Android alkalmazások - Sygic

Hirdetés

Bevezető, telepítés

Nem is olyan régen járt nálam az NDrive, és kellemes emlékeket őrzök róla. Az élet azonban megy tovább, így újabb és újabb tesztalanyok érkeznek szerkesztőségünkbe. Az Android kapcsán ráadásul eléggé kapkodhatjuk a fejünket, a Speedshop jóvoltából nálam tartózkodó Hero erre a legjobb példa. Jelenleg az operációs rendszer Donut (1.5) verziója dolgozik a hősön, de pár hete arról szóltak a hírek, hogy a HTC már dolgozik az 1.6-on is. Nem is telt bele pár nap, bejelentésre került a 2.0 Éclair, amely a verzióváltás nagyságából megtippelhetően komolyabb lépést jelent, gondolom ezzel még magát a HTC-t is sikerült egy kicsit meglepni. A távolkeleti gyártó gyorsan lépett, bejelentették, hogy az 1.6-ot dobták, és rögtön 2.0-t készítenek a Herohoz. Persze közben már a 2.1-ről is jönnek a hírek. Egyszóval sikerült eltalálni azt a bizonyos ventillátort rendesen. Hol vannak már azok a régi "szép" idők, amikor a Windows Mobile tempójához szokva nagyjából tudtuk, hogy egy-egy verzió nagyjából kiszolgál egy-egy típust! Közben az Android Market-en az alkalmazások megalkotói rohamtempóban teszik 1.6-kompatibilissé termékeiket, de a 2.0 is heteken belül valósággá válik, hiszen nemcsak a Hero kapja meg, a Motorola Droid helyből ezzel indul, nem árt, ha a szoftverfejlesztők is felkötik a gatyát, az OHA (Open Handset Alliance), amelyet sokan szeretnek a Google-lel egy kalap alá venni, nem viccel. Végre pezsgés! Ebbe a pezsgőfürdőbe érkezett a szerkesztőségbe a Sygic mobile maps, amelyet a gyártótól kaptunk tesztelésre. Köszönjük!

Android Market

A Sygic nem ma kezdte. Navigációs körökben már-már történelminek is nevezhetnénk a 2004-es esztendőt, a cég ekkor, a CeBIT-en jelentette be első navigációs alkalmazását. Az első két évben ipari irányba mentek, taxisofőröknek és kamionosoknak kínáltak komplett megoldásokat, majd 2006-ban nyitottak a piac egésze felé, ettől kezdve beszélhetünk az igazi felemelkedésről. Bár az ipari részleg a mai napig létezik, mostanság inkább arról nevezetesek, hogy több platformra is portolják az alkalmazást, úgymint Windows Mobile, Symbian, iPhone, Android, sőt Linux is szerepel a repertoárban. A cég nem gyárt térképet, így azt ők is vásárolják. Európa esetében a TeleAtlas a szolgáltató, szerintük Magyarország 99%-ban készen van, csakúgy, mint Európa nyugati fele. Ínyenceknek Észak-Amerika, illetve Ausztrália is elérhető, bár ez előbbit most a Google egy huszárvágással megoldotta, kereskedő legyen a talpán, aki tud jobb érvet az ingyenes Google navigációnál. A jó öreg Európa egyelőre fizethet.

Sygic for Android Sygic for Android

A Sygic a honlapon történő vásárlás keretében tölthető le, de a Speedshopban is beszerezhető. A kliensprogram feltelepülése után a készüléket számítógépünkkel összekötve már rámolja is fel a programot - persze érdemes felkészülni arra, hogy a teljes Európa térkép közel 2 GB helyet harap ki memóriakártyánk tárhelyéből. Mindezek után a Sygic azonnal használható. A nyelvbeállítás után (a menü is beszél magyarul, és egy női hangot is kapunk - úgy értem, a magyar navigációs hang női hang, nem mi fogunk utána azon beszélni...) birtokba vehetjük navigációs asszisztensünket.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés