Hirdetés

ASUS Padfone 2 - demokratikus átmenet

Szoftverek

Az alapvető funkciók mind megvannak, nyilván a Facebookot mindenki felrakja, akinek fontos, minden más adott. A telefonkönyvvel voltak apróbb problémáim, a híváslistába való belépés után kell egy fél másodperc a szoftvernek, hogy frissítse az információkat, én viszont ennél gyorsabban kattintok, ezért néha rossz számot hívtam újra, de hamar megszoktam. Az üzentkezelésnél örömteli, hogy egy ilyen méretű és felbontású kijelzőn a virtuális gombsor tartalmazza a numerikus billentyűket is a legfelső sorban, ez gyorsítja a gépelést, nekem legtöbbször akkor jött jól, amikor ide-oda a különböző jelszavaimat írogattam be.

ASUS Padfone 2 ASUS Padfone 2

A widgetek között találunk néhány saját gyártású okosságot, az időjárás, az ébresztővel kombinált óra és a postafiók állapotát mutató felület elegáns, visszafogott. A Padfone 2 és a Padfone Station töltöttségi állapotát és az esetleg ide-oda töltést mutató widget is hasznos, illetve van még ASUS Task Manager is, azoknak, akiknek az ilyesmi fontos. Élő háttérképeket is találunk a tajvani cég jóvoltából, ezek igényesek, szépek.

ASUS Padfone 2 ASUS Padfone 2

Az alkalmazások között van Amazon Kindle könyvolvasó, backup program, illetve App Locker, ami az egyes szoftverekhez csak akkor enged hozzáférést, ha az előre definiált kódot beütjük. Az ASUS Studio a képeinket és a videóinkat mutatja meg egy szépen animáló felületen, az AudioWizard pedig a rendszerszintű equlaizer a külső hangszóróhoz, ahol ötféle hangzásvilág közül választatunk. Az Office fájlokat a Docuemnts To Go kezeli, itt létrehozni is tudunk Word, Excel és Powerpoint anyagokat, nyilván a meglévőek pedig szerkeszthetők. Van egy szótárprogram is, és a fájlkezelő sem hiányzik.

ASUS Padfone 2 ASUS Padfone 2

Van egy Instant Dictionary nevű app is, amely egy okos apróság. Beköltözik minden olyan felület mellé, ahol szöveg olvasható, egy gombnyomás után mondjuk a böngészőben kijelölhetünk egy sort, ami szépen lefordít, ha online vagyunk. Fel is olvassa a szöveget, ha kell. A MyBitCast egy felhő alapú médiaszinkronizációs szolgáltatás, a MyLibrary az ASUS könyváruháza, a MyNet pedig egy DLNA kliens. A Padfone Sationhöz oktatóprogramot is találunk (azért ez elég egysíkú júzereket feltételez), illetve egy Polaris Office is van a gépen… minek van két ilyen program, nem tudom. A SuperNote egy patent jegyzetelő app okos megoldásokkal, a Tiltólista pedig arra jó, hogy az itt megadott számok ki se csörögjenek a telefonon, ha hívnak. Ezeken kívül van egy Tükör, ami a belső kamerát kapcsolja be, illetve a Webstorage, ami 50 gigányi felhő tárhelyet ad regisztráció után.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés