Hirdetés

ASUS Padfone 2 - demokratikus átmenet

A telefon

Két dobozt kap a vásárló akkor, ha a Padfone 2 mellé a Padfone Stationt is megveszi. Hogy ez végül miképp alakul (hozzájuthatunk-e külön is a cuccokhoz) az még kérdéses, az ASUS úgy készül, hogy a kártyafüggetlen piacon a kettőt együtt értékesíti majd, míg ha esetleg egy oprátorhoz bekerül a motyó, akkor ott talán lehet kizárólag a telefonra hajtani. Merthogy - akárcsak a korábbi Padfone esetén - maga a készülék a dolog lelke, ennek megfelelően okostelefonként is megállja a helyét, s akkor még visszafogottan fogalmaztam.

ASUS Padfone 2
[+]

A készülék doboza apró, a pici kézikönyv mellett biztosítőtűre emlékeztető készség kapott helyet, ezzel tudjuk a SIM fiókot kinyitni. Kapunk még töltőfejet, microUSB kábelt és agybadugós, felvevőgombos headsetet is, amelyhez további két pár fülpárna tartozik, hogy mindenkinek oké legyen. Persze a lényeg maga a készülék, amely szinte teljesen kitölti hosszában és széltében a rendelkezésére álló helyet, mert az előző Padfone-hoz képest igen nagyot nőtt, ez a lenti képen látszik is.

ASUS Padfone 2
[+]

Amikor kérdeztem a sajtóbemutatón, hogy miért lett ekkora a cucc, akkor azt a választ kaptam, hogy mostanság ez a trend és követni kell. Ezzel lehet vitatkozni (tényleg kell-e követni), szerintem ha ez egy Padfone, amihez tartozik egy 10 hüvelykes tablet is, akkor nyugodtan lehetett volna 4,3 inches maximum, de az ASUS másképp döntött. Az előző Padfone látványosan kisebb, mint a friss modell, széltében és hosszában számottevő a különbség, de az újabb gép picit vékonyabb lett és csupán 6 grammal nyom többet a mérlegen, holott itt is találunk fémet a burkolaton.

ASUS Padfone 2
[+]

A formaterv az előd vonalaira épül, egy lefelé elkeskenyedő tepsi ez, a sarkok gömbölyítettek, de az élek megmaradtak, szép munka, számos egyedi részletmegoldással, és hát baromira össze van rakva. Az oldalt végigfutó fémes keret elegánsan választja el a szinte csak kijelzőből álló előlapot és az abszolút egyedi hátlapot. Szemből csak a lenti rész az, ami megfogja a szemet, itt a megjelenítő alatt kicsivel több helyet hagytak a mérnökök, hiszen ide kerültek az érintésérzékeny vezérlőgombok, az ASUS felirat, valamint egy enyhe szögben, ferdén lecsapott panel, ami azért volt szükséges, hogy a billentyűket izgatva is legyen elég helyünk arra, hogy megtámasszuk a telefont a kezünkben.

ASUS Padfone 2
[+]

Az eszköz bal fele teljesen sima, jobb oldalra költöztek a hangerőt szabályozó billentyűk, illetve a kijelző feloldását és lezárását vezérlő gomb, akárcsak a legtöbb Samsung okostelefonnál. A Padfone 2 tetején lehet a microSIM-et betenni egy fiók kinyitása után, itt van a 3,5 mm-es jack dugasz is, míg a készülék alján a microUSB csatlakozó tátong, mellett két kör alakú luk - ehhez kellenek ahhoz, hogy a tabletbe betéve mindenféle kommunikáció tökéletesen működjön. A hátlap nem leszedhető, a cég "Zen" vezetéknevű notebookjairól és táblagépeiről is ismert körkörös motívum köszön vissza, ami mindenképpen egyedi és jól beazonosítható. Kamerát, hangszórót és villanót találunk itt, domború Padfone feliratot lent, nagyon minőségi, nagyon kulturált benyomást kelt a hátsó fertály.

ASUS Padfone 2
[+]

Nem esett még szó a kijelzőről, ami a mai mezőny egyik legjobbja. A Sharp gyártja a panelt, amely 4,7 hüvelykes, 720x1280 pixel felbontású, IPS technológiát kapott, döbbenetes betekintési szöge van, és ami a legfontosabb, hogy akár 550 nites fényerőre is képes, ami napsütésben is tökéletes olvashatóságot biztosít. A felületet Corning Gorilla Fit borítja, tehát ellenáll a karcolódásnak, nemigen lehet belekötni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés