészt van egy négysávos GSM és egy háromsávos 3G modul, utóbbival akár 42 Mbit letöltési és 5,76 Mbit feltöltési sebességet érhetünk el. A 4G jelölés amúgy megtévesztő, mert Amerikában a HSPA-t is szeretik ilyen névvel illetni. Helyi átvitelre van WiFi, abból is a/b/g/n szabványú, DLNA-val és hotspot funkcióval. Kapunk még 3.0-s Bluetooth-t és microUSB-t. Utóbbi MHL kivitelű, tehát adapterrel HDMI-kimenetté alakítható át. Ami viszont új dolog, az az NFC. Ez itthon még nincs túlzottan elterjedve, de egyébként egy jópofa, sokféle módon használható funkcióról van szó.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • HTC

Azóta történt

Előzmények

 • HTC One S - acéloS

  Noha papíron gyengébb nála, a HTC One S esetenként még a csúcsmodellnél is jobb teljesítményt nyújt, ráadásul igen szépre és vékonyra sikerült.

 • HTC One X - egy telefon mind felett

  A One széria csúcsa jött, látott és győzött: prémium anyaghasználat, ütős formaterv és előremutató hardver jellemzi a HTC újdonságát.

 • HTC Sensation XE - Dr. Dre a dobozban

  A kétmagos és 1,5 GHz-es processzorral felvértezett HTC Sensation XE állítólag fantasztikus zenei élményt kínál. Valóban megteszi?

 • HTC EVO 3D - nem éppen szenzációs

  A világ második 3D-s kijelzővel szerelt készüléke a két kamerán és a képnézegetésen kívül nem sok extrát nyújt. Túlárazott Sensation, felesleges extra funkcióval

Hirdetés