Honor Pad X9 – vissza az iskolapadba

Mutatós alumíniumházba pakolt a Honor jófajta óriáskijelzőt és gyengécske hardvert.

Hirdetés

Adatkommunikáció, üzemidő, végszó

Az adatkommunikáció minimumát teljesíti a tablet kizárólag WiFi adatkapcsolattal (802.11a/b/g/n/ac, Direct, 2,4 és 5 GHz), gyors mért sebességekkel. A Bluetooth 5.1-es (A2DP, LE, SBC, AAC, LDAC), az USB 2.0-s (Type-C, MTP, OTG). A gyorsulásmérő és a gravitációs szenzor megvan, a GPS, az iránytű, a barométer, az NFC vagy az infra nincsen, és ugyebár a mobiladat kapcsolat is kimaradt.


[+]

A hardver és a kijelző átlagos étvággyal fogyaszt a 7250 mAh-s telepből, hogy használattól függően 6-8 órás képernyőidők kijöjjenek. Táblagépek között ez inkább csak elmegy, semmint jó, megköszönt volna az X9 még 1-2000 mAh-t, persze akkor nem lett volna ilyen vékony. Alacsony készenléti fogyasztással elég pár naponta töltőre helyezni, ami 100 wattos USB-PD adapteremmel bő három órát vett igénybe. A táblagép támogatja a Honor-féle 22,5 wattos teljesítményt, épp csak kimaradt a passzoló kellék a csomagolásból.


[+]

Honor Pad X9
Pro
Gyönyörű alumíniumház
Vékony, prémium kivitel
10 bites, 120 Hz-es óriáspanel
Jó minőségű hangszórók
Kontra
Középszerű hardver, gyenge kamerák
Nincs a szoftver óriásképernyőre optimalizálva
Nincs SIM és microSD foglalat, jack kimenet és adapter
Pontozás
Kialakítás, védelem 9 pont
Kijelző 7,5 pont
Sebesség 6 pont
Szoftverfelület 7 pont
Fotózás, videózás 4 pont
Hangminőség 8 pont
Adatkommunikáció 6 pont
Üzemidő 7 pont
Ár/érték arány 7 pont
Indulóár (4/128 GB, HUF) 99 990

Jó táblagép-e a Honor Pad X9 a 100 ezer forintos nyitóáron? A mindennapos használatra elegendő, komolyabb játékra viszont már elégtelen hardverrel necces, 80 ezer forintra mérséklődve viszont kellemesebb vétel, ami halovány plecsnit érdemel. Könnyű a szimpátiámat elnyerni ennyire profin egyberakott alumíniumvázzal, ami nem csak mutatós, hanem vékony is. Hatalmas, 120 Hz-es IPS kijelzővel pedig igazán jó a beltéri használat úgy böngészésre, mint tanulásra vagy videózásra remek hangszórókkal – a fényerő odakint viszont sovány.

Ennyi elég is a középkategória alján, a minőségi ugrás ugyanis dupla áron kezdődik, és almás logót érdemes onnantól keresni, elvégre az iPaddel a remek játékélmény mellett a nagy képernyőre való, kitűnő optimalizálás is megvan. A Pad X9 azért elviselt volna 4 helyett 6 GB RAM-ot, és kár, hogy nincs jack kimenet, microSD bővítés, adatkapcsolat vagy NFC, a Honor pedig szégyellje magát, hogy kispórolja a töltőt, ami még a termékoldal szerint is a doboz része. Mindez nem változtat a szimpla tényen, hogy netezése, kikapcsolódásra és tanulásra és egy kevés játékra egy ilyen remekül egyberakott táblagép pont elegendő – kiemelkedő ajánlat kétszer ennyi lóerővel lehetett volna.

Bone123

Honor Pad X9

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Előzmények

Hirdetés