Hirdetés

Az öt legfontosabb mobilos dolog 2018-ban

Hirdetés

A notch éve

2018 a szenzorsziget éve. Elég baj az, hogy ez a legfontosabb dolog, amit az idei esztendőhöz lehet kötni, pedig ez sajnos így van. Már a februári MWC-n látszott, hogy nem fogjuk megúszni, hogy szinte mindenki ezt erőltesse, mert azon nem lepődtünk meg, hogy az ilyen-olyan kínai gyártók egyből nekiugrottak másolni az Apple-t, de amikor a Huawei, az ASUS és az LG is ezzel a megoldással rukkolt elő, akkor már lehetett tudni, hogy 2018-ban ez lesz.


[+]

Egyébként meg lehet szokni. És van, akit egyáltalán nem is zavar, van akinek mindig bántja egy kicsit a szemét, viszont tény, hogy így a legegyszerűbb faltól-falig érő kijelzőt alkotni, mert a szenzorszigetbe bele lehet préselni azokat az alkatrészeket, amelyeknek egyébként nehéz lenne helyet találni. Az előlapi kamera, a beszédhangszóró és a különböző szenzorok helyigényesek, noha úgy tűnik, hogy azért van erre más megoldás (Honor Magic 2, Oppo Find X, Vivo NEX), de hát az drága, bonyolult és benne van a meghibásodás esélye is.


[+]

Csináltunk egy szavazást az olvasók körében, amikor kiderült, hogy a Honor View20 lesz az egyik első olyan telefon az európai piacon, ahol a notchot felváltja a kameralyuk. Mert 2019 a jelek szerint a kameralyuk éve lesz, hacsak nem történik valami tényleg forradalmi. És ebbe a témába már a Samsung is beleáll, ők nem tehették meg, hogy notchos telefont csináljanak, miután elég markánsan kigúnyolták az Apple-t egy reklámban emiatt. Maradt még a HTC és a Sony, de hát már elég régóta nem ők diktálják a trendeket. Szóval a szavazás eredménye (kicsivel több mint 1000 válasz jött) az lett, hogy inkább legyen négyzetes a kijelző (38%), de ha már valami elcsúfítja, akkor az mindegy, hogy a notch, vagy a kameralyuk (23-23%). Érdekes módon a harmatcsepp alakú felső benyúlást látná legkevésbé örömmel az olvasóközönség.

Egyébként ha minden jól megy, akkor a kameralyukat is maximum egy évig kell majd nézzük, mert nem olyan óriási trükk megcsinálni, hogy a kamera a kijelző mögött legyen, ha pedig fotózni óhajtunk, akkor a kijelző megfelelő része áttetszővé váljon. De hát nem lehet mindent azonnal, most legyen előbb kameralyuk, aztán majd az lesz a gigainnováció, hogy van kameralyuk, de nem látszik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

  • Jó évünk volt? Visszatekintés 2018-ra

    Idei utolsó cikkünkben röviden visszanézünk az év történéseire, és reméljük, hogy 2019 ennél sokkal jobb lesz!

  • 2017 mobilos szemmel

    Megint eljött az év vége, 2017-ben pedig meglepően sok dolog történt az okostelefonos piacon, ezeket próbáljuk összefoglalni, kitérve kicsit a tartozékokra is.

Hirdetés