Hirdetés

Asus ROG Phone 5s - upgrade

Kapott egy pluszjelet a Snapdragon 888 és egy s-t a ROG Phone 5 – több lett ettől a gamer király?

Hirdetés

Adatkommunikáció, üzemidő, végszó

A ROG Phone 5 két nanoSIM-et fogad be minden hazai LTE és 5G sáv támogatásával. A beszélgetési hangminőség tiszta, erélyes és a mikrofonok a túloldal irányában is remek munkát végeznek, ha a gamer telefonál is vele. Megvan a kétcsatornás WiFi 6e modem (802.11a/b/g/n/ac/ax, Direct, HotSpot), a Bluetooth 5.2 (A2DP, LE, HFP, AVRCP, PAN, OPP, aptX Adaptive) és a két USB Type-C port (MTP, OTG, fordított töltés), melyből a hosszanti képes 3.1-es adatátvitelre és DisplayPort kivezetésre, az alsó csak 2.0-ra. Villámgyors és megbízható a navigáció az A-GPS mellett a GPS, GLONASS, Galileo, BeiDou, QZSS és NavIC műholdak használatával több csatornán. Akad iránytű, gyorsulásmérő, giroszkóp és NFC – csak barométer és infra nincs.


[+]

Mindennapos használattal, amibe telefonálás, böngészés, videónézés, kamerahasználat és némi 3D játék beletartozik, a ROG Phone 5s 6-7 órás, azaz a csúcskategóriában acélos üzemidőt biztosít, ami kevesebb hardverigényes elfoglaltsággal 8 órára és kétnapos töltésrátára kitolható. De ugye senki nem gondolja komolyan, hogy a júzer nem fog órákat játszani? Az Asphalt 9 teljesítménymódban négy óra alatt átrágja magát a telepen, és melegebb időben biztos kapóra jön a ventilátor.


[+]

Asus ROG Phone 5s
Pro
Tophardver, kijelző és érintésérzékelés
Paraméterezhető hardverprofilok és extra gombok
Remek üzemidő és gyorstöltés, átfolyó energiaellátás
Remek játékfunkciók, streaming kompatibilitás
Korrekt kamerák, remek hangszórók, jack kimenet
Kontra
Max teljesítménynél gyorsan melegedő ház
Nincs ventilátor az alapmodellhez
Nincs zoomkamera, IP védelem és Qi töltés
Pontozás
Kialakítás, védelem 9 pont
Kijelző 9,5 pont
Sebesség 10 pont
Szoftverfelület 10 pont
Fotózás, videózás 8 pont
Hangminőség 10 pont
Adatkommunikáció 10 pont
Üzemidő 8,5 pont
Ár/érték arány 7 pont
Indulóár (8/128 GB, HUF) 349 900

Ezek javarészt a Snapdragon 888+ fogyasztási velejárói, és ezen kíván javítani az Asus a másik három teljesítménymóddal, melyekkel a hőtermelés a gyakorlatban is visszafogható, a képernyőidő pedig egy órával megtoldható. A 65 wattos adapter ráadásul képes csak a telót ellátni energiával az akku töltése nélkül, amit azért írtam így körbe, mert a megkerülő töltés félrevezető névválasztás erre. A lényeg viszont ugyanaz: az akku pihentetése, ha pedig mégis pakolnánk a 2 x 3000 mAh-s telepbe, fél óra alatt 67%, 55 perc alatt pedig 100% kerül bele. A mellékelt Type-C - Type-C kábellel ráadásul más mobilt is tölthetünk 10 wattig, úgyhogy a vezetékmentes opció kimaradása megbocsátható.

Összefoglaló

A legfrankóbb gaming mobil kell karácsonyra, dedikált kezelőgombokkal és hasznos kiegészítőkkel? Akkor most a 18/512 GB-os ROG Phone 5s Pro a legjobb választás 400 rugóért, azzal a melegedés miatt praktikus ventilátorral a csomagban, ami a megegyező tudású, de 12/256 GB-os 5s sajnos kispórolt 350-ért. Tény, hogy a Snapdragon 888+ ma az androidos hardvervilág csúcsragadozója, de az is, hogy a sima 888 semmivel nem kevesebb játék közben, így bátran lehet spórolni a 290 ezres, tavaszi ROG Phone-t választva. Az Asus ezt és azt a gaming telefont is ronggyá optimalizálta, ahogy a felhasználó kezébe is kismillió beállítást ad a combos vas, a topkijelző, a jófajta üzemidő, a szuper hangszórók, a jack kimenet, a használható kamerák és a praktikus kiegészítők mellé. Ajánlott plecsnit ennyire apró upgrade-ért viszont nem osztunk, úgyis nyakunkon a 4 nm-es chipek és az Asus saját variációja a témára. Halkan pedig azért hozzátenne annyit az iPhone 13 család, hogy bár nincs 144 Hz vagy AirTrigger, van viszont tophardver, nagy játékkatalógus, iOS optimalizálás és kompatibilis kontroller, szóval másfajta mobillal is lehet naphosszat játszani. De azért gaming vonalon a ROG Phone fején marad a korona, amit most ezüsttel tudunk díszíteni.

Asus ROG Phone 5s

Bone123

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés