Hirdetés

ASUS Padfone 2 - demokratikus átmenet

Hirdetés

Adatátvitel

A hazánkba érkező Padfone 2 készülékek nem csak 42 Mbit/s sebességű HSPA adatkapcsolatra képesek, hanem támogatják a 4G-t, azaz az LTE hálózatokat is. Mobiltelefonban ez ma még elég ritka, és nem is számítunk rá, hogy viharsebesen fog terjedni, mert nemigen lehet kihasználni a sebességtöbbletet. Tablet tekintetében kicsit más a helyzet, ott már lehet némi értelme, de 4G táblagép sem terem minden sarkon, az LTE hálózatot egyelőre inkább notebookhoz tolható stick formájában használják ki a hazai ügyfelek. Ugyanakkor tény, hogy ha a hálózat képes rá, akkor LTE-n a full HD filmek streamelése sem akadály, ami mondjuk a médiafogyasztás számára jobban alkalmas tabletek mezőnyében talán létjogosultságot is nyerhet. Persze ahhoz előbb egy full HD kijelző kéne…

ASUS Padfone 2 ASUS Padfone 2

Böngészőből kettő van, az alap mellett itt a Chrome is. Flash gyárilag nincs, elvileg telepíthető, de első nekifutásra valami error code-ot dobott, aztán nem erőltettem. Hogy elbírja az animációkat a masina, ahhoz nem fér kétség. A böngészés folyamatos, a görgetés röccenésmentes, a zoom gyors, s mindez táblagépen is igaz. A DLNA-ról már esett szó, természetesen van WLAN is (802.11 a/b/g/n, dual band), bár érzésem szerint kissé gyengébben látja a jelet a Padfone 2, mint más eszközök.

ASUS Padfone 2 ASUS Padfone 2

Akad 4.0-s Bluetooth, természetesen van NFC, illetve microUSB segítségével is a géphez köthetjük akár a telefont magában, akár dokkolt állapotában is. A csatlakozó egyébként MHL képes, azaz átalakító használatával HDMI kimenet is keletkezhet belőle. A Padfone 2 természetesen rendelkezik GPS modullal is, a pozicionálás gyors, a jelet stabilan tartja a masina, ezzel nem lesz különösebb gondunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés