Hirdetés

Caterpillar B25 - lánctalpas mobil

Hirdetés

Külső

Ezeknél a telefonoknál eléggé sokadlagos kérdés a formaterv, tulajdonképpen normál szemmel nézve a legtöbb strapamobil egyszerűen csúnya és ormótlan. A Caterpillar B25 viszont inkább a szebbek közé tartozik, sőt szerintem egyáltalán nem is csúnya a maga nemében. Nyilván a vastag gumiborítás és az átlagosnál legalább kétszer vastagabb kialakítás rögtön felismerhetővé teszi. A márkanév mellé olyan apróbb formai érdekességek tartoznak, mint az előlap alján lévő, méhsejt mintázatú rész, illetve a „lánctalp hatású” oldalsó részek, amik egyébként nagyon jó fogást is adnak neki. A minőségben nem igazán kötöttek kompromisszumot, rendkívül masszív az egész, jó anyagok, igazi „tömb” hatása van, elsőre is elhisszük, hogy sokat kibír. A szélső gumiborítás egyfajta peremként is funkcionál, így elöl és hátul erre fekszik fel. Külön érdemes megemlíteni az igen masszív, dupla fémcsavarral rögzített hátlapot, illetve a kijelzőre kívülről rácsavarozott, vastag üveglapot. Egyedül az USB-t fedő gumifedél nem illeszkedik teljesen jól, ám ez nem befolyásolja az ellenálló képességeit. Hogy mennyire ellenálló? A hivatalos specifikációk szerint IP67-es védettséget kapunk, ami teljes porállóságot jelent, illetve vízzel szemben akár 30 percet is kibír legfeljebb 1 méteres mélységben. Mivel a tesztkészüléket boltból kaptuk, így érthető módon nem álltam neki dobálgatni és elásni a homokban, viszont egy kis mosdatást kapott a Dunában. Ez abszolút semmilyen hatással nem volt rá, biztos vagyok benne, hogy a jóval komolyabb megpróbáltatások se okoznak kárt benne.

Caterpillar B25
[+]

Az előlapon szinte eltűnik a nem túl nagy, egész pontosan 2 hüvelykes TFT kijelző. Felbontása QVGA, a színek száma 262 ezer, ám ezeknél sokkal érdekesebb a csavarokkal rögzített üveg védőlap, aminek vastagsága nem hagy kétséget afelől, hogy karcolás vagy kisebb ütések meg se kottyannak neki. Maga a képernyő egyébként is jó mélyen ül, viszont nem emiatt, de nem épp acélos a betekintési szöge, gyorsan torzulnak és inverzbe váltanak a színek. Napfényben olvasható marad, de csak ha nem közvetlenül a kijelzőbe érkezik a fény. Egy szinttel lejjebb a gombok következnek, amik elég nagyok ahhoz, hogy kényelmesen tudjuk használni őket. Itt viszont a megvilágítás nem sikerült túl jól, gyenge és elég egyenetlen is.

Caterpillar B25
[+]

Hátul az akkufedél vonzza a szemet, egyrészt itt is a vastagsága dominál, meg ott van a dupla fémcsavar, ami a rögzítést biztosítja. A gumi borításba egy fémbetétet tettek, amire a Caterpillar logója került. A felső részbe találjuk a kamerát, mellette a zseblámpaként is üzemelő LED-et és a kihangosítót. Utóbbi hangereje hozza a kötelezőt, tehát elég jól tud ordítani, a minősége viszont csak csöngésre és telefonbeszélgetésekre megfelelő.

Caterpillar B25
[+]

Oldalt a vastag gumiborításba is rejtettek néhány dolgot, kivéve az alsó és felső részt, mert ezek üresek. Jobbra találjuk a zseblámpa billentyűjét, melyet hosszan nyomva kapcsoljuk be a fényt. Sajnos csak bekapcsolt telefonnál és csak a főképernyőnél működik (lezárt billentyűvel is megy). Baloldalt szintén van egy gomb, ezzel a kamerát tudjuk indítani, míg középtájékon egy masszív gumifedél mögött microUSB foglalatra lelünk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

 • Evolve Raptor 2.0 - két kártyára vadászik

  A cseh gyártó újdonsága IP54 minősítéssel rendelkezik, egyszerre két SIM-kártyát tud kezelni, ám szoftveres oldalon van még hova fejlődni.

 • SynQe Q2 - katona dolog

  A SynQe Q2 keményfejű, ám mégis okos, kétkártyás, ráadásul igencsak ellenálló. Az IP67-et lazán megugorja, de még a katonai szabvány sem kihívás számára.

 • Evolve Gladiator - harcra készen

  Az Evolve legújabb strapamobilja IP68-as minősítéssel van felvértezve, szoftveres oldalon viszont nem sokat kínál.

 • Samsung C3350 Xcover 2 - hosszan tart

  A koreai gyártó legújabb strapamobilja bizonyos szempontból visszalépés az elődökhöz képest, de rossznak mégse mondható.

Hirdetés