Hirdetés

Honor 7A - hatra tör?

A gyártó egyik legolcsóbb terméke Snapdragon rendszerchipet és ujjlenyomat-olvasót is kapott, de a lényeg, hogy adott a 3/32 GB-os tárhely és összességében nem rossz használni.

Hirdetés

Kamera, video, audio

A kamerában leginkább a szoftverét lehet szeretni, az ugyanis a kategórián belül kiemelkedő funkcionalitású, a módok között HDR, ételfotó, panoráma, utófókusz, dokumentum-olvasás és számos színszűrő van, a beállítások közt pedig a felbontástól a GPS címkén át az expozíciós rácsig és a hangvezérlésig minden adott.


[+]

Van még egy Ultra fotó nevű, kimondottan mókás funkció is, ami a lezárt képernyő esetén is a hangerő le gomb dupla megnyomásával készít egy képet, majd elbüszkélkedik, hogy mennyire gyorsan volt erre képes, általában 1,1-1,3 másodperc körüli értékeket ír, ami egyébként füllentés, a gomb megnyomásától körülbelül 3 másodperc telik el a fotóig, a folyamatból pedig láthatóan és hallgatóan kihagyja az autofókuszt. A fókuszálás (PDAF) és az expozíció egyébként is gyors, de ezeken kívül sok jót nem lehet elmondani a 13 megapixeles f/2,2-es kameráról és a hozzá tartozó, szimpla, nem túl komoly fényerejű vakuról.


[+]

Túlságosan részletes elemzés nem is kívánkozik ide, tökéletes fényviszonyok között vállalható minőségű képek készülnek, viszont a rendkívül szűk dinamikán a HDR sem segít, kiégett vagy fájóan sötét pontok szinte minden elkészült fotón vannak, képlékeny a fehéregyensúly, továbbá karcsú a vonalélesség és a részletesség, lehet találkozni lencsehibákkal is. Éjszaka érdemes több képet lőni, hogy legalább egy normálisan sikerüljön, és lesz bőven zaj/elmosódás. A szelfik elkészítéséhez arcszépítős effekt és vaku tartozik, de mindezektől függően nem kell tőle jó eredményt várni, a 8 megapixel és az f/2 csak papíron hangzik korrektnek, a konkrét minőség gyenge.

Mozgóképet maximum 1080p-ben, 30 fps sebességgel lehet rögzíteni, ám a végeredmény nem lesz túl jó, túlszűrt a hang, elmászik a fókusz, és a fotók hibái is egyértelműen kijönnek a gyenge dinamikától kezdve a kétes fehéregyensúlyig. A lejátszó Az AC3 hangot, feliratokat és hangsávokat nem kezeli, nem ismeri a DivX formátumot, egy megfelelő alternatíva megtalálása után azonban akár a 2K felbontású filmek többségét is gond nélkül lejátssza, annál kisebbeket pedig vidáman.


[+]

A zenelejátszó szintén jól sikerült, letisztult és elegáns a felülete, mindenféle attribútum szerint képes rendezni a fájlokat, és a fülhallgatóra jutó hangminőség a hangszínszabályzó nélkül kimondottan jó, még egy nagyobb ellenállású analóg kütyüvel is jól elboldogul, vezeték nélkül pedig szintén minden rendben van. Az alul lévő hangszóróval dicsekedni biztos nem lehet, de minősége megfelel az elvártaknak, meghalljuk, ha csörög, és egy-egy rövid videót meg lehet vele mutatni szűk körben.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:
 • Honor

Azóta történt

Előzmények

 • Honor 7C - C-közép

  A Honor hetes szériája belépő szintű és alsó-középkategóriás eszközökkel bővült, ilyen a 7C is, ami összességében nem rossz, viszont minden tekintetben nagyon erős a konkurencia.

 • Bemutatkozott a Honor 7A

  Pár napja még csak pletykák szintjén lehetett róla hallani, mostanra viszont hivatalosan is bemutatkozott.

 • Honor 9 - fény-másolat

  A Honor 9 tulajdonképpen egy Huawei P10, csak csillogós felülettel és alacsonyabb árcédulával. Generációsan ugyanakkor idén kevés dolog változott. Marad vajon az ár/érték trófea is?

Hirdetés