Hirdetés

Honor 7A - hatra tör?

A gyártó egyik legolcsóbb terméke Snapdragon rendszerchipet és ujjlenyomat-olvasót is kapott, de a lényeg, hogy adott a 3/32 GB-os tárhely és összességében nem rossz használni.

Hirdetés

Hardver, szoftverezettség

A Qualcomm lapka alapvetően nem hangzik rosszul, főleg a MediaTek MT6739 után, ugyanakkor a Snapdragon 430 egyáltalán nem friss hardver, ezt igazolja a 28 nanométeres csíkszélesség és az olykor komolynak mondható melegedés is. Nyers erőben tudja azt, amire a szegmensben szükség van, 1,4 GHz-es, nyolcmagos Cortex-A53 processzort és Adreno 505 grafikus gyorsítót kapott, rendszermemóriából pedig ugyan 2 GB az alap, tesztalanyunk esetében 3 GB szerepelt, és ez érezhető is, a sebességgel egyáltalán nem volt gond és az alkalmazásváltások is villámgyorsan, újratöltés nélkül lezajlanak. A 32 GB-os belső tárolóból körülbelül 23 marad a felhasználónak, de bővítési lehetőség is van, a cég szerint akár 256 GB-os kártya is applikálható, a dual SIM-képesség feláldozása nélkül.


[+]

Teljesítmény-teszt (a táblázat szétnyitható)
Benchmark Honor 7A Xiaomi Redmi 6 Meizu M6 Honor 7S
Rendszerchip Snapdragon 430 MediaTek Helio P22 Mediatek MT6750 MediaTek MT6739
AnTuTu Bench. 7.x 59315 pont 76214 pont 54446 pont 46440 pont
Geekbench 4.x (single/multi) 670 / 2811 pont 823 / 3534 pont 607 / 2499 pont 661 / 1809 pont
GFXBench Manhattan onscreen 14 fps 17 fps 11 fps 5,3 fps
GFXBench Manhattan offscreen 1080p 7,0 fps 6,6 fps 5,3 fps 2,7 fps
AndroBench Sequential Read 283,15 MB/s 282,28 MB/s 256,17 MB/s 266,67 MB/s
AndroBench Sequential Write 103,64 MB/s 123,85 MB/s 127,23 MB/s 49,71 MB/s
AndroBench Random Read 24,72 MB/s 52,54 MB/s 55,39 MB/s 40,33 MB/s
AndroBench Random Write 9,38 MB/s 41,08 MB/s 13,23 MB/s 11,91 MB/s

Android és EMUI egyaránt 8.0-s verzióban feszít a mobilon, és szerencsére mindkettő teljes értékű, tehát a Huawei-féle szolgáltatások egy-két apró kivétellel mind megvannak, és a gyári szoftvercsomag is kielégítő. Tesztünk pillanatában aránylag friss, szeptemberi Google biztonsági csomag feszít a mobilon. Akadozások aligha fordultak elő a rendszerben, a főképernyőről balra csúsztatva a Google Asszisztens felülete gondolkodik egy-egy tizedmásodpercet, illetve néhány alkalmazás megnyitásánál kell várni, egyébként csak a lomha animációkat kell kikapcsolni ahhoz, hogy kimondottan gyorsnak érezhető mobilt kapjunk.


[+]

Alkalmazásmenü alapvetően nincs, így kicsit sűrűnek tűnhetnek a mappázható főképernyők, de igény szerint vissza lehet térni hagyományos, főmenüs megoldásra is. A biometrikus azonosítás – legyen szó ujjlenyomat-olvasásról vagy arcfelismerésről – jól működik, ez utóbbi nyilván csak a kamera képét használja, tehát sötétben gyengül a hatásfoka, de ettől függetlenül nem könnyen átverhető, fotóval vagy kijelzős képpel nem lehet kijátszani. Ujjlenyomatot nem csak a kijelző feloldásához, hanem a fájlszéf eléréséhez és alkalmazás-zár feloldásához is igénybe vehetünk, illetve az érzékelő használatával lapozgathatunk a fotóink között, vagy épp fogadhatunk hívást.


[+]

A virtuális gombokat tartalmazó navigációs sáv funkcióinak sorrendje változtatható, és ide tehetjük az értesítési felület lehúzását is, ami a nyújtózkodni nem akaróknak hasznos, hiszen egy üres felületen lecsúsztatva az EMUI egy spotlight keresőfelületet hoz elő, nem a tetőről lehúzható sávot. Az alsó sor egyébként elrejthető, ilyenkor egy felfelé csúsztatással hívhatjuk vissza a színre. A gesztusvezérlési opciók közt van duplakoppos feloldás vagy lezárás, háromujjas képernyőfotó és a átfordításával történő némítás is.


[+]

Ha valami nekem hiányzott, az a rendkívül kellemesen használható Huawei Share, ezen kívül azonban mindent telepítettek a mobilra. Az AppGallery névre hallgató Huawei-alkalmazásbolt adott, a közepesen hasznos Telefonkezelőn és Party módon, illetve a teljesen haszontalan játékdemókon kívül örülhetünk egy sor hasznos kiegészítő szoftvernek (hangrögzítő, Game Suite, tükör, Biztonsági mentés és visszaállítás, HiCare, jegyzettömb, fájlkezelő), teljes a Google szoftvercsomag, és olyan programok is telepítésre kerültek, mint a Facebook, a Booking.com, az eBay, az Instagram és a Netflix.


[+]

Az alapértelmezett billentyűzet a SwiftKey, de Gboard is beállítható. Összességében az EMUI továbbra is egy jól használható, kezdők és haladók számára egyaránt felhasználóbarát felület, ami ezzel a hardverrel pont elég feszes működést biztosít egyszerű felhasználáshoz némi multitaskinggal, de persze komolyabb játékokra és 3D szoftverek futtatására nem alkalmas.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:
 • Honor

Azóta történt

Előzmények

 • Honor 7C - C-közép

  A Honor hetes szériája belépő szintű és alsó-középkategóriás eszközökkel bővült, ilyen a 7C is, ami összességében nem rossz, viszont minden tekintetben nagyon erős a konkurencia.

 • Bemutatkozott a Honor 7A

  Pár napja még csak pletykák szintjén lehetett róla hallani, mostanra viszont hivatalosan is bemutatkozott.

 • Honor 9 - fény-másolat

  A Honor 9 tulajdonképpen egy Huawei P10, csak csillogós felülettel és alacsonyabb árcédulával. Generációsan ugyanakkor idén kevés dolog változott. Marad vajon az ár/érték trófea is?

Hirdetés