Hirdetés

Ingress - virtuális világuralom Androidon

A felvilágosodás kora

Tavaly novemberben egy speciális közösségi játékot indított el a Google, az Ingress szó azóta minden valamire való Android-rajongó szívét heves dobogásra készteti. A stílusát nehéz meghatározni, leginkább a pozícióalapú, állandó netkapcsolatot igénylő közösségi AR-stratégia illik rá. Pozíció alapú, azaz az app folyamatosan számon tartja a játékos koordinátáit, mely a lehetséges interakciókra van hatással. A használatához folyamatos internetkapcsolatra van szükség, és mivel a virtuális tér az egész Föld bolygó, így nem érdemes nekivágnunk megfelelő mobilnet-előfizetés nélkül. A játékban két csapat oldalán vehetünk részt, a cél röviden (és kissé hibásan) megfogalmazva a lehető legnagyobb terület birtoklása; erre még később bővebben kitérünk.

Ingress Ingress

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A játék varázsát növeli az erős marketingkampány és a jól megkomponált, óraműpontossággal adagolt történet is. Az egész egy izgalmas vírusvideóval kezdődött, majd folyamatosan érkeztek az anyagok, a zárt béta végül tavaly november 16-án indult el, melyet fél évnyi belső tesztelés előzött meg. Maga a történet folyamatosan hivatalos oldalon nap mint nap újabb morzsákat kapunk, videók, naplóbejegyzések, hangfájlok és cikkek alapján építhetjük fel, miről is van szó, ezáltal a játékos is úgy érzi, hogy szerves részét képzi a nyomozási folyamatnak.

Az Ingress nagymértékben épít a keresőóriás ökoszisztémájára, a Maps térképszolgáltatást használva csatatérré változtatja a Földet, így az egész bolygó egy nagy pályaként fogható fel. A játékot a Niantic labs fejlesztette, az elnevezés egy Google-beli csapatot takar.

Az alkalmazás jelenleg zárt béta állapotban van. Ez azt jelenti, hogy a részvételhez egy egyedi kulcsot kell igényelnünk. Ehhez mindössze egy gyors regisztráció szükséges, amit a hivatalos oldalon ejthetünk meg, ezután nincs más dolgunk, mint várakozni. A feldolgozási idő változó, én egy hónapot vártam a kulcs megérkezésére, volt, aki két hetet, Legendd kolléga viszont egy nap alatt bejutott a rendszerbe. Magát a játékot a Play Áruházból tölthetjük le, első indításkor meg kell adnunk a regisztrációhoz használt email címet és a kapott jelszót. Az Ingress kizárólag androidos telefonokon fut, a használatához legalább 2.3-as verzióval kell rendelkeznünk. Egyelőre csak a mobilok játszanak, az Ingress nem rendelkezik táblagépre optimalizált kiadással.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés