Hirdetés

Caterpillar B25 - lánctalpas mobil

Hirdetés

Üzemidő, összegzés

Az igen vastag és alaposan bélelt hátlap lecsavarozása után egy 1300 mAh-s akkura bukkanunk. Ezt akár még gyengének is nevezhetnénk, legalábbis ha a Sonim hasonló mobiljaira gondolunk, amik viszont némileg nagyobb és komolyabb tudással rendelkeznek. Mivel azonban ez egy szimpla kétkártyás mobil, amiben semmi komolyabb energiazabáló funkció nincs, ezért meglehetősen sokáig működhet egy töltéssel. Sajnos nem sok időt tölthetett nálam a telefon, viszont amikor megkaptam, feltöltöttem teljesen és nagyjából félig volt még, mikor visszaadtam. Nem beszéltem túl sokat rajta, de némi fotózás, videózás és (kínkeserves) böngészés azért volt, ezek nem igazán voltak hatással a töltöttségre.

Caterpillar B25
[+]

Értékelés: Caterpillar B25
Külső
Ergonómia 7 pont
Anyaghasználat 10 pont
Összeszerelés minősége 9 pont
Kijelző mérete, minősége 4 pont
Belső
Kezelhetőség 5 pont
Sebesség 7 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 0 pont
Felhasználói felület élménye 3 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 7 pont
PIM funkciók 2 pont
Adatkommunikációs képességek 2 pont
Multimédia
Vizuális 3 pont
Audio 3 pont
Egyebek
Üzemidő 7 pont
Ár/érték aránya 5 pont
Hogyan értékelünk?

Érdekes jószág ez a Caterpillar B25. Ütésálló telefonnak egyáltalán nem rossz, hiszen valóban nagyon masszív, jó minőségű és robosztus felépítésű. Ráadásul dual SIM-es, ami azért elég ritka dolog a strapatelefonok között. Mindazonáltal mint telefon, meglehetősen fapados, ami az MTK szoftvernek is köszönhető. Persze nem kötelező egy S3 tudását belepréselni, csak igazából a legalapabb funkciókon felül nem sokat tud, azt viszont elég bénán. A zenelejátszó béna (a hangminőség még inkább), internetezni esélytelen vele, Java nincs, szóval itt tényleg minden csak a telefonálás, az SMS és talán az e-mail körül forog. Mindezt viszont extrém körülmények között is biztosítja és biztosan vannak, akiknek ennyi elég is. Viszont ennek megfelelően a szolid tudásért szolidabb árat is elvárhatunk. A B25 ugyan meg sem közelíti a Sonim készülékek árszintjét (persze 3 év korlátlan garancia sem jár rá), ugyanakkor a kártyafüggetlenül 47 ezer forintos összeg kissé sok érte. Nyilván a kialakítást és a két SIM-et is ki kell fizetni, meg biztosan benne van a márkanév is kicsit. Plecsnit nem adok neki, bár külsőleg és kialakításilag tetszett, viszont szoftveres oldalról elég gyengének bizonyult.

Rusi

A tesztkészülék az XXL GSM jóvoltából jutott el hozzánk. Vásárláshoz kérem, kattintson ide!

A cikk elkészítésében a T-Mobile 4G mobilinternet volt segítségünkre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

 • Evolve Raptor 2.0 - két kártyára vadászik

  A cseh gyártó újdonsága IP54 minősítéssel rendelkezik, egyszerre két SIM-kártyát tud kezelni, ám szoftveres oldalon van még hova fejlődni.

 • SynQe Q2 - katona dolog

  A SynQe Q2 keményfejű, ám mégis okos, kétkártyás, ráadásul igencsak ellenálló. Az IP67-et lazán megugorja, de még a katonai szabvány sem kihívás számára.

 • Evolve Gladiator - harcra készen

  Az Evolve legújabb strapamobilja IP68-as minősítéssel van felvértezve, szoftveres oldalon viszont nem sokat kínál.

 • Samsung C3350 Xcover 2 - hosszan tart

  A koreai gyártó legújabb strapamobilja bizonyos szempontból visszalépés az elődökhöz képest, de rossznak mégse mondható.

Hirdetés