Hirdetés

Blaupunkt FM 01 - régi idők csúszkája

Hirdetés

Bevezető

Nem, nem koptak még ki a piacról a klasszikus mobiltelefonok. Nyilván itthon nem ezek adják az eladás gerincét, de szegényebb régiókban még mindig van kereslet az ilyesmire, hogy mást ne mondjak a Nokia óriási mennyiséget ad el az 1-es szériából. A nagyok viszont már nemigen foglalkoznak ilyesmivel, Samsungot, Sony-t, LG-t, Huawei-t nem fogunk találni a filléres mobilok között, viszont nagyjából 10 éve a tajvani MediaTek még elsősorban arról volt ismert, hogy a kínai nyomógombos masinákba adott chipet és rendszert is, ezek pedig a jelek szerint stabilan tartják magukat.


[+]

A nyomógombos telefonok piaca alapvetően három részre osztható. Vannak az úgynevezett senior telefonok, nagy gombokkal, egyszerű funkcionalitással, dokkolóval, ezek abszolút külön kategóriát alkotnak. Vannak a strapamobilok, ahol még mindig sokszor fontosabb, hogy bármit kibírjon a telefon, mint az, hogy fusson rajta a Messenger, a maradék pedig a hagyományos vonal, a Blaupunkt pedig erre (is) gyúr, az FM 01 egy abszolút klasszikus kialakítású, elcsúsztathatós mobil, leginkább olyan, mint amilyen mondjuk a Samsung D600 volt. 2005-ben.


[+]

És persze érdemes kicsit szót ejteni a márkáról is, ami természetesen itthon sem cseng ismeretlenül. A német cég kiszervezte a különböző termékvonalakkal kapcsolatos teendőket partnerek számára, más és más vállalkozás foglalkozik a Blaupunkt márkájú autórádiók, háztartási berendezések és telefonok gyártásával és forgalmazásával is, a mobilos vonal a hazai HTM Mobile Kft-hez került, ők intézik a gyártást, a szoftverezést, a csomagolást, a logisztikát és az értékesítést is. Vannak okostelelefonok is a kínálatban, ott viszont sokkal komolyabb konkurenciával kell harcolni, mint a nyomógombos eszközök kapcsán, noha majd később vetünk egy pillantást a TX01-es modelljükre is, de első kanyarban nekünk úgy tűnt, hogy klasszikus mobilok között több keresnivalójuk lehet. Mondjuk nem kell őket félteni, a HTM egy csomó európai országba szállít, itt-ott az operátori kínálatban is van eszközük, de a kártyafüggetlen piacon igen nehéz versenyezni a Xiaomi, Meizu, Honor telefonokkal, főleg árban.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

  • Frissítve! Blaupunkt TX01 - névleges teljesítmény

    A németek belépő kategóriás mobiljának vannak kellemes tulajdonságai, az összkép viszont sokkal árnyaltabb és nem is feltétlenül a könyörtelen konkurencia miatt.

Előzmények

  • Blaupunkt FXS 01 - telefonkártya

    A Blaupunkt extrém apró mobilja elég érdekes képződmény, de biztosan van olyan szituáció, amikor jól jön, ha a telefonálásra alkalmas eszköz nem nagyobb, mint egy bankkártya.

Hirdetés