2018. január 17., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Asus ZX1 Lamborghini - kitört a pesti Lambo-láz!

Sportautónak öltöztetett luxuskategóriás PDA az Asustól. Ilyet sem láttunk még!

Bevezető, külső

Click to read in English!

Ferrari, Porsche, Lamborghini... három autómárka, melyek hallatán az embernek ha nem is teljesen, de nagyjából ugyanaz jut az eszébe: sebesség, luxus és rengeteg pénz. Mi történik, ha a trió valamely tagjának neve egy mobilkommunikációs eszközön olvasható? Általában kapunk egy extravagáns külsejű, egyedi eszközt, melyhez az apró felirat miatt horribilis áron juthatunk hozzá. A Ferrari Edition mobilok egy ideje már nem hatnak újdonságként, a Porsche Design kockamobilját is megnéztük pár hónapja, most pedig itt a legújabb versenyzőnk, a Lamborghini PDA, melyet az Asus gyárt. Nem egyedi modellről van szó, a ZX1 Lamborghini ugyanis gyakorlatilag egy extravagáns külsővel ellátott P560-as, melynél mindössze ezt kell megfizetnünk, méghozzá nagyon: bár az eszköz még mindig nem végleges, ára körülbelül negyedmillió forint körül lesz, amint a boltokba kerül. Az Asus Magyarország által biztosított tesztpéldányt nem végleges mivolta miatt tartozékok és doboz nélkül kaptuk, pedig érdekelne, hogy ennyi pénzért mi jár a masina mellé. Egyszer megtudjuk.


[+]

Az ZX1-ről elég nehéz megmondani, hogy egy luxuskategóriás készülék, ránézésre inkább divatmasinának, dizájntelefonnak tűnik. Tény ami tény, nagyon szép, a formavilágot véleményem szerint nagyon eltalálta a gyártó, a felirat megtalálása nélkül is meg lehet róla mondani, hogy a Lamborghini-szellemiséget követi. Anyaghasználat szempontjából viszont abszolút nem kimagasló, fém elemeket hiába keresünk rajta, kizárólag közepes minőségű, könnyen maszatolódó műanyagokkal találkozhatunk - igazából ezen nincs mit szépíteni, elképesztően gáz, ha egy ilyen árkategóriás eszköz recseg-ropog a kezünkben, a ZX1 pedig pont ezt teszi. Aprónak nem mondható, 119 grammot nyom, mérete 59,5 x 115,6 x 13,2 mm.


[+]

Az előlap tetején találjuk a telefonhangszórót és a videótelefonáláshoz használatos másodlagos kamerát. Alattuk terpeszkedik a 2,8 hüvelyk átlójú QVGA érintőkijelző, melynek minőségére szintén az átlagos lenne a találó jelző, ugyanis betekintési szöge meglehetősen kicsi. Ez alá került az elmaradhatatlan automobili Lamborghini felirat, legalul pedig a navigációs panellel találkozhatunk. Ez hat gombból és egy elképesztően érzékeny d-padból áll, ami néha igencsak megnehezíti a menüben való lépkedést.


[+]

A hátlap felső, kamerát rejtő része jól elkülönül a többitől, ugyanis kidudorodik, a készülék ezen a részén vastagabb, mint máshol. A képérzékelő egyébként 3,2 megapixeles, de ezt egy felirat sem hirdeti, a gyártó inkább a Lambo és az Asus logók mellett tette le a vokság. A levehető rész közepe hasonlít az LG Secret hátához, azaz üvegszálas műanyagból készült, ellenben fele olyan nehéz sincs, ami szintén nem sugall minőségérzetet. A kütyü jobb oldalára egy ZX1 logó és a kamera exponálógombja került, előbbi mögött található a miniUSB csatlakozó. A fedlap valószínűleg dizánjcélokat szolgál, egy kicsit valóban emlékeztet a sportautók felnyitható ajtajaira, véleményem szerint viszont kissé elnagyolt, nem tetszik.


[+]

A felső rész valószínűleg egy légbeömlőre akar emlékeztetni, őszintén szólva a méhsejtrácsos műanyagdarabnál szerintem lehetett volna hatásosabb kinézetű dolgot is használni. A bal felső sarokba került a jól használható teleszkópos cezura silója, alatta találjuk a hangerőszabályzó gombokat, a reset-nyílást, a billentyűzár csúszkáját és a microSD bővítőhelyet, utóbbi fedlap mögött bújik meg. Alul a csuklópánt rögzítési helye árválkodik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

 • LG KS20 - PDA a mobilban

  Az LG-nek sikerült: bele tudtak zsúfolni egy teljes értékű, fejlett Pocket PC-t egy mobiltelefon méretű készülékházba. Ráadásul kompromisszum nélkül.

 • A Pocket PC vásárlás utáni első lépések

  Avagy mit kell tennünk, hogy újonnan megvásárolt Pocket PC-nkbe életet leheljünk. Szinkronizálás, programok telepítése, nélkülözhetetlen szoftverek.

 • Asus P527 - ezt most miért?

  Az Asus impozáns külsejű tenyérgépe az átgondolatlanság iskolapéldája.

 • Asus P750 - VGA is, meg nem is

  Az Asus felsőkategóriás készülékébe VGA felbontású megjelenítő került, de az oprendszer nem használja.

Gyártók, szolgáltatók

H​ir​deté​s​

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.