Honor 10 Lite - cseppnyi kompromisszum

Ígéretes hardver, friss szoftver, AI kamera és kedvező ár szól az új középkategóriás mellett, de a Lite szó most is hordoz magában kompromisszumokat.

Hirdetés

Kamera, video, audio

Most már az olcsóbb Honorok hátlapjára is rákerül a mesterséges intelligenciát jelző betűpáros, amivel lényegében nincs is semmi gond: volt már időnk hozzászokni, hogy ez jelenlegi formájában nem sokkal több, mint egy témafelismerő, a végeredmények pedig kontrasztosabbak, élénkebbek és látványosabbak, de minőségükben nem feltétlenül jobbak, mint ha nem használjuk az AI-módot. A 13 megapixeles, PD-autofókuszos fő egység f/1,8-as, tehát egészen jó apertúrájú lencsét kapott, a mellette lévő 2 megapixeles egység pedig csupán apróságokkal segíti munkáját, inkább marketingszempontok állnak létezése mögött.


[+]

Rendkívül egyszerűen és megbízhatóan működik a szoftver, gyorsan megnyílik, és automatikus módban azonnal fotózhatunk, az esetek többségében jó minőségű fotók tudnak születni. Ha több időnk van a beállításokra, akkor ott az állítható zársebesség, expozíció-korrekció, fix fókusztávolság, a DNG-mentési mód és persze a fehéregyensúly Módok között van HDR, esti módot (nem összekeverendő a csúcskategóriás Huawei mobilokkal – ez aligha tesz csodát), továbbá panoráma és mindenféle színszűrő.

Ezúttal a szokásosnál több képpárost teszünk ide a normál és AI módok megkülönböztetéséhez, bizonyos fotóknál tényleg akad némi hangulatbeli különbség, de egyik sem több annál, mint amit utólag szinte bármilyen képszerkesztővel elérhetünk. Annak viszont mindenképp örülni kell, hogy a kategóriatársakhoz képest ez egy egészen jó kamera, itt-ott dinamikai hiányosságokkal, az átlagnál picit több zajjal, viszont sok részlettel, hiteles fehéregyensúllyal és gyengébb fényviszonyok közt is vállalható eredménnyel.

Az továbbra is egyértelmű, hogy aki komolyabban szeretne videózni, annak még jóval magasabb árkategóriákra kell céloznia a friss merítésből, a Honor esetén nappal és este is számolni kell fókuszugrálással, 60 fps sebességű 1080p videónál előjön némi látható képfeldolgozási hiba, általánosságban érdemesebb lehet 30 fps-sel rögzíteni. A 24 megapixeles, f/2-es szelfikhez kapcsolhatunk AI és portré módokat, illetve nem meglepő módon képernyővaku is van.


[+]

A gyári zenelejátszó előadók, albumok, mappák, dalok, listák és kedvencek szerint csoportosítja a mobilon tárolt dalokat, mindenféle veszteségmentes formátum támogatásával. A multimédiás hangszóró erőteljes, persze nem meglepő módon mono hangzású. Fülhallgatóval, 3,5 milliméteres jacket használva is kimondottan jól szól, részletes, van benne térérzet és energia is, persze egy jófajta hangkeltőt érdemes venni hozzá.


[+]

H.263, H.264. H.265 és Mpeg4 kódolású tartalmakat minden gond nélkül, akadásmentesen játszott le Full HD felbontáson a Honor 10 Lite, ugyanakkor a DivX-hez és az AC3-as hanghoz kelleni fog valami alternatív szoftver, 4K-val pedig nem is érdemes próbálkozni Az L1-es Widevine CDM védelem mindenképpen jó hír, így a Netflix és a Prime Video HD tartalmak támogatottak, a méretes kijelző pedig jó partner a filmnézésben.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • Honor

Azóta történt

 • Folyamatosan erősödik a Honor

  A mobilpiac általános visszaesése ellenére is nőnek a Honor önálló eladásai, a brandnek nagy tervei vannak.

 • Huawei P Smart 2019 - plasztik-AI műtét

  A színátmenetes P Smart pont olyan mutatós, mint üvegszendvicsbe fogott nagy testvérei, a cseppszerű noccs mellé pedig AI-funkciók járnak. A kellemes árazás persze áldozatokat is szedett.

 • Megérkezett a Honor 8A

  Holnaptól már Magyarországon is kapható a kedvező árú újdonság, aminek 90dB-re képes beépített hangszórója, kábel nélkül használható FM-rádiója, és korrekt üzemidőt sejtető akkumulátora van.

 • Honor blog: 8X-re is érkezik a Pie főverzió

  Szinte biztos volt, hogy a cég egyik legnépszerűbb mobilja megkapja a friss Androidot és sok új funkciót, de most már pontos megjelenési időt is publikáltak.

Előzmények

 • Honor 10 - a legolcsóbb AI

  A legolcsóbb Kirin 970-es mobil őrzi a korábbi Honor húzómodellek értékeit, mindenek elé helyezi az ár/érték arányt. Nem tökéletes, de az egyik legjobb választás a palettáról.

 • Honor 9 - fény-másolat

  A Honor 9 tulajdonképpen egy Huawei P10, csak csillogós felülettel és alacsonyabb árcédulával. Generációsan ugyanakkor idén kevés dolog változott. Marad vajon az ár/érték trófea is?

Hirdetés