Hir​de​t​és​

2018. április 21., szombat

Gyorskeresés

Sz​po​nz​o​runk​

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

BlackBerry DTEK50 - gyökerek nélküli szeder

Hát mi lett a patinás kanadai gyártóval? Android rendszer, Alcatel telefon? Ettől még lehet jó, talán pont ez a koncepció dobja majd meg az eladásokat.

H​irdetés

Doboz, külső

A fekete doboz elég passzentos, pont belefér a telefon. Alatta elfért még egy 2 Ampert leadó töltőfej, egy microUSB-kábel és egy agybadugós headset is, amin BlackBerry logó van. Minősége közepes, beszélgetésre maradéktalanul megfelel, zenehallgatáshoz érdemesebb valami jobbat keresni. A telefon maga erősen hajaz az Idol 4-re, de azért nem kiköpött mása annak. Széltében-hosszában nincs méretbeli eltérés, de valamivel vaskosabb, ami miatt egyesek tán azt gondolhatják, hogy vhoáh, biztos a telep miatt hízott kissé, de nem, csak a fémes hátlapot cserélték gumis-recézett műanyagra. Ezen a döntésen lehet vitatkozni, de az tény, hogy tapad a kézbe és nem látszik meg rajta az ujjlenyomat. Amire egyébként sehol nincs is szükség, lévén nincs biometrikus azonosításra szolgáló szenzor a DTEK50-en.


[+]

Kijelző-teszt
Mérés BlackBerry DTEK50 Huawei P9 Lite LG X Screen Samsung Galaxy J5(2016)
Fehér fényerő (max.) 381 nit 507 nit 353 nit 350/475 nit
Fehér fényerő (min.) 31,8 nit 10,7 nit 4,0 nit 4,2 nit
Fekete fényerő 0,35 nit 0,38 nit 0,19 nit 0 nit
Kontrasztarány 1121:1 1335:1 1857:1 végtelen
Színhőmérséklet 7247 K 8575 K + kézi 8976 K 7405 K

Hogyan mérjük a kijelzőt?

Az Alcatel az Idol 4-gyel jó munkát végzett a formaterv kapcsán. Finoman ívelt alul-felül, oldalt fém keret fut körbe, az 5,2 inches kijelző elég jól kitölti az előlapot. Felbontása Full HD, a technológia IPS, a fényerő nem túl acélos, de mivel nem tükröződik a megjelenítő, ezért napfényben is látható marad. A kijelző felett 8 megapixeles előlapi kamerát és egy igen erős ledet találunk, amely messziről látszódva villog, ha elmulasztott eseményünk adódik. Az Idol 4 egyik trükkje, hogy mivel alul-felül van hangszóró és mikrofon, ezért bármilyen helyzetben felvehető a hívás és a hardver alkalmazkodik, a kép megfordul, ezt a DTEK50 nem tudja. Viszont a két hangszóró ettől még megvan és nyilván jó szolgálatot tesz.


[+]

Az Idol 4 másik trükkje a jobb oldal közepére rakott Boom gomb, ami különböző extra funkciókat csalogat elő függően attól, hogy éppen milyen szoftvert használunk. Nos, a BlackBerry erre nem tartott igényt, a gomb megmaradt és annyit tud, hogy egy tetszőleges szoftver elindítása hozzácsapható, én speciel az elemlámpát osztottam ki rá. De nem különböztet meg hosszas és rövid megnyomást, illetve nem lehet ezzel életre kelteni a kijelzőt sem (pedig az Alcatelnél erre is van mód), ami elég ostoba, lévén a gomb kábé pont ott van, ahol minden más telefonon az erre szolgáló kezelőszervet keresné az ujjunk. Helyette a készülék bal oldalára tett billentyűt kell izgassuk, szerencsre duplakattintásos feloldás van, ezért erre nem vagyunk mindig rákényszerítve.


[+]

A hátlap tényleg korrekt, a bal felső sarokba van tolva a kamera és a villanó. Leszedni nem lehet, ezért a jobb oldalon, a spéci gomb alatt találunk egy ajtót, amit a mellékelt tűvel ki lehet húzni, ide egy darab nanoSIM és egy microSD rámolható be. Nincs kétkártyás verzió, a memóriabővítés helyére sem tudunk szolgáltatói lapkát becsúsztatni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Gyártók, szolgáltatók

H​i​rde​té​s​

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.