Hirdetés

Honor 8 Pro - déjà vu

A sokadik Kirin 960-as phabletet teszteljük, ám mind közül a legolcsóbbat. A 6/64 GB-os RAM/tárhely kombináció önmagában előnyös, a QHD kijelző és a mellékelt VR-megoldás pedig kellemes extra.

Adatkommunikáció, üzemidő, végszó

A Honor 8 Pro két nanoSIM-et fogad be (vagy egy SIM-et és egy microSD kártyát, dual standby módban). A beszélgetési hangminőség megfelelő, ha nem is kristálytiszta. A hangerővel nincs gond, a másik oldalon sem panaszkodtak. A kétcsatornás WiFi 802.11a/b/g/n/ac szabványú (Direct, hotspot), a Bluetooth 4.2-es (A2DP, LE), az USB pedig 2.0-s (Type-C, MTP, OTG). A navigáláshoz a földi antennák és routerek mellett a GPS, GLONASS és BeiDou műholdak jelei is bevethetők, a Galileo csoport viszont nem. A pozíciószerzés gyors és pontos. Van iránytű, infra, NFC, gyorsulásmérő és giroszkóp is.

Választani kell: vagy két nanoSIM vagy egy nanoSIM és egy microSD helyezhető a Honor 8 Pro gyomrába
Választani kell: vagy két nanoSIM vagy egy nanoSIM és egy microSD helyezhető a Honor 8 Pro gyomrába [+]

Akárcsak a Mate9, a Honor 8 Pro is 4000 mAh-s telepet kapott, a kisebb kijelző előnyeit ugyanakkor kiüti a nagyobb felbontás. Így nagyjából hasonló üzemidővel lehet számolni, azaz két nap normál használattal, avagy három visszafogottal, ami egyébként nagyon is jó. A tesztidőszakban ezt nagyjából hatórás képernyőidőkre lehetett lefordítani. Azért nagyjából, mert a kamera bőven, a 3D-s játékok QHD-n pedig még annál is jobban fogyasztottak. Ellenben a netezés és a videózás takarékos maradt (egy töltésre, 150 niten 14-14 óra jut), akárcsak a készenléti fogyasztás. Nem tudom, hogy más is így látja-e, mindenesetre, mintha Android 7.0 alatt, menet közben többet fogyasztanának a Google-szolgáltatások, mint Marshmallow-n, de a Honor 8 Pro üzemideje így is az elitbe repíti a phabletet. A töltés az 5/9V, 2 amperes adapterrel két órát vesz igénybe (a Mate9-et fürgébben eteti saját, 5 amperes szupertöltője). Az energiatakarékos mód a háttérfolyamatok és a vizuális effektek oldalán csökkenti a fogyasztást, az ultra takarékosság pedig a legtöbb okosfunkciót kilövi, bár a GPS, a WiFi, a Bluetooth és a 4G bekapcsolva maradhat, plusz a puritán kezdőoldalra bármely alkalmazás kirakható.

A Honor 8 Pro újabb ár/érték bajnok, amely pont a Huawei márkás csúcsphabletnek tehet be olcsóbb alternatívaként
A Honor 8 Pro újabb ár/érték bajnok, amely pont a Huawei márkás csúcsphabletnek tehet be olcsóbb alternatívaként [+]

Értékelés: Honor 8 Pro
Külső
Ergonómia 8 pont
Anyaghasználat 9 pont
Összeszerelés minősége 10 pont
Kijelző mérete, minősége 8 pont
Belső
Kezelhetőség 9 pont
Sebesség 10 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 10 pont
Felhasználói felület élménye 10 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 9 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 10 pont
Multimédia
Vizuális 8 pont
Audio 8 pont
Egyebek
Üzemidő 8,5 pont
Ár/érték aránya 9 pont
Hogyan értékelünk?

Déjà vu a teszt címe és ismerős konklúzió következik: ott a Huawei Mate 9 Full HD felbontással és 4 gigabájt RAM-mal 230 ezerért. Aztán a QHD-s, 6 GB-os P10 Plus 275 ezerért. Végül a QHD-s, 6 GB-os Porsche Design 450 ezerért. Belátható, hogy jobb vétel a QHD-s, modern EMUI-s, 6 GB-os Honor 8 Pro 550 euróért, ami mindenfajta hazai adóteherrel is meg kell álljon 190 ezer forintnál, és ezért szintén dupla kamera és 64 gigabájtos tároló jár, az infráról nem is beszélve. A Huawei márkás riválisoknak a komolyabb garancia, a generációsan előrelépett (de nem sokkal jobb) kamera, az optikai képstabilizálás és a jobb kijelző marad. A Mate 9 és a P10 Pro fényereje sokkal magasabb, a Porsche Designnak meg a lekanyarodó AMOLED panelje nyer a kontrasztok és a betekintési szögek tekintetében.

A Mate 9 egyébként előlapi képernyőarányban is előnyösebb, és akkor rá is kanyarodhatunk az LG G6-ra, vagy bármelyik Galaxy S8-ra: mindhárom lényegesen kevesebb kávát hagyott meg, és éppen ezért egy újabb generációs mobilnak tűnnek fogásra és ránézésre. Nagyjából ennyit lehet felhozni a Honor 8 Pro ellen, miközben mellette szól a sokkal alacsonyabb kezdőár, az itt-ott hiányzó infra és a nem túl komoly, de azért csak extrának számító VR-megoldás. Lehet, hogy a dizájn picit régi, tényleg furcsa a Kirin 960-as mobilok közötti benchmark-pontszám különbség és nem feltétlenül kielégítő a Huawei erre vonatkozó magyarázata. A tény viszont tény marad: itt az újabb ár/érték bajnok Honor, csak most az abszolút csúcskategóriában. A forma picit más, a plecsni és véleményünk viszont nem változott, a phablet:

Honor 8 Pro

Bone123

A cikk elkészítését a Telenor Hipernet Blog támogatta, ahol további mobilos érdekességekről és a Galaxy S8-ról lehet olvasni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Huawei P10 Plus - több lett, maradhat?

    Ebben a modellben van igazán előrelépés, a P10 nagyobb testvére nem csak méretben múlja felül a kisebb verziót, hanem gyakorlatilag mindenben. Nyilván az árat is beleértve.

  • Porsche Design Huawei Mate 9 - a híre megelőzi

    Limitált példányszámban itthon is kapható lesz a legdrágább Huawei, amely a Kirin 960-nal szerelt Mate 9 kisebb, menőbb és exkluzívabb verziója. Irgalmatlan sokba kerül, kevesek játékszere lesz.

  • Honor 8 - tisztelet a kivitelnek

    A lehengerlően szép Honor 8 pont azt kínálja, amit a Huawei P9, csak olcsóbban, ez pedig remek hardvert, dupla hátlapi kamerát és rogyásig telepakolt szoftvert jelent.

Hirdetés