Hirdetés

Honor 7A - hatra tör?

A gyártó egyik legolcsóbb terméke Snapdragon rendszerchipet és ujjlenyomat-olvasót is kapott, de a lényeg, hogy adott a 3/32 GB-os tárhely és összességében nem rossz használni.

Hirdetés

Adatkommunikáció, akkumulátor, összegzés

Tesztalanyunk két nanoSIM-et fogad be dual standby technológiával, teljes hazai 4G támogatással, és 150/50 Mbps-os átviteli rátával. Szerencsére a microSD-bővítést sem kell feláldoznia annak, aki két SIM-et használ, három hely van a fiókon. Rendben van a beszélgetési minőség is, a vételi oldalon érezni a hangszóró hiányosságait némi torzítás formájában, 2/3 hangerő fölött, a mikrofon viszont tényleg rendben van, senki nem fogja azt mondani, hogy már megint spóroltunk mobilvásárláskor. A WiFi 802.11a/b/g/n/ac szabványú, kimondottan jó érzékenységgel, Direct és hotspot támogatással.


[+]

A Bluetooth 4.1-es (A2DP, LE), az USB pedig 2.0-s, microUSB felületen, MTP-vel. A navigáláshoz a földi antennák és routerek mellett a GPS, a Glonass és a Beidou műholdak jeleit is használja a mobil, a pozíciószerzés nem csak gyors és pontos, de stabil is. Akad még gyorsulásmérő, viszont infrát és NFC-t hiába keresünk, és szenzoros téren is sok a hiány, nincs giroszkóp, légnyomásmérő és mágneses szenzor sem, arra fogékonyak az FM-rádióval vigasztalódhatnak.


[+]

Értékelés: Honor 7A
Külső
Ergonómia 8 pont
Anyaghasználat 8 pont
Összeszerelés minősége 10 pont
Kijelző mérete, minősége 7 pont
Belső
Kezelhetőség 8 pont
Sebesség 7 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 10 pont
Felhasználói felület élménye 8 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 8 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 7 pont
Multimédia
Vizuális 5 pont
Audio 7 pont
Egyebek
Üzemidő 7 pont
Ár/érték aránya 8 pont
Hogyan értékelünk?

Amikor elkezd dolgozni és melegedni a mobil, láthatóan száguldanak lefelé a százalékok az akkumulátorból, de ehhez bőven többet kell tennünk, mint egy átlagfelhasználó bármikor is fog, az extrém példákon túl pedig a 3000 mAh kapacitású telep szinte mindenre elég, gond nélkül be lehet rendezkedni kétnapos ciklusokra. Nagyjából 8-9 órás folyamatos videónézést vagy ugyanennyi böngészést lehet vele megoldani egy töltéssel, a beszélgetési és a zenehallgatási idő ezeknél nyilván jóval több, a normál használatban pedig 4-5 órás kijelzőidőket mutat a valóság. A töltés ugyanakkor nagyon lassú, több mint 2,5 órát pihent az 1A-s gyári adapterén, mire 0-ről 100%-ig jutott.

A Honor 7A egy kimondottan rendben lévő belépőkategóriás ajánlat. Tárhelytől függően 35 és 45 000 forint között megvásárolható, és bár vannak olyan erős konkurensei, mint a jobb kamerával szerelt Xiaomi Redmi 6, összességében nem marad alul, hiszen remekül össze van rakva, jó a kijelzője, és semmi fatális hibája nincs. A hardver kicsit öregecske így 2018 végén, de még mindig jobb választás egy olcsóbb MediaTek lapkánál, a kategóriáján belül erős és a perifériák is jó minőségűek. A Honor ezzel a termékkel megmutatja, hogy nem kell bénán összeszereltnek lennie egy olcsó, műanyagos mobilnak, és ma már külön dicséretet érdemel, hogy nem egy funkcióktól megfosztott EMUI-t kapunk, hanem teljes értékű szoftvercsomagot. Egyedül a kamera gyengeségeiért nagy kár, az ugyanis van annyira rossz, hogy letaszítsa az ajánlott minősítésről az eszközt, a többi hiányosság abszolút megbocsátható. Nem is megy haza plecsni nélkül.

Honor 7A

szentkuti11

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:
 • Honor

Azóta történt

Előzmények

 • Honor 7C - C-közép

  A Honor hetes szériája belépő szintű és alsó-középkategóriás eszközökkel bővült, ilyen a 7C is, ami összességében nem rossz, viszont minden tekintetben nagyon erős a konkurencia.

 • Bemutatkozott a Honor 7A

  Pár napja még csak pletykák szintjén lehetett róla hallani, mostanra viszont hivatalosan is bemutatkozott.

 • Honor 9 - fény-másolat

  A Honor 9 tulajdonképpen egy Huawei P10, csak csillogós felülettel és alacsonyabb árcédulával. Generációsan ugyanakkor idén kevés dolog változott. Marad vajon az ár/érték trófea is?

Hirdetés