Hirdetés

Evolve Raptor 2.0 - két kártyára vadászik

Szoftverek, fényképező

Az eddigi Evolve modellekhez hasonlóan a Raptor 2.0 is az MTK platform köré épül. A viszonylag nagy mértékben átformálható rendszert előszeretettel alkalmazzák a strapamobilok és feature phone-ok megalkotásakor, hiszen az említett kategóriák esetében nem jelentenek problémát az MTK hiányosságai. A testre szabhatóság tesztalanyunk esetében a háttérkép, a képernyőkímélő és a csengőhang megadásában ki is merül, illetve a négyirányú vezérlő viselkedését is át lehet írni. Az Evolve újdonsága magyarul is tud, ám a lokalizáció nem mindig tökéletes, néhol cseh nyelvű üzenetekkel szembesül az ember. A menü felépítése néhol ésszerűtlen, a háttérvilágítás tulajdonságai például a beállítások menü vegyes beállítások fejezetében találhatóak, holott a kijelző almenüben lenne a helyük.

Evolve Raptor Evolve Raptor

A szoftveres oldalon nem túl erős a készülék, az alapfunkciók mellett néhány multimédiás képességgel rendelkezik a Raptor 2.0. A telefonkönyv pofonegyszerű, a név és telefonszám kombó mellé egyedi csengőhangot vehetünk fel, a mobil háttértárán (ami egyébként 45 KB méretű) 500 bejegyzést tárolhatunk, a nem kívánatos ismerősöket felvehetjük a feketelistára. Telefonálás közben a hangminőség megfelelő volt, ám érdemes megjegyezni, hogy bár a mobil két SIM-kártyát kezel, az úgynevezett dual standby funkciótól könnye búcsút kell venni, azaz bejövő hívás esetén a nem használt kártyát a beszélgetés idejére letiltja a rendszer. Az üzenetkezelő időrendi sorrendben jeleníti meg az SMS-eket, a háttértár 300 férőhelyes. A szervezőfunkciókat egy hívásnapló, egy hangrögzítő, egy naptár, egy világóra, egy alapműveletes számológép és egy ébresztő erősíti, a szórakozni vágyók számára pedig három játékkal kedveskedett az Evolve.

Evolve Raptor Evolve Raptor

A multimédiás oldalon egy zenelejátszót és egy FM-rádiót vonultat fel a Raptor 2.0. Előbbi nagyon egyszerű, a funkciólistában a véletlenszerű lejátszás és az ismétléses mód a húzónevek. A rádió már egy fokkal jobb, az állomások automatikus feltérképezése mellett az aktuális műsor rögzítésére is van lehetőség. Bár a Multimédia menüpont alatt egy videólejátszó is helyet kapott, itt sem szabad csodára számítani, mindössze a kamerával rögzített felvételeket viszi a szoftver.

A hátlapon egy fixfókuszos kamera látható, mellyel legfeljebb 640 x 480 képpontos felbontású képeket lőhetünk, a minőség az alacsony, normál, jó mesterhármasból kerülhet ki. A kameraszoftver nem sok testre szabási lehetőséggel kecsegtet, mindössze a fehéregyensúlyon, a kontraszton és a fényérzékenységen állíthatunk, aktiválhatjuk az önkioldót és az éjszakai módot, illetve öt effektet húzhatunk a fotókra. A képminőség az előzetes elvárásoknak megfelelően igen gyenge, nem is nagyon vesztegetném a szót a fotók elemzésére, a fenti tesztfelvételek magukért beszélnek. Mozgóképek esetében is hasonló a helyzet, ám itt a felbontás csupán 320 x 240 pixeles lehet.

Evolve Raptor Evolve Raptor

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

  • SynQe Q2 - katona dolog

    A SynQe Q2 keményfejű, ám mégis okos, kétkártyás, ráadásul igencsak ellenálló. Az IP67-et lazán megugorja, de még a katonai szabvány sem kihívás számára.

  • Evolve Gladiator - harcra készen

    Az Evolve legújabb strapamobilja IP68-as minősítéssel van felvértezve, szoftveres oldalon viszont nem sokat kínál.

  • Evolve Predator 2 - ugrásra kész

    Kiköpött Sonim, csak éppen olcsóbb, két SIM-et kezel, adóvevő is van benne és érintőkijelzős. Igen gazdag az alapcsomag is.

Hirdetés