2019. február 22., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Autó+mobil rovat

Alcor Gear és Race - kettő az olcsóbbak közül

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Két navigációs berendezés futott be hozzánk, olcsóak és olyan szoftver van rajtuk, ami okozott mókás pillanatokat.

Hirdetés

Bevezető

Amikor egy partner azzal hív fel, hogy adna navigációs berendezést tesztelésre, általában elég hamar lezárjuk a beszélgetést. Mert jelzem, hogy tucatszám vannak szinte ugyanolyan képességű gépek a piacon, ha nem tud valami extrát a kütyü, akkor ne erőltessük, nekünk sem izgalmas, az olvasó sem rajong érte. Az Infopatika illetékese elővett azonban egy olyan fegyvert, amire nem készültem: a két Alcor PNA-t olyan szoftverrel hozták el nekünk, amilyet még nem volt alkalmunk próbálgatni. Nem mellesleg azzal is érveltek, hogy mennyire olcsóak a gépek, de ettől már ritkán szökik könny a szemembe.

Alcor Gear & Race
[+]

Egyáltalán: a PNA-k világa nagy változás előtt áll. Egyrészt az alkalmi júzerek szép lassan átállnak okostelefonra, másrészt pedig egyre több autóban gyárilag benne van a navi. Ezzel a helyzettel kellene versenyezni, nyilván árban szaladunk szépen lefelé, szoftver nélküli navikat 20 ezer pénz alatt lehet kapni, hogy aztán torrent vérpistikék ráküldjék az amúgy fizetős alkalmazásokat illegálisan, de nem kerül sokkal többe a full jogtiszta PNA sem. De még így sem mondhatni, hogy szárnyal a piac, ugyanis évek óta szinte mindenki ugyanarra a hardverre dolgozik, WinCE rendszerre, 4,3 inches, vagy némiképp nagyobb kijelzővel. Ennyi, néhány durvább gép kapott 800x480 pixeles megjelenítőt, egy-két kütyüben van WLAN, próbálnak páran fókuszálni arra, hogy médialejátszóként is működjön az eszköz, de ezek nem váltják meg a világot. Viszont a kínai gyártósorokon elkezdődött már a mozgolódás: hamarosan jönnek az Android alapú gépek, ami új távlatokat nyithat meg a PNA-k világában. Amik inkább tabletek. Vagy telefonok. Vagy akármik, de navigálásra is képesek.

Alcor Gear & Race
[+]

Visszakanyarodva jelen írásunk főszereplőihez, az Alcor Race és Gear két teljesen alapszintű navi, kedvező áron. Mindkettőn az Utinavi nevű szoftver teljesített szolgálatot, amely magyar fejlesztés, magyar hanggal, magyar menüvel. Ez volt a legfontosabb apropója annak, hogy a két kütyüt elvállaltuk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.